29 / 03 / 2024

Kentsel Dönüşüm Kanunu

Kentsel Dönüşüm Kanunu

Yeni düzenlemeyle kentsel dönüşüme tabi evde maliyet yüzde 8 daha ucuz olacak. Vatandaşlar artık, noter, tapu ve belediye harçları ile veraset ve intikal vergisi gibi masrafları yapmayacak. Yeni düzenlemeyle kentsel dönüşüme tabi evde maliyet yüzde 8 daha ucuz olacak.

Kentsel dönüşüm için çerçeve kanun hazırlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı AK Parti seçim beyannamesinde yüksek faize ve kentsel dönüşüme karşı alınacak önlemler dikkat çekti. 

İmar kanununda gerekli düzeltme yapılmazsa dönüşüm sıkıntıya girer!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "30 Haziran'da yeni imar kanununda gerekli düzeltmeler yapılmazsa kentsel dönüşüm sıkıntıya girecek." dedi.

Kentsel dönüşüme 7 yeni düzenleme!

Milat Gazetesi'nin yazarlarından Gözde Altıntaş bugün "kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler"le ilgili yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Kentsel dönüşüm kanununda değişiklik teklifi verildi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi..

Mehmet Özhaseki: İnşaat sektörüyle ilgili ciddi toplantılar yapıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, partisinin Kayseri il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında konuşma yaptı. Özhaseki, özellikle inşaat sektörüyle ilgili ciddi toplantılar yaptıklarını ifade etti.

Kentsel dönüşümde arsa payı sorunu öteleniyor!

'Arsa payı' kavramının önemine dikkat çeken EVA Gayrimenkul Değerleme Kentsel Dönüşüm Departmanı Müdürü Levent Üzümcüoğlu, herhangi bir hak kaybına uğramayacaklarına emin olduktan sonra mülk edinmeleri gerektiğinin altını çiziyor.

İmar ve Kentsel Dönüşüm Kanunu bu yıl revize edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM'de, Türk ve uluslararası firmaları ziyaret etti. Sarı, İmar Kanunu, Kentsel Dönüşüm Kanunu gibi bütün mevzuatlar üzerinde çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Bolu'daki tarihi binanın yıkımı için oturanlara ek süre verildi!

Büyük Camii’nin karşısındaki 1800’lü yılların sonundan bugüne kadar geçirdiği 4 büyük depreme rağmen hiçbir hasar almadan ayakta duran 1,5 katlı 5 dükkanın yıkımı için içinde oturanlara süre verildi.

6306 sayılı kentsel dönüşüm yasası yönetmeliği!

Riskli olarak tespit edilen yada tespit sürecinde olan yapılar ile ilgili uygulanacak usul ve esaslara kentsel dönüşüm kanununda yer veriliyor. İşte, 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasası yönetmeliği!

Bağdat Caddesi şehir dışındaki müteahhitleri de çekiyor!

Bağdat Caddesi şantiyeye dönmüş durumda. Başlangıçta bu bölgede yıllardır çalışan müteahhitler inşaat yaparken, bugün hızlı para dönüşü getiren bölge, şehir dışından müteahhit akınına uğruyor

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Yasa koyucu Afet Riski Altındaki Alanları da yasa ile güvence altına almıştır. Avukat Kadir Kurtuluş’a Afet Riski Altındaki Alanların Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki kanunu açıkladı...

Afet riski altındaki alanlar ve riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Yasa koyucu Afet Riski Altındaki Alanları da yasa ile güvence altına almıştır. Avukat Kadir Kurtuluş’a Afet Riski Altındaki Alanların Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki kanunu açıkladı...

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira yardımı ne kadar 2015?

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, evi riskli olarak tespit edilen ve yıkılan malik ve kiracılara devlet bazı yardımlarda bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira yardımı ne kadar 2015?

Kentsel dönüşüm projesi nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm süreci, ilk önce vatandaş talebiyle başlıyor. Bakanlık yetkili kuruluşuna dilekçeyle başvurmak gerekli oluyor. Peki, kentsel dönüşüm projesi nasıl yapılır? İşte, kentsel dönüşüm projeleri işlemleri..

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Ümit Özdağ'dan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na sert eleştiri!

Yeni "Kentsel Dönüşüm Kanunu"na tepkiler dinmedi. Meclis'ten oy birliğiyle kabul edilen kentsel dönüşüm yasasına bir tepkide Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, "Sizin de başınıza gelebilir" diyerek Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi...

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, kentsel dönüşümde ranta geçip vermeyeceklerini ifade etti.

Tapusu olanlar dikkat! Kentsel dönüşüm nedeniyle tapular tehlikeye mi girdi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanun, 'mülksüzleştirme' kanunu olarak eleştirilirken insanlar "Tapularımız tehlikede mi?" sorusuna cevap arıyor. Kentsel dönüşüm avukatı Çiğdem Kezer ve KİPTAŞ Genel Başkanı Ali Kurt, yeni kanunu yorumladı. İşte detaylar...

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı sunuluyor. Peki 2021'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2020!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımı şartları yeniden düzenlendi. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2020...

2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşümde kira yardımı veriliyor. Buna göre, 2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kentsel Dönüşüm’de Torba Yasa Değişiklikleri 2.Bölüm

Avukat Kadir Kurtuluş, Kat Mülkiyeti Kanunu ve Tapu Kanunu’nda yapılan değişikliklerle yaptık, devamında Kentsel Dönüşüm Kanunu’nun 6. maddesinde düzenlenen kentsel dönüşüm uygulamalarında yapılan değişiklikleri inceledi...

Kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüme harç muafiyeti geldi. Peki, kentsel dönüşüm harç muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2019!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kentsel dönüşüm kira yardımı şartlarında düzenleme yapıldı. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2019..

Kentsel Dönüşüm Kanunu Haberi

Kentsel Dönüşüm Kanunu

Kentsel dönüşümde vatandaşın haklarını korumaya alan hükümet, kurumlar arası vergi karmaşasına da son verdi. Yeni yönetmelikte alınmaması gerektiği halde talep edilen vergilerin muafiyeti net bir şekilde dille getirildi ve hükme bağlandı. 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Mine Açar'ın haberinde, yeni düzenlemeyi Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bu madde ile vergi mahkemelerinin önünde oluşan yükün önüne geçildiğini söyledi.

Kiraz, “Bu konu ile ilgili mahkemelerde ciddi bir yük oluşmuştu. Müteahhitler işin yürümesi için kentsel dönüşüme konu inşaatlarda vergi ve harçları ödemek durumunda kalınca daha sonra geri tahsil etmek için mahkemeye başvuruyor ve paralarını geri alıyorlardı. Yeni yönetmelikte ciddi bir yük oluşumunun önüne geçildi” dedi.

VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ ALINMAYACAK


Hükme bağlanan ve net bir dille ifade edilen karara göre; artık vatandaş...