19 / 04 / 2024

kira anlaşması tarihi

kira anlaşması tarihi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kira sözleşmerinin başlangıç tarihi konusunu ele aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı..

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Kiracı ve gayrimenkul sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Her yeni güne kiracı ev sahibi tartışması ile başlarken yeni haber Gaziantep'ten geldi. Kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi ölürken iki kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

QNB Finansbank ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), depremden etkilenen kişi ve kurumlara kullandırılmak için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması fiyatları düşürdü! Buğday, mısır ve arpada Mayıs depremi! Çiftçiler dikkat! 

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasının ardından tarım emtialarındaki son durum merak ediliyor. Peki buğday, mısır ve arpa fiyatları düştü mü? İşte 22 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı bir açıklama ile tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını belirtti. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Banka promosyonu anlaşması bozulur mu?

Emekli promosyonlarına dair son gelişmeler vatandaşlar tarafından merakla takip edilmektedir. Özellikle promosyon bozulma durumları. İşte “Banka promosyonu anlaşması bozulur mu?” sorusunun yanıtı!

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

Fransa'dan geri adım! Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekiliyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, enerji sektörü ve ticaretinde sınır ötesi işbirliğine çerçeve sağlayan Enerji Şartı Anlaşması'ndan çekilme kararı aldığını açıkladı.

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşmada nelere dikkat edilir?

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşması ne anlama gelmektedir? Bu sorular çok sık sorulmaktadır. Peki Kat karşılığı anlaşması nedir?

Birleşik Arap Emirlikleri ile swap anlaşması imzalandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında 64 milyar liralık swap anlaşması yapıldı.

AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması alevlendi!

Yıllık kira yükselişinde 12 aylık TÜFE ortalamasını almak zorunda kalan kurumlarda, yüzde 36 olarak açıklanan senelik enflasyon, itirazlara neden oldu. AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması yeniden alevlendi.

Süha Sümer ve Nilgün Akman Sümer kira anlaşmazlığı nedeniyle öldürülmüş!

iş insanı Süha Sümer ve eşi emekli öğretmen Nilgün Akman Sümer'in kira anlaşmazlığı nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı.

Paris İklim Anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili kararları masaya yatırdı. İşte Mehmet Sami Kılıç'ın o açıklamaları...

Ukrayna Parlamentosu'ndan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasını onay!

Ukrayna Parlamentosu, Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna arasında imzalanmış olan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasına onay verdi.

kira anlaşması tarihi Haberi

kira anlaşması tarihi

Kiracımla kira sözleşmesi yaptık. sözleşmede bir tarih var ancak kira ödemelerinin 2 ay sonra başlayacağını kararlaştırdık. Şimdi kiracım kiranın başlangıcını kira ödemelerinin başladığı tarih olarak kabul ediyor, ben ise sözleşme tarihi olarak kabul ediyorum. Hangisi doğru? 


Kira sözleşmeleri iki tarafa borç yükleyen sözleşmelerdendir. Siz kiracıya malınızı kullanması için teslim edersiniz, kiracı da bunun için bir bedel öder. Ödenecek bedelin aydan aya olması diye bir kural yoktur. Sözleşme ile kararlaştırılan dönemlerde kira ödenir. Kira bedelinin ödenmemesi, kira ilişkisinde asli unsurdur.


ANLAŞMAYA BAĞLI 


Ancak ödeme periyodu için koyulmuş bir kural yoktur. Yıllık toptan olabilir, iki ayda bir olabilir, 15 günde bir olabilir. Bu anlaşmaya bağlıdır. Sizinkinde 2 ay sonra ödemeye başlanacaktır ki bu kira sözleşmesinin iki ay sonra başladığı anlamına gelmez. Sadece ödeme şartı...