19 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm 2015

kentsel dönüşüm 2015

İnşaat sektörü Türkiye ekonomisini belirlemeye devam edecek gibi görünüyor. Fakat şehircilik, yeşil, estetik ve fonksiyonellik açısından çok büyük sorunlar var. Kentleri kurtarmak için farklı bakış açıları şart...

Kentsel dönüşüm daha geniş ölçeklerde yapılmalı!

Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, kentsel dönüşümün parsel parsel değil de daha geniş ölçeklerde yapılmasının daha doğru olacağını belirtti.

Türkiye kentsel dönüşüme 1,5 trilyon lira ayırdı!

Yılda 70 milyar lira ayrılması planlanan kentsel dönüşümde en fazla düşünülen finansman meselesi. Kentsel dönüşümü gerçekleştirmenin en ulaşılabilir yolu, yabancı yatırım fonları olarak görülüyor.

Üsküdar'da 2 ay sonra kentsel dönüşüm başlayacak!

Üsküdar Belediyesi Boğaz'da deprem risklerine karşı kentsel dönüşüm için geri sayım başladı. Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştilen kentsel dönüşüm projesinde ilk kazma iki aya kadar vurulacak.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm için 1 milyar 350 milyon lira harcandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da "Kentsel Dönüşüm Aileleri"nin katılımıyla düzenlenen "Dönüşüm Devam Ediyor" programına katıldı.

2014 yılında kentsel dönüşümde 12 bin bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında 2014 yılı içerisinde tüm ülke çapında 41 bin 859 adet binanın risk tespiti yapıldı. Risk tespiti yapılan binaların 12 bin 384 adedinin yıkımı gerçekleşti.

Kentsel dönüşüme 1.3 milyar TL harcandı!

Kentsel dönüşüm için bugüne kadar 1.350 milyar lira harcanırken, bugüne kadar yapılan proje 2 milyon kişiyi etkiledi. Vatandaşa iki yıl içinde 475 milyon lira da kira yardımı yapıldı.

8 yılda 6.5 milyon riskli yapı dönüştürülecek!

Kentsel dönüşümle en az 9 şiddetinde depreme karşı dayanıklı yapıların oluşturulduğuna dikkat çeken Vedad Gürgen, "Binalar yapım aşamasında 3 ayrı denetimden geçmektedir. Bakanlıkça proje ve planlar kontrol edilmekte" dedi.

İdris Güllüce: Afet riskin sıfıra indireceğiz!

İdris Güllüce, "Kentsel dönüşüm projesiyle, ülkemize hem ekonomik anlamda büyük bir tasarruf kalemi sağlamış olacağız, hem de afet riskini neredeyse sıfıra indirecek yeni binalar yapacağız" dedi.

2018 yılına kadar 159 dönüşüm projesi tamamlanacak!

Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, 2012 yılından bugüne kadar ilan edilen 159 riskli alan projesinin tamamının proje çalışmalarının başladığını ve büyük çoğunluğunun 2018 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Türkiye'de 7 milyon konut tehlikede!

TÜRKİYE İnşaat Müteahhitleri Meclisi, ülke genelinde her üç konuttan birinin muhtemel bir deprem sonucu "yıkılabileceği" uyarısını hükümete raporla bildirdi.

Refik Yılmaz: Kentsel dönüşüm yıkım değildir!

Gemlik'in tarihinin hizmet ve yatırımlar adına yeniden yazıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Refik Yılmaz, önümüzdeki süreçte en büyük hedeflerinin Kentsel Dönüşüm Projesini tüm boyutlarıyla yaşama geçirmek olduğunu vurguladı.

Kentsel dönüşüm 2015 kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde devlet tarafından sağlanan desteklerin başında kira yardımı geliyor. Anlaşma ile tahliye edilen yapılardaki hak sahiplerinin kira için il müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm 2015 kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümün geri dönüşü yok!

İller Bankası belediyelerle bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katıldığı toplantıda kentsel altyapı projelerinde hibe kaynak kullanımı tartışmaya açıldı. Güllüce 'Kentsel dönüşümün geri dönüşü yok' dedi.

20 yılda 6,5 milyon bağımsız birim dönüşecek!

20 yılda 6,5 milyon bağımsız birim dönüşecek. Çevre ve Şehircilik Başkanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, kentsel dönüşüm hamlesinde 20 yılda 6,5 milyon bağımsız birimin dönüşümünü tamamlamak istediklerini söyledi.

