26 / 04 / 2024

kira artışı

kira artışı

Tatil cenneti Bodrum'da kiralar yüzde 300'ün üzerinde arttı. Yaz sezonunda yıllık kiralık ev bulmanın imkansız hale geldiği ilçede kiralar 6 bin lira ile 50 bin lira arasında değişiyor.

Gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışına neden olan kişiler hakkında inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Nebati tarafından yapılan yazılı açıklamada gayrimenkul sektöründe olağandışı fiyat artışlarına dönük kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

Kiracılar dikkat! Yargı harekete geçti!

Artan kira fiyatlarından sonra ev sahipleri ve kiracılar karşı karşıya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayına göre kira tespit ve tahliye davalarında yaklaşık iki kat artış yaşanırken İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde kira davalarına bakan üç hukuk dairesinin yanına bir hukuk dairesi d

İş yeri kira artışları hazır ofislere talebi arttırdı!

Konut kira artışına yüzde 25 sınır getiren düzenleme TBMM’de kabul edilerek yürürlüğe girdi. MTC Holding bünyesinde hizmet veren LOGOS Ofis Genel Müdürü Özge Cömert kira artışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kira artışında yüzde 25 sınırı ne zaman başlıyor?

Konut kiralarındaki artışı yüzde 25 ile sınırlayan yeni düzenleme TBMM Genel Kurulu'ndan geçti. Peki, kira artışında yüzde 25 sınırı ne zaman başlıyor? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kira tespit davaları son 1 yılda yüzde 30 arttı! Süreç ise 3-4 yıl sürüyor!

Konut kira fiyatlarındaki fahiş artış ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. Anlaşmazlıkların çoğu mahkemede son bulurken davalar ise en az 3-4 yıl sürüyor. Peki kira tespit davalarında süreç nasıl işliyor? İşte detaylar...

Aydın'da kira artışı kavgası: 1 ölü!

Aytunç Çağ ile üst katında oturan kiracısı Erhan Kahvecioğlu arasında iddiaya göre "kira artışı ve kirayı alamama" nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Çağ, bıçakla kiracısını yaraladı. Kahvecioğlu, müdahaleye rağmen kurtarılamadı...

Beklemede olan konut yatırımcısı kiraya çıktı!

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, kiracıya verilen konut sayısı hakkında açıklamalarda bulundu. Boz, "Bu gibi dönemlerde yatırımcı beklemekten yana tercihini kullanır. Bu sebeple kısa süreliğine kiraya yerleşir." dedi...

Kira artışı geriye dönük istenebilir mi?

Taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kira artışı geriye dönük istenebilir mi?

Ev sahibi ne kadar kira artışı yapabilir?

Türkiye'de en büyük gider ve harcama kiraya yapılıyor. Kiracılar kira fiyatlarının sürekli artmasından şikayetçi. Yeni yasa ile ev sahiplerinin kirayı artırmasına sınır getiriliyor.

Kira artışını kim belirler?

Ev ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, kiracıları ile yaptığı sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına da sahip oluyor. Peki, kira artışını kim belirler?

Kiralamak için ev satın alıyoruz!

Konut fiyatlarındaki artışa rağmen, tüketici konuttan vazgeçmedi. Vatandaş güvenli yatırım aracı olarak konut alıyor. Kiralardaki artış konutu uzun vadeden çıkararak, kısa vadeli yatırım aracına dönüştürdü.

Kiraya ne kadar zam yapılır 2016?

Gayrimenkul kiralayan kiracılar, senelik sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira zammı ile karşılaşabiliyor. Peki, kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanununa göre kiraya ne kadar zam yapılır 2016?

2015 yılı kira artışı enflasyon oranı!

Kiracıya yapılacak senelik zamlar enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira artışı enflasyon oranı nedir? Aralık ayında evdeki ve işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır?

Yabancı etkisiyle kiralar uçuşta!

