26 / 04 / 2024

kira kontratı nedir

kira kontratı nedir

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralamalarında imzalanıyor. Kontratta yapılan anlaşmaya istinaden hükümlere yer veriliyor. Peki, kontrat nasıl yapılır? İşte kira kontratı sözleşme maddeleri 2015...

Ev sahibi kiracı kontratı örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira kontratı imzalanıyor. İşte, ev sahibi kiracı kontratı örneği!

Ev sahibi kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?

Mesken kiralamalarında mal sahibi ve kiracı arasında imzalanan resmi belgeye kira kontratı deniyor. Peki, ev sahibi kira kontratı yaparken nelere dikkat etmeli?

Kiracı kontrat tarihinden önce çıkarsa ne olur?

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira kontratında belirtilen süreden az ya da fazla olarak söz konusu evi kullanmak mümkün olmuyor. Peki, kiracı kontrat tarihinden önce çıkarsa ne olur?

1937 yılında İstanbul Belediyesi kira kontratlarını denetlemeye başlamış!

1937 yılında belediye kira kontratlarını denetlemeye başlamış. Kontratsız evini kiraya verenlere yaptırımlar uygulanacakmış. Kontratsız binalara kiranın yüzde 4 buçuğu, kontratı notere onaylatmayanlara ise yüzde 1 buçuk ceza verilecekmiş.

Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı!

Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı nın tarafı mirasçıları oluyor. Bu nedenle vefat halinde mirasçıların veraset ilamı çıkarıp kiracıya evin yeni sahibi olduklarını ispatlamaları gerekiyor...

Kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratının yapılması hem kiracı hem de ev sahibinin haklarının korunması açısından önem teşkil ediyor. Peki bir kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı 2021!

Ev veya iş yeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında anlaşma yapılıyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanıyor. Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı 2021...

Kira kontratı 2020!

Ev veya iş yeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında kontrat imzalanıyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanıyor. Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı 2020...

Gayrimenkul kira çarpanı nedir?

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, kira çarpanını anlattı. Peki gayrimenkul kira çarpanı nedir?

Kira kontratı örneği 2019!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşme kira kontratı oluyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2019...

Kira kontratı her yıl yenilenir mi?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya ilişkin olarak kira kontratı imzalanıyor. Peki, söz konusu kira kontratı her yıl yenilenir mi?

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? 

Kira kontratı anlaşmasının uzatılması durumunda kira bedeline zam yapılıyor. Peki Bu ay kira kontratı yenilenen kiracıya ne kadar zam yapılacak? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Altına dayalı kira sertifikası nedir?

2 Ekim 2017 Pazartesi günü Hazine, Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla talep toplamaya başlayacak. Peki Altına dayalı kira sertifikası nedir? Altına dayalı kira sertifikası ne işe yarar? diyorsanız işte yanıtı...

Kiracı tarafından kira kontratının feshi!

Kiracı tarafından kira kontratının feshi de yine kanunda belirtilen şartlarda yapılabiliyor. Peki, kiracı tarafından kira kontratının feshi nasıl yapılır?

Kira kontrat bitiş dönemi için altın tavsiyeler!

Ofis konusunda sektörü bilgilendirmeyi hedefleyen www.ofisraporu.com şirketlerin kabusu olan kira kontratı bitiş süreci ile ilgili önemli ipuçları verdi.

Kira kontratı damga vergisi oranı 2017!

Kira sözleşmesi isteğe bağlı noterde de düzenlenebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2017 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2017 oranları..

Kira kontratı bitince ne olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahipleri ile kiracıları arasında imzalanan sözleşmeler genellikle senelik oluyor. Peki, kontrat süresi dolunca ne olur? Kira kontratı bitince ne olur?

kira kontratı nedir Haberi

kira kontratı nedir

Kira kontratı sözleşme maddeleri!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralamalarında imzalanıyor. Kanunen kira kontratı, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Kontratta yapılan anlaşmaya istinaden hükümlere yer veriliyor. Kira süresi, kira bedeli, kiranın ödeneceği tarih, kira artış oranları ile demirbaşların durumu gibi hususlar sözleşmede tespit ediliyor.


Kira kontratı sözleşme maddeleri şu şekilde sıralanıyor;


Dairesi

(Buraya taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesi yazılacak)

Mahallesi

(Burayı tapudaki mahallesi hanesinde yazan yazılacak)

Cadde/Sokağı

(Cadde veya sokak yazılacak)

Numarası

(Apartman kapı numarası ve Daire kapı numarası yazılacak)

Kiralananın Cinsi

Apartman dairesi

Kiralayan

(Kiraya verenin tam adı ve soyadı yazılacak)

Kiralayanın T.C. Kimlik No

(Kiraya verenin T.C. Kimlik no yazılacak)

Kiralayanın Adresi

(Kiraya verenin tam adresi yazılacak)

Kiracı

(Kiracının tam adı ve soyadı yazılacak)

Kiracının T.C. Kimlik No

(Kiracının T.C. Kimlik no yazılacak)

Kiracının...