19 / 04 / 2024

kira sözleşmesi 2017 damga vergisi

kira sözleşmesi 2017 damga vergisi

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya dair noterde sözleşme imzalanabiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Kira sözleşmesi doldurulmuş örneği 2017!

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi doldurulmuş örneği 2017..

Kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya dair noterde sözleşme imzalanabiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Kira sözleşmesi nasıl doldurulur 2017?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşmede anlaşmaya dair bilgilere yer veriliyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl doldurulur 2017?

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017!

Kimi taraflar kira sözleşmesini noterde imzalamayı tercih ediyor. Noterde imzalanan bu sözleşme için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşe kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017 kuralı..

Konut kira sözleşmesi örneği 2017!

Kira sözleşmesi, gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde imzalanıyor. Noter huzurunda da imzalanabilen kira sözleşmesinin taraflar arasında da imzalanması yeterli oluyor. İşte konut kira sözleşmesi örneği 2017..

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2017!

Kira sözleşmesi, gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde taraflar arasında imzalanıyor. Bu sözleşme konut ve işyerleri için farklı şekilde düzenlenebiliyor. İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2017..

Kira sözleşmesi örneği 2017!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların sahibi veya vekili tarafından kullanımını bir başkasına bıraktığı sözleşme kira sözleşmesi oluyor. İşte kira sözleşmesi örneği 2017..

Kira sözleşmesi indir 2017!

Kira sözleşmesi taşınmaz mal kiralamalarında yapılıyor. Kira sözleşmesi, kiracı ile mal sahibi arasında yapılıyor. Kira sözleşmesini tarafların vekili de yapabiliyor. İşte kira sözleşmesi örneği 2017..

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

kira sözleşmesi 2017 damga vergisi Haberi

kira sözleşmesi 2017 damga vergisi

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında sözleşme imzalanıyor. Bu sözleşme sözlü olarak da yapılabiliyor. Ancak sözlü anlaşmalar olası problemlerde yetersiz kalabiliyor. Davacı olan tarafın kiralamayı ispat etmesi gerekiyor. Buna karşın sözleşmenin yazılı olarak yapılması, ispat açısından faydalı oluyor.


Kimi kiracı veya mal sahipleri kira sözleşmesini noter huzurunda da imzalamak isteyebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödenmesi gerekiyor. 


Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Aksi halde 2 nüsha olduğu kabul ediliyor.


Ancak kira sözleşmesinde yalnızca kiraya veren ve kiralayan kişilerin imzasını içermesi; depozito tutarı ve kefalet şerhi içermemesi durumunda, kira sözleşmesi damga vergisinden istisna tutuluyor.Peki, kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?


Kira sözleşmesi 2017 damga vergisi

Kira kontratı için kiralama süresine göre kira bedeli üzerinden binde 1,89 oranında...