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde son bir yılda satılık ve kiralık konutların fiyat artış oranı dengede kalırken bazı illerde kiralık fiyatlarındaki artış satılıkları geçti.

İşyeri kira artışı TEFE TÜFE 2015!

Türk Borçlar Kanununa göre işyeri kiralamalarında 2020'ye kadar ÜFE zorunluluğu bulunmuyor. Bu süreye kadar TÜFE ile de zam yapılabiliyor. İşte işyeri kira artışı TEFE TÜFE 2015 hesaplamaları...

Meskenlerde yıllık kira artış oranı 2015!

Kiracılık hukuku gereğince mesken ve işyeri kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. Peki kira dönemi yenilenen mesken kira sözleşmeleri için kiracıya ne kadar zam yapılır? Meskenlerde yıllık kira artış oranı 2015 nedir?

Yıllık kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Genellikle senelik olarak düzenlenen kira sözleşmeleri, tarafların fesh etmemeleri halinde sürenin bitiminde yenilenmiş oluyor. Peki, yenilenen kira sözleşmesinde yapılacak yıllık kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Kira artışı ne zaman yapılır?

Ev ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözlemesinde, kiracının ne zaman ve kadar kira ödemesi gerektiği, kira süresinin ne zaman sona erdiği gibi hususlara yer veriliyor. Peki, kira artışı ne zaman yapılır?

Resmi kira artış oranı 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesinin yıllık olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılıyor. Peki, resmi kira artış oranı 2015 nedir nasıl hesaplanır?

Kira artış oranı hesabı nasıl yapılır?

Kiracılık esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, kira artış oranı hesabı nasıl yapılır?

Dükkan kira artış oranı 2015!

Kanunen mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde uygulanacak zam, farklı şekillerde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? İşte dükkan kira artış oranı 2015...

Kira artış oranı hesabı Nisan 2015 TÜFE ÜFE!

Senelik olarak yenilenen kira sözleşmelerinde kira hesaplaması enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, mesken ve işyerinde zam nasıl yapılır? İşte kira artış oranı hesabı Nisan 2015 TÜFE ÜFE...

Konut kira artış oranı Nisan 2015!

Geçtiğimiz sene bir ev kiraladığınızı ve Nisan ayı itibarıyla kira sözleşme döneminizin yenilendiğini düşünelim. Bu durumda kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte konut kira artış oranı Nisan 2015...

İşyeri kira artış oranı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesaplama 2015 kuralı..

Kira artış oranları Mart 2015!

Nisan ayına ait kira artış oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Nisan 2015 tarihinde açıklandı. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Mart 2015..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

kira artışı Haberi

kira artışı

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşanan kira göçleri tatil cennetlerinde yüzde 300'leri bulan kira artışları nedeniyle giderek artıyor. Kiraların 6 bin liradan 50 bin liraya kadar geniş bir yelpazede çeşitlilik gösterdiği Bodrum'dan kaçış için yaz tatilinde tayin isteyen öğretmenlerin yüzde 30'u ilçeden adeta kaçtı. Muğla'nın Bodrum ilçesinde, öğretmen açığı baş gösterirken kalanların bir kısmının da yüksek kiralar nedeniyle farklı sektörlere yöneldiği ifade edildi. Okullarda azalan sınıfların birleştirildiği ve kalan öğretmenlerin ise istenmeyen görevlendirmelerle karı karşıya kaldığı ifade edilirken "barınamıyoruz ve geçinemiyoruz" diyen öğretmenler lojman ve yüzde 50 indirimli ulaşım imkanı istiyor.

Eğitim Sen Bodrum Temsilcisi Yüksel Okyay, yüzde 300 artan kiralar nedeniyle barınma sorunuyla karşı karşıya kalan öğretmenlerin yüzde 30'unun ilçeden ayrıldığını söyledi. Bodrum'daki öğretmenlerin yüzde 80’inin geçtiğimiz haziran ayında...