20 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm sorunu

kentsel dönüşüm sorunu

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve ANTMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. Karataş, kentsel dönüşümün devlet meselesi olduğunu belirtti.

Vatandaş da müteahhite teklif vermeli!

Reacto Architect & Design'in ortağı Yoldaş Baştürk, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlardan bahsetti. Baştürk, dönüşümde en büyük sorunun vatandaşın kendini mağdur hissetmesi olduğunu söyledi.

Finansman sorunu olan indirimle ev satıyor!

Hürriyet’in kentsel dönüşüm bölgeleri ve lüks konutta ‘Fiyatlar düşüyor’ haberi sektörde tartışma yarattı. Dernek başkanlarının yaptığı ‘Arz-talep dengesi bozuldu, fiyatlar düşüyor’ açıklamasına İNDER’den yanıt geldi.

Kentsel dönüşümde potansiyel kemirgen problemi var!

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok kentinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında üzerinde şimdiye kadar durulmayan bir konu ISS Haşere Kontrol ve Bitki Bakım Hizmetleri tarafından gündeme getirildi: Kemirgenler.

İstanbul'da kentsel dönüşüme katılan bina sayısı 30 kat arttı!

İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hakan Çatalkaya, 2013' te ülke çapında toplam 20 bin binaya kentsel dönüşüm raporu verildiğini ifade etti. İstanbul'da kentsel dönüşüme katılan bina sayısı 30 kat arttı...

Selim Sait Terzioğlu kentsel dönüşüm projelerini anlattı!

SAADET Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Sait Terzioğlu ve Gerçek, Milli Görüş belediyeciliği anlayışından, kentsel dönüşüm sorununa, otoparktan yeşil alanlarının yetersizliğine kadar birçok konuda görüşlerini açıkladı...

Gültepe'de kentsel dönüşüm sorunu: İnsanlar borçlandırılacak, yeni binaların aidatları bile ödenemez!

İzmir Konak’a bağlı Gültepe semtinde 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarına karşı  senelerdir mücadele eden Gültepeliler, bölgede kentsel dönüşüm yapılmasını gerektiğine ancak kendilerine sorulması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar ve Gültepelilerin talepleri...

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm planlamaları yapıldı!

İzmir Bayraklı Belediyesi ilçe genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için planlamalarını tamamladı. Yapılacak planlamayla 40 yıllık imar sorunu ortadan kalkacak. 

İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm sorunu çözülüyor!

İzmir Bayaklı'da devam eden kentsel dönüşüm problemleri ortadan kalkıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunu çözüldü!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ilçedeki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada Çırpıcı Mahallesi'nde 2015 yılından bu yana süren kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturduklarını müjdeledi.

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm sorunu!

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşların herhangi bir sözleşmeye imza atmadığı öğrenildi.

Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm projesinde kira yardımları ne oldu?

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepezaltı-Santral kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde!

Uzun süredir devam eden Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde tartışıldı. 

Bağcılar'da kentsel dönüşüm sorunu: Sitenin hurdası satıldı!

Bağcılar’daki 284 daireli Asburçaklar Sitesi sakinlerinden kiminin elektriği kesik, kiminin ise doğalgazı. Sebebi “riskli” sitede başlanması planlanan kentsel dönüşüm. Hak sahiplerine “Evlerinizden çıkın” dayatmasında bulunuluyor, vatandaşlar salgın günlerinde nereye gideceklerini bilemiyor. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sevinci!

Kadıköy'ün en ihmal edilmiş semti Fikirtepe'de bugünlerde bayram havası esiyor. Fikirtepe'de 9 yıldır kangren olan kentsel dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Bölge vatandaşları sevinçlerini " Şimdi umutlarımız yeşerdi. İnşallah hayal kırıklığına uğramayız" diyerek dile getiriyor...

Samsun'un kentsel dönüşüm sorunu kalmayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada, 11 mahallede ruhsatsız ve plansız konut sorununu, kentsel dönüşümle çözeceklerini müjdeledi.

Sinop'ta kentsel dönüşüm ile yol sorunu çözülecek!

Sinop Belediye başkanı Barış Ayhan, Aslan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi ile çevre yoluna alternatif bir güzergah belirlendiğini açıkladı.

Samsun'da kentsel dönüşüm başladı!

Mahalle halkının sorunların dinleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kentsel dönüşüm, ulaşım ve otopark sorunu çözdüğümüzde ilkadım İlçemiz nefes alacak’ dedi.

kentsel dönüşüm sorunu Haberi

kentsel dönüşüm sorunu

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 


6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Tasarısının, 16 Mayıs 2012 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştığını belirten Karataş, aradan geçen 5 yıl üç aya rağmen hedeflenen 7 milyon konut, 25 milyon kişi olan kentsel dönüşüm rakamına ulaşılamadığını ve sistemin yavaş ilerlediğini söyledi.


Karataş "Hele ki yasanın çıkış noktası olan 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra Marmara Denizi’ndeki fay hatlarını ölçümleyen bilimsel çevreler, 30 yıl içinde Marmara’da 7-7,5 şiddetinde bir deprem olabileceğini söylemişlerdi. 18 yılı geçti, kaldı 12 yıl. Kentsel dönüşüm ile hem deprem sebebiyle can ve mal güvenliğini sağlanmalı ve hem de...