19 / 03 / 2024

kentsel dönüşümde emsal ne demek

kentsel dönüşümde emsal ne demek

Kentsel dönüşümde yıkılan evinin yeniden inşası sürecinde isteyen vatandaşların parsellerini birleştirmeleri durumunda yapılara emsal artış hakkı veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde emsal ne demek? İşte yanıtı..

Kaks (Emsal) ve Taks nedir?

Gayrimenkul sektörünün lügatında olan Kaks ve Taks'ın ne olduğunu merak edenlerin sayısı oldukça fazla. Kentsel dönüşüm projesiyle ayyuka çıkan bu konuların anlamlarını ve ne tür matematiksel hesaplamalar içerdiğini öğrenmek için bu haberi okuyun...

Kentsel dönüşümde yönetmelik endişesi!

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsal hakkı sağlayan düzenleme 1 Ekim’de yürürlükten kalkıyor. Tamamlanmamış projelerin riskli bina sahipleri ve yapımcı firmaları endişelendirdi.

Kentsel dönüşümde emsal ve kat birlikte artmalı!

Saadet Parti İl Başkanı Bingöl: Kentsel dönüşümde emsal ve kat artışı birlikte olmalı. Emsal artışı olmadan, sadece kat artışı olursa ciddi mağduriyetlere neden olur

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsal için ruhsat şart!

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsalden yararlanmak için proje ruhsatlarının 2017 başına kadar çıkması gerekiyor. Sektör temsilcileri ise sürenin uzatılmasını talep ediyor.

Bursa'daki kentsel dönüşümde rant yok!

Kentsel dönüşümde rant olmadığını, aksini iddia edenlerle her platformda kamuoyuna açık bir şekilde tartışabileceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın 0.50 emsal artışı yöntemiyle yenileneceğini söyledi.

Bursa emsal artışı ile kentsel dönüşümde örnek olacak!

Konaklama tesisi sorununu turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşümde de hayata geçirecek.

Bursa'daki kentsel dönüşümde emsal artışı yetersiz!

İMO Başkanı Akyıldız, Büyükşehir Belediyesi'nin sadece Nilüfer Sitesi için değil, proje ile birlikte tüm kentte Kentsel Dönüşüme tabi tutulan alanlarda öngördüğü 0,50 emsal artışın yeterli olmadığını söyledi.

Kentsel dönüşümde emsal ne demek?

Kentsel dönüşümde yıkılan evinin yeniden inşası sürecinde isteyen vatandaşların parsellerini birleştirmeleri durumunda yapılara emsal artış hakkı veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde emsal ne demek? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüm emsal hesabı nasıl yapılacak?

Kentsel dönüşümde devlet eliyle veya anlaşma yoluyla riskli olduğu tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Peki, yeni bina inşa sürecinde kentsel dönüşüm emsal hesabı nasıl yapılacak?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

kentsel dönüşümde emsal ne demek Haberi

kentsel dönüşümde emsal ne demek

Kentsel dönüşümde emsal ne demek?

Kentsel dönüşüm projesi dahilinde devlet eliyle veya anlaşma yoluyla riskli olduğu tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor.


Kentsel dönüşümde yıkılan evinin yeniden inşası sürecinde isteyen vatandaşların parsellerini birleştirmeleri durumunda yapılara emsal artış hakkı veriliyor.


Ancak parseller ne kadar büyürse, emsal artışı da o oranda artıyor. Parseller birleştiğinde, yol genişlemesi, yeşil alan, park, otopark gibi alanlar için yer ayrılması gerekiyor.  


En az 800 metrekareye kadar parsel birleşmesi halinde bu haklar veriliyor. Emsal oranı 1 olan bir arazi için, 1.50’ye kadar artış yapılabilecek. İnşaatın metrekaresi yüzde 50 artabilecek. 


10 bin metrekareye kadar birleşme sağlanıp, bunun da yüzde 25’i yol genişlemesi, yüzde 10’u park için ayrılırsa, 15 bin metrekare inşaat hakkı verilecek.


Buna karşın; İstanbul Kadıköy'de Mayıs 2014 tarihine...