28 / 03 / 2024

Kerkük türkmenleri arsaları 2016

Kerkük türkmenleri arsaları 2016

Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmenler, hükümetin, kendilerine ait araziler üzerinde farklı projeler inşa etmesine tepki gösterdi.

Kerkük'ün ilk köy kütüphanesi açıldı!

Irak'ın Kerkük kentinin ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde hizmete açıldı. kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin yararlanabiliyor. 

TİKA, Kerkük'teki tarihi çarşı için onarım raporu hazırladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kerkük'te yanan tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarılması için bir rapor hazırladıklarını belirtti.

Kerkük'teki Kayseri Çarşısı'nı AVM yapmak için yakmışlar!

Türkmen kenti Kerkük’te yakılan Osmanlı yadigarı Kayseri Çarşısı için ‘büyük zarar gördü, yıkılsın’ raporu çıktı. Türkmenler yıkıma karşı çıkarken de Türkiye tarihi çarşı için harekete geçti.

Kerkük Havaalanı hizmete açıldı!

Irak’ın Kerkük ilçesinde bulunan Kerkük Havaalanı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 2003’ten beri askeri üs olarak kullanılan havaalanı faaliyete başladı.

Kerkük'ün imarı için Türkiye'den destek talebi!

Irak Kerkük'te yaşayan Araplar, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden imarı için Türkiye'nin desteğini bekliyor.

Musul ve Kerkük'ün tapuları Türkiye'de!

Türklerin Musul ve Kerkük'te 169 yıl öncesine dayanan varlığının izleri olan 77 bin 63 tapu kaydı Ankara'daki arşivlerde saklanıyor.

Ali Yücelen'den Kerkük'teki bayrak krizine tepki!

Türkiye Genç İşadamları Derneği başkanı Ali Yücelen, Irak’ın Kerkük kentinde yaşanan bayrak krizine tepki gösterdi. Yücelen, Irak’taki iç çekişmelerin merkezi hükümeti zayıflattığını ve bunun da bazılarına fiili durum yaratmak için fırsat olduğunu dile getirdi.

TOKİ, 3 ildeki bakım ve akaryakıt istasyon arsalarını satıyor!

TOKİ, İstanbul, İzmir ve Adana'da bulunan bakım ve akaryakıt istasyonu arsalarını "açık artırma" yöntemi ile satışa sundu.

Kerkük'teki Türkmenler arazilerini istiyor!

Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmenler, hükümetin, kendilerine ait araziler üzerinde farklı projeler inşa etmesine tepki gösterdi.

Kerkük doğalgaz boru hattının inşaatı başladı!

Irak'ın Kerkük vilayetinde, Türkiye'ye ihraç edilecek doğalgaz için boru hattının inşasına başlandığı bildirildi. Kerkük'ten başlayacak boru hattı inşasının ne kadar süreceğini bilinmiyor.

Kerkük Havaalanı projesi onaylandı!

Kerkük Valisi Kerim, "Irak Ulaştırma Bakanlığı, Kerkük Havaalanı projesini onayladı. Kerküklülerin havaalanı hayali gerçekleşiyor” dedi. Kerim, “Kuzey ve güney otogarları olmak üzere Kerkük’te iki otogar yapılacak." ifadesini kullandı.

Mersin'de Polis Amca Kütüphaneleri açıldı!

MERSİN İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Polis Amca Kütüphanesi 2'projesi kapsamında 6 okula kazandırılan kütüphaneler, Vali Özdemir Çakacak'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kerkük'ten Erbil'e yeni petrol boru hattı!

Merkezi Irak hükümetinin, petrol ihracını artırmak için Kerkük'ten Erbil'e yeni bir boru hattı yapma çalışması başlattığı bildirildi...

Kerkük türkmenleri arsaları 2016 Haberi

Kerkük türkmenleri arsaları 2016

Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmenler, hükümetin, kendilerine ait araziler üzerinde farklı projeler inşa etmesine tepki gösterdi.


Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkan Yardımcısı ve Kerkük Milletvekili Hasan Turan, düzenlediği basın toplantısında, bir milletin topraklarına haksızca el koymanın o milletin yok olmaya mahkum edilmesi demek olduğunu söyledi.


Turan, "Devrik (Cumhurbaşkanı) Saddam (Hüseyin) döneminde el konulan yüzlerce dönümlük Türkmen tarım arazilerinin gerçek sahiplerine geri verilmesi konusunda neden bu kadar engeller çıktığını şimdi anlamaya başladık. Bu kentin kimliğini ancak bu şekilde değiştireceklerini düşünüyorlar.'' dedi.


Irak'ın çeşitli bölgelerinden kaçarak Kerkük'e gelen iç göçmenler için Türkmenlerin tarım arazileri üzerinde sığınmacı kampları kurulmasına karşı olmadıklarını belirten Turan ancak farklı projeler ve yatırım bahanesiyle sinsi planlar oynandığını ileri sürdü.


Turan, "Şu an Devrik Saddam dönemindeki politikaların devamını görüyoruz. Türkmenlere ait istimlak...