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunu çözüldü!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ilçedeki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada Çırpıcı Mahallesi'nde 2015 yılından bu yana süren kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturduklarını müjdeledi.

Niğde kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

2015 yılında tamamlanacağı açıklanan Niğde kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinde mağduriyet yaşanmıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, büyük bir hızla devam ediyor. İlk harcı 13 Ekim 2015’te atılan ve 4 etap halinde gerçekleştirilen projede, 2016 yılı içinde 3 etabın birden temeli atıldı.

Kayseri Anbar'da kentsel dönüşüm başladı!

Anbar Mahallesi’nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanabilirliği 6 Kasım 2015 tarihli Resmi gazete’de yayınlandığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, proje kapsamında ilk etapta 3 bloktan oluşan 185 daire inşa edileceğini bildirdi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2016!

Kira Yardımı Uygulamaları Klavuzunda kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarına yer veriliyor. 2015 yılından itibaren kira yardımı için yapılan başvurularda ikamet koşulu aranıyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2016..

Eskişehir'de akıllı kentsel dönüşümün 2015 yılı değerlendirildi!

Eskişehir'de geleceğin yaşanabilir kentini kurmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi'nde "Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması için Yenileme Modeli" (REMOURBAN) Projesi, 2015 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşüm bu yıl hız kazanacak!

Geride bıraktığımız 2015 yılında en çok konuşulan kent sorunlarından biri, şüphesiz emsal artışı idi. Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezi ve 17 ilçeyi kapsayan genel nitelikli tavsiye kararıyla kentsel dönüşüm teşvik edilmişti...

2016 Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm yılı olacak!

Bursa Osmangazi Belediyesi, 2015 yılında hız verdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına 2016 yılında yepyeni projeler de dahil ederek sadece ilçenin değil tüm kentin çehresini değiştirmeyi hedefliyor.

Osmangazi'nin 12 farklı bölgesinde kentsel dönüşüm yapılacak!

Osmangazi Belediyesi, 2015 yılında hız verdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına 2016 yılında yepyeni projeler de dahil ederek sadece ilçenin değil tüm kentin çehresini değiştirmeyi hedefliyor.

TOKİ Bingöl Merkez kentsel dönüşüm projesi sözleşme tarihi!

TOKİ Bingöl Merkez kentsel dönüşüm projesi sözleşme tarihi son günü 30 Kasım 2015 olarak belirlendi. Sözleşme imzalamaları T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Kültür Caddesi/ Bingöl Şubesinde gerçekleştirilecek.

2015 Yeni Mamak kentsel dönüşüm kura sonuçları!

2015 Yeni Mamak kentsel dönüşüm kura sonuçları henüz açıklanmadı. Kura çekiliş töreni bugün düzenlenen proje 11 etap halinde hayata geçiriliyor.

TOKİ Nevşehir kentsel dönüşüm projesi son başvurusu 31 Aralık!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugüne kadar konutlar için başvuruda bulunmayan hak sahiplerine, bu haktan yararlanmaları için verilen süre 31 Aralık 2015 Perşembe günü mesai saati bitiminde sona eriyor.

Kayseri Anbar ve Küçükali'de kentsel dönüşüm yapılacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anbar ve Küçükali Mahalleleri’nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulanabilirliği 6 Kasım 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandığını söyledi.

kentsel dönüşüm 2015 Haberi

kentsel dönüşüm 2015

TÜRKİYE'NİN son 10 yılda en hızlı gelişen, en hareketli sektörü hangisi dersek kuşkusuz ilk sıraya inşaatı koymamız lazım. Bu durum bir 10 sene daha böyle gidecektir diye düşünüyorum. Türkiye'deki konut açığının yanı sıra büyük şehirlerin gelişmesi, Anadolu'dan gelen talepler, sektörü sürekli büyütüyor. Türkiye ekonomisini de tabii ki etkiliyor. Tabii inşaatların hızlı gelişmesiyle ortaya çıkan tablodan memnun olmak pek mümkün değil. Başta İstanbul olmak üzere "vahşi" bir büyüme ortaya çıkıyor. Estetikten ve şehircilik anlayışından uzak, çevreye ve yeşile önem vermeden yaşanan bir gelişme... 


Bunları uzun uzun Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme Genel Müdürü ve aynı zamanda GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Neşecan Çekici ile uzun uzun konuştuk. Kendisine niye projeler hep birbirine benziyor diye sordum. Otel, AVM, rezidans, projelerinden İstanbul'da binlerce var...