26 / 04 / 2024

kira sözleşmesi başlangıç tarihi

kira sözleşmesi başlangıç tarihi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kira sözleşmerinin başlangıç tarihi konusunu ele aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı..

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Kira sözleşmesi yaparken dikkat edin! Oldukça önemli...

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmesi gerekli? İşte madde madde dikkat edilmesi gereken başlıklar...

Ev sahibi vefat ederse kira sözleşmesi ne olur?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bir kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme resmi bir belgedir ve iki tarafı bağlar. Peki evin maliki ölürse sözleşmeye ne olur? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi? Kiracı ihtarname almıyorsa ne olur?

Kira sözleşmesi mülk sahibi ve onu kiralayan kişiyi bağlayan resmi bir belgedir. Peki kira sözleşmesine dair neler bilinmektedir? İşte kira sözleşmesine dair araştırılan bazı detaylar!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur? Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman boşaltmalıdır?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi tarafından bağlayıcılığı bulunan belgelerdir. Bu sözleşmede belirtilen maddelerden en önemlisi ise kiralamanın başlangıç ve bitiş tarihleridir. Peki,1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur? Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman boşaltmalıdır? İşte

Ata GYO'nun Kayseri projesinin kira sözleşmesi feshedildi!

Ata GYO'nun yeni düzenlenen kira sözleşmesi ile alış ve satış işlemi bulunmamakta olup, Kayseri/Talas Projesinde Tab Gıda San. Tic. A.Ş.'nin kiracısı olduğu 1 adet bağımsız bölüm faaliyