24 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm yıldırım

kentsel dönüşüm yıldırım

A Gazete köşe yazarı Mehmet Çetinkaya bugünkü yazısında Bursa Yıldırım'ın kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi. İşte o yazı...

İsmail Hakkı Edebali'den kentsel dönüşüm toplantısı!

Yavuzselim Mahallesi'ni ziyaret ederek mahalle sakinleriyle bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali düzenlediği toplantılarda vatandaşlara özellikle kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi verdi.

Kaçakla mücadelenin tek yolu kentsel dönüşüm!

Kaçak yapılaşmanın önüne geçmenin tek yolunun kentsel dönüşüm olduğunun altını çizen Başkan Edebali: Yeni Yıldırım'i inşa ederken kaçak yapılaşmalara kesinlikle göz yummayacağız. " dedi.

Kentsel dönüşüm Yıldırım'ı hak ettiği yere taşıyacak!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, mahalle muhtarları ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu. Edebali: "Yıldırım'ın çehresini değiştirecek dönüşüm projemizle Yıldırım'ı hak ettiği yere taşıyacağız" dedi.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm için yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçe için hayati önem taşıyan kentsel dönüşüm projesinde ilk bina yıkımını gerçekleştirdi. Edebali yeni Yıldırım'ın inşasında geleneksel mimari çizgi ile modern çizgilerin harmanlanacağını söyledi.

Meslek odaları Yıldırım'daki dönüşüme tepki gösterdi!

Bursa'nm merkez Yıldırım ilçesinde Başbakan Erdoğan'ın temelini attığı kentsel dönüşüm projesine TMMOB'a bağlı meslek odaları tepki gösterdİ.TMMOB'a bağlı meslek odalarının tamamı proje aleyhinde birleşti...

Dev kentsel dönüşüm bugün Bursa'dan başlıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde 46 ilde aynı anda başlayacak 90 bin konutluk dev kentsel dönüşüm projesini startını bugün Bursa'dan verecek. Başbakan Erdoğan, saat 16.00'da Bursa'ya geliyor...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt duyurdu! Bakırköy İş Bankası Blokları kentsel dönüşüm projesinde temeller atıldı! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bakırköy İş Bankası Blokları İncirli parselindeki kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni proje için temellerin atıldığının müjdesini verdi.

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları konutların perişanlığını gözler önüne seriyor... Bina yıkıldı; yan apartman duvarsız kaldı

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım sırasında, yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı. 

Bursa Yıldırım’da kentsel dönüşüm hamlesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kentsel dönüşüm projesine start verdi.

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm başladı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 7.etap çalışmalarına başlandı. 

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin, TOKİ ile beraber hayata geçireceği Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başlatıldı. Törende Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım Belediyesi, ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Yıldırım Belediye Başkanı, Oktay Yılmaz kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'tan kentsel dönüşüm eleştirisi!

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın kentsel dönüşüm projeleri hakkında eleştirilerde bulundu. 

Epsilon Otomasyon Kentsel Dönüşüm Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı'nın merkez nakli yapıldı!

Epsilon Otomasyon Kentsel Dönüşüm Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı'nın merkez nakli gerçekleştirildi. Epsilon Otomasyon Kentsel Dönüşüm Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı'nın merkezi Çekmeköy'de yapıldı.

Bursa Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar başlıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde devam eden 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmaları başlıyor.

kentsel dönüşüm yıldırım Haberi

kentsel dönüşüm yıldırım

Yıldırım Belediyesi'nin 3 yıllık icraatlarının değerlendirildiği toplantıda Başkan İsmail Hakkı Edebali'yi adeta can kulağıyla dinledik...


Çalışmaları gazetemize en çok yansıyan belediyelerden biri olarak bu dönemi "Yıldırım’ın altın çağı başlıyor" sloganıyla taçlandıran Edebali,  ‘Yeni Yıldırım’ hedefiyle çıktıkları hizmet yolculuğunda kat ettikleri zorlu mesafeleri 1,5 saate sığdırdı.


Peki,önce 3 yıl geriye gidecek olursak...


30 Mart 2014 seçimleri sonrası ilk icraat olarak vatandaşla makam arasındaki kapıları kaldıran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi o dönem de makamında ziyaret etmiştik.


İşte Edebali'nin 2014 Haziran ayında dedikleri:


“Yönetim anlayışımızı iki ana unsura ayırdık.Kentsel dönüşüm bir yana diğer hizmetler öbür yana.”


Kentsel dönüşümle ilgili ayrı bir birim kurduklarını ifade etmişti Başkan 3 yıl önce...


“Bu önemli dönüşüm süreci vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde sürmeli” vurgusu yapmıştı.


Önceki gün ise "69 mahalleyi 5 yıllık planlarla...