20 / 04 / 2024

kira geliri artış

kira geliri artış

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın faaliyet raporuna göre; Hazır Beyan Sistemi ile Maliye’ye bildiren ev sahiplerinin kira geliri bir yılda yüzde 18 arttı. Türkiye toplam 33.7 milyar lira kira ödedi.

Kira geliri getiren ev nasıl seçilmeli?

Kira geliri getiren evleri seçerken dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunuyor. Özellikle de apart ve dairelerde bazı detayları göz önünde bulundurmak, gelecek olan kiracılar için artı bir durumdur. Peki kira getiren ev nasıl seçilmeli ve nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Akfen GYO 2021'de 17.7 milyon Euro kira geliri elde etti!

Akfen GYO'nun kira gelirleri 2021 yılında 17.7 milyon Euro oldu. Bu rakam şirketin kuruluşundan itibaren elde ettiği en yüksek kira geliri oldu. Şirketin kira gelirleri bir önceki yılın kira gelirlerine oranla Euro bazında yüzde 128 artış sağlandı. 

Akfen GYO'nun kira geliri ilk 11 ayda yüzde 223 arttı!

Akfen GYO'nun 2021'de Türkiye otellerinden elde edilen toplam kira geliri Kasım 2021'de bir önceki yıl aynı aya göre TL bazında yüzde 323 oranında arttı. 2021'in 11 ayında ise TL bazında yüzde 223 artış kaydedildi. 

Akfen GYO'nun otel kira geliri 2019'un ilk yarısında yüzde 42 arttı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan 15 otelin kira geliri 2019'un ilk yarısında TL bazında yüzde 42 artış kaydetti...

Ev sahiplerinin kira geliri 33.7 milyar liraya ulaştı!

Maliye, kira gelirinin vergisini ödemeyenleri mektup ve iletişim araçlarıyla ikna edince, beyanlarda rekor artış geldi. 2016 yılında kira geliri beyanı geçen yıla göre yüzde 24 artarak 33.7 milyar liraya ulaşırken toplam kira vergisi de yüzde 26 artarak 5.1 milyar lira oldu.

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2016!

Kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri ile vergi ödeme süreçleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi" yayımlandı. İşte rehber..

Ortak tapu kira geliri nasıl vergilendirilir?

Ortak tapulu taşınmaz mallar kiraya verilebiliyor. Kira bedeli tek bir hesaba yatırılabildiği gibi, iki ayrı hesaba da yatırılabiliyor. Peki, ortak tapu kira geliri nasıl vergilendirilir?

Kira zam artış oranı Şubat 2016!

Kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde artış yapılıyor. Kiraya yapılacak bu zammın sınırları Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Peki, kanuni kira zam artış oranı Şubat 2016 nedir?

3. Havalimanından 26 milyar euro kira geliri sağlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni havalimanında kritik bir eşiğin aşıldığını belirterek, devletin kasasından bir kuruş bile çıkmadan hayata geçecek projeyle 26 milyar euronun üzerinde kira geliri sağlanacağını bildirdi.

Yeni malik kira bedelini artırabilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde; yeni dönemde uygulanacak kira bedeline zam yapılabiliyor. Peki, taşınmaz malın satılması halinde yeni malik kira bedelini artırabilir mi? Yeni malik zam yapabilir mi?

Kira bedelinin artış oranı nedir?

Kira sözleşmesinin dönem sonunda yenilenmesi halinde kiracının ödeyeceği kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kira bedelinin artış oranı nedir? Kira bedelinin artış oranı nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Hisseli işyeri kira geliri beyanı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için vergi ödeniyor. Ödemelerden önce ise beyanname veriliyor. Peki, hisseli işyeri kira geliri beyanı nasıl verilir?

Hisseli işyeri kira geliri vergisi!

Kira gelir vergisinde mükelleflerin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, taşınmaz mal hisseli ise ne olur? Hisseli işyeri kira geliri vergisi için beyan nasıl verilir? Vergi nasıl ödenir?

kira geliri artış Haberi

kira geliri artış

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın faaliyet raporuna göre toplam 1 milyon 449 bin kişi Maliye’ye hazır beyanname verirken bu kişiler toplam 46.3 milyar lira gelir sağladıklarını bildirdiler. 


Gelirin 33.7 milyarı kiradan oluştu. Ev veya dükkân başına yılda 23 bin 293 lira gelir elde ettiğini Hazır Beyan Sistemi ile Maliye’ye bildiren ev sahiplerinin kira geliri olarak 2015’te beyan ettiği tutar 27.2 milyar liraydı. 2015’te toplam 1 milyon 383 bin kişinin beyan ettiği konut başına kira 19 bin 675 liraydı. Bu rakamlar ev sahiplerinin geçen yıl yüzde 18 kira artışı yaptığını gösteriyor. (Oysa TÜİK’te ise 2015 kira enflasyonu yüzde 5.9 görünüyor.) 


Hazır beyan sistemi dışında kira gelirini beyan eden yaklaşık 100 bin kişinin bu istatistiği değiştirme ihtimali bulunmuyor. 2016 kira vergisi 2015 gelirlerinden ödendiği için...