20 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar

kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğinin bir yıl uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar!

Riskli yapılar için müteahhit seçimi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi veren anlaşmalı bankalara başvuru yapılması gerekiyor. Peki kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar hangileridir? İşte anlaşmalı bankalar...

Bolu'nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde çalışmalar hızlandırıldı. Projenin 733 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

SON DAKİKA: Kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarını da arabulucular çözecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, artık kentsel dönüşümde tebligatların e-Devlet'ten yapılacağını ve anlaşmazlıklar için arabuluculuk geleceğini belirtti. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 200 milyon TL'ye mal olacak!

Kayseri'ye bağlı Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç projenin 200 milyon TL'ye mal olacağını dile getirdi. 

Eyüpsultan İslambey'de kentsel dönüşüm anlaşmaları hızlandı!

Eyüpsultan'ın İslambey mahallesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm için ofislere gelerek çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için 200 kişiyle uzlaşma sağlandı!

Kocaeli'nin Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm için yapılan uzlaşma görüşmelerinde 200 kişiyle anlaşma imzalandı. 

Bağcılar'da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Bağcılar'da başlatılan kentsel dönüşüm Asburçaklar Sitesi sakinlerini mağduriyete uğrattı. Binalarının güvenirliğinden endişe eden site sakinleri daha güvenli binalarda yaşamak isterken hukuksuz anlaşmalarla mağdur oldu. 

Kentsel dönüşüm anlaşmazlığına ilginç çözüm! 

İstanbul Kadıköy'de kentsel dönüşüm anlaşmazlığında hak sahibine ilginç bir teklif sunuldu. Dönüşüm kapsamında bulunan dairede sadece yüzde 2 payı bulunan Iryna Sıdun’a payı karşılığı olan 17 bin 500 lira yerine daire verilmesi yönünde karar alındı.  

KİPTAŞ Alibeyköy kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

KİPTAŞ tarafından Alibeyköy'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde uzlaşmalı görüşmeler devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, kentsel dönüşüm ile ilgili gelişmeleri aktardı.

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Kentsel dönüşüm KDV indirimi 2021!

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için çalışmalara başladı. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde KDV oranı düşürülecek. İşte kentsel dönüşüm KDV indirimi 2021...

Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için hak sahipleriyle bir araya geldi.

Bursa'da kentsel dönüşüm için anlaşmaya varıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan dönüşüm modeli için anlaşmaya varılan hak sahipleriyle ilk imzalar atıldı.

kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar Haberi

kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar

Bakanlar Kurulu kararı

- Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğinin bir yıl uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı


ANKARA (AA) - Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğinin süresi bir yıl uzatıldı.


Hazine Müsteşarlığının yazısı üzerine ilgili kanun maddesince 12.12.2016'da Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 


 Buna göre, 6306 sayılı kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin kararın 4. maddesinin 11. fıkrasında yer alan 31.12.2016 ibaresi 31.12.2017 şeklinde değiştirildi.


Böylece kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğinin süresi bir yıl uzatılmış oldu.