26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm çalışması

Kentsel dönüşüm çalışması

'Nasıl bir kentsel dönüşüm' başlıklı forum hakkında basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümde amacın sadece rant olmaması gerektiğini belirtti.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm tartışması!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir'in Uzundere Mahallesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili tartışma çıktı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu dönüşümle ilgili birlik olma çağrısında bulundu.

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

Murat Kurum: İzmir'de gerekli alanlarda kentsel dönüşüm çalışması yapılacak!

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de kentsel dönüşüm ihtiyacı olan bölgelerde gerekli çalışmaların yapılacağını açıkladı. 

Kanarya'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kanarya Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışması Kovid-19 sürecinde hızlandı. Genellikle bodrum katlarındaki tekstil atölyelerinden ekmeğini kazanan ve kalabalık evlerde yaşayan insanlar, kentsel dönüşümle ilgili konuştu...

134 ilçede 163 kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanı Bulut, şu anda 59 il, 134 ilçede 163 kentsel dönüşüm çalışmasının devam ettiğini belirtti...

Sivas'ta kentsel dönüşüm çalışması başlayacak!

Sivas'ta, "Kale Projesi Yatırım ve İşletme" konulu değerlendirme çalıştayı gerçekleşti. Proje ile ilgili konuşan Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, bölgede kentsel dönüşüm çalışmasının olduğunu söyledi.

Depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanmalı!

Mehmet Özhaseki, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Özhaseki, olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması gerektiğini belirterek, "Yoksa bizi zor günler bekliyor. Bu işin iktidar partisi yok, muhalefet partisi yok. Deprem geldiğinde

Mersin'de imar ve kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, plan altlıkları ve ürettiği imar haritaları ile kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.

Trabzon Dernekpazarı'na kentsel dönüşüm müjdesi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Demekpazarı'nda kentsel dönüşüm çalışması yapılacağını belirterek "Dernekpazarı en modern ilçelerden biri haline gelecek" dedi .

Bursa Gemlik'teki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ve deprem riskine ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu..

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, İzmir'de de kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek Karabağlar ilçesinde 540 hektarlık alanın riskli alan ilan edildiğini vurguladı.

Bayrampaşa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Silivri'ye cezaevi yapılmasının ardından 2009 yılında yıkılan Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılacak kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma vuruldu. Buraya yapılacak konutlara kentsel dönüşüm çalışması uygulanacak diğer mahallelerden vatandaşlar taşınacak.

Kentsel dönüşüm çalışması Haberi

Kentsel dönüşüm çalışması

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşümde amacın sadece rant olmaması gerektiğini söyledi. 


İMSİAD, Büyükşebir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğinde 18 Nisan'da BTSO'da gerçekleştirilecek 'Nasıl bir kentsel dönüşüm' başlıklı forum hakkında basın toplantısı düzenledi. Divan Otel'deki toplantıda konuşan İMSIAD Başkam Adil Gökçadır, 18 Nisan'da BTSO'da yapılacak forumda kentsel dönüşüm hakkında gün boyu tüm tarafların konuşup, tartışarak, bir yol bulunmaya çalışılacağını söyledi. Programa akademik odaların üyelerinin, mahalle muhtarlarının, kentsel dönüşüm yapan ya da planlayan site yöneticilerinin geleceğini anlatan Gökçadır, "Amacımız her türlü siyasi ve ticari kaygıdan, rant kaygısından arınmış şekilde Bursalı'nın yaşam standardım yükseltmek olacak. Sağlıklı dönüşümün nasıl yapılacağı ile ilgili yöntem arayacağız. Yeter ki doğru bir görüş ve yöntemde uzlaşma şansı...