25 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Master Planı

Kentsel Dönüşüm Master Planı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 6306 sayılı ‘Afet Yasası’ kapsamında ‘riskli alan’ ilan edilen 13 mahalle için yapılması planlanan kentsel dönüşümün detayları belli oldu..

Adana için kentsel dönüşüm master planı hazırlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştığını söyleyerek, “Bu uyum çerçevesinde tüm kente yönelik kentsel dönüşüm master planını hazırlayacaklar" dedi.

Altınordu'nun kentsel dönüşüm strateji belgesi hazır!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde yapılacak bütün kentsel dönüşüm çalışmalarına yön verecek master plan niteliğindeki “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi”ni hazırladı.

Altınşehir ve Tahtakele kentsel dönüşümü için master plan hazırlanıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkankığı (TOKİ) Avcılar Tahtakale Mahallesi ve Başakşehir Altınşehir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için master plan hazırlatacak.

Antalya'da 18 mahallede kentsel dönüşüm başlıyor!

Antalya kent merkezinde 18 mahallede kentsel dönüşümün uygulanması için düğmeye basıldı. Kentsel dönüşüm öncesi yeraltı ve yerüstü riskli bölgeler Master Plan ile belirlenerek coğrafi bilgi sistemi oluşturulacak.

ANSlAD'ta kentsel dönüşüm konuşuldu!

Çevre ve Şehircilik II Müdürlüğü ANSlAD'ta işadamlarına kentsel dönüşümü anlatarak, Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmalarının sürdüğü hatırlatılarak STK'ların desteğinin önemine vurgu yapıldı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm master planla yapılmalı!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, artık kentsel dönüşümde yeni bir sayfanın açılması gerektiğini belirtti. Kurum, "İstanbul'da kentsel dönüşüm uygulamalarının bir master plan çerçevesinde devam etmeli." dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm master planı onaylandı!

Türkiye'nin pilot ve en uzun süredir karmaşık süren kentsel dönüşüm bölgesi Kadıköy - Fikirtepe bölgesini şaha kaldıracak olan ve uzun süredir İBB'nin raflarında bekleyen Fikirtepe Master Planı onaylandı.

Ordu'nun kentsel dönüşüm master planı hazırlanıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Altınordu ilçesi Kentsel Dönüşüm Master Planı hazırlıkları kapsamında “Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Çalıştayı” düzenledi.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm master planı toplantısı yapıldı!

Çevre ve şehircilik bakanlığı altyapı ve kentsel dönüşüm hizmetleri genel müdürlüğü Tekirdağ büyükşehir belediye başkanlığını ziyaret ederek kentsel dönüşüm master planı kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm master planı konuşuldu!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Master Planı kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Master Plan Toplantısı yapıldı!

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Master Plan Toplantısı yapıldı, İTÜ ve Pamukkale Üniversitesinden hocaların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Ulaşım Daire Başkanlığı ile Pamukkale Üniversitesinin yapmış olduğu Ulaşım Projeleri hakkında bilgi verildi.

Gayrimenkul sektörü kentsel dönüşümün hızlandırılmasını istiyor!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, yeni hükümetten kentsel dönüşümün hızlandırılması, bir master plan oluşturup, seferberlik başlatılması ve “Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Bakanlığı” kurulması isteğini ortaya koydu

Tokat'ta Kentsel Dönüşüm Master toplantısı yapıldı!

Tokat Niksar Belediyesi Meclis Salonunda Kentsel Dönüşüm Master toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Kentsel Dönüşüm Master Planı hakkında AKS Planlama şirketi tarafından bilgi aktarımı yapıldı.

Kentsel Dönüşüm Master Planı Haberi

Kentsel Dönüşüm Master Planı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da 6306 sayılı ‘Afet Yasası’ kapsamında ‘riskli alan’ ilan edilen 13 mahalle için yapılması planlanan kentsel dönüşümün detayları belli oldu. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin yürüttüğü dönüşüm için İngiliz mimarlık firması Foster and Partners ile KEYM şirketi tarafından Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Master Planı hazırlandı. Plan kapsamında 1/5000’lik imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıktı. 432 hektarlık alanda hayata geçirilmesi planlanan proje ‘riskli alan’ sınırlarında yaşayan yaklaşık 100 bin kişiyi etkileyecek.


Bölgede 11 bin 202 bina dönüşüm kapsamına alındı. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin yürüttüğü saha çalışmalarına göre bu yapıların yüzde 40’ı kötü, yüzde 43’ü orta, yüzde 17’si ise iyi kalitede olarak belirlendi. 1999 depremi öncesinde inşa edilen tüm yapılar ‘riskli’ olarak değerlendirildi. Deprem sonrası inşa edilmiş ruhsatlı bina sayısı ise 750 civarında....