28 / 03 / 2024

KİPTAŞ 2015 kar

KİPTAŞ 2015 kar

Geçen yıl 219 milyon lira kâr eden KİPTAŞ, iki arazi almak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 75 milyon lira borç aldı.

Büyük Marmara depremine karşı camilerde deprem düzenlemesi: 25 metrenin üzerindeki minareler tıraşlanıyor

Marmara'da beklenen büyük depreme karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan kararla cami minarelerinin depreme karşı dayanıklı hale getirilecek. 

Prof. Dr. Kılıç afetlere karşı uyardı! Şehir planlamacılarının önerileri dinlenmeli, nehir yataklarına ev yapılmamalı!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, afetlere karşı şehir plmacılarının önerilerinin dinlenmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde çok fazla can ve mal kaybının olacağını açıkladı.

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor!  

KİPTAŞ "İstanbul Yenileniyor" projesi kapsamında bina güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor...

Küresel piyasalar karışık seyirli, yön arayışı devam ediyor!

Dünya genelindeki finans piyasaları, başta ABD olmak üzere merkez bankalarının gelecek döneme ilişkin para politikalarındaki belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle karışık bir seyir izliyor.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Altın dolar ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin olarak devam eden endişelerle karışık bir seyir izlerken, ABD'de devam eden bilanço sezonu yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor.

Küresel piyasalarda karışık seyir!

Yatırımcıların yakından takip ettiği küresel piyasalar, dünya genelinde açıklanan söz konusu makroekonomik verilerin resesyon tehlikesini işaret etmesiyle karışık bir seyir izliyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Her an Marmara depremiyle karşı karşıya kalabiliriz! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, her an Marmara depremiyle karşı karşıya kalınabileceğini vurguyarak, depreme karşı birlik olma çağrısında bulundu. İşte Ali Kurt'un o açıklamaları...

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Gözler İngiltere Merkez Bankası'nın kararında!

Küresel piyasalar, dünyada resesyon endişelerinin tekrar gündem olmasıyla karışık bir seyir izlerken, bugün gözler İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikası kararlarına döndü.

New York borsası karışık! Günü karışık seyirle kapattı

New York borsası, ABD'li bankaların bilançolarındaki kötü gidişat üzerine günü karışık seyirle tamamladı.

İşçilere yüzde 87 zam! O belediyedeki en düşük maaş 18 bin lira oldu

Asgari ücretin 8 bin 500 liraya yükseltilmesi çalışan kesimde hayal kırıklığı yaratırken o belediyeden gelen haber gıpta ile karşılandı. En düşük ücret 18 bin liraya ulaştı.

KİPTAŞ'tan büyük fırsat! 18 taksitle 19 dükkan satacak! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, yeni dönemde Tuzla’da hayata geçirdiği Meydan Evler ve Aydınlık Evler sosyal konut projelerinde yer alan 19 cadde dükkânı satışa çıkarıyor...

KİPTAŞ 2015 kar Haberi

KİPTAŞ 2015 kar

İstanbul'un çarpık yapılaşmasına çözüm getirmek amacıyla 1995 yılında kuruluşunu tamamlayarak faaliyetlerine başlayan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan KİPTAŞ A.Ş. Genel Müdürlüğü, haziran ayında borçlanma talebinde bulundu. 


KİPTAŞ'ın talebi temmuz ayında İBB gündemine alındı. KİPTAŞ, sosyal konut yapmak için Pendik ve Başakşehir'de alacağı 2 arazi için 75 milyon lira borç istedi. Talebe ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu'nun hazırladığı rapor oylamaya sunuldu. 


Raporda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının sermayesinin yarısından fazlasma sahip bulunduğu şirketlerin finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere azami borçlanma oranının yılı içinde toplam yüzde onunu geçmeyen yurtiçi bankalar, katılım bankaları, kredi kuruluşları ve diğer kişi ve kuruluşlardan iç borçlanma yapüabileceği kaydedildi. Borçlanma kararı CHP grubunun muhalefeti ile kabul edildi. 


Plan ve Bütçe Komisyonu'nun CHP'li Üyesi Tarık Balyalı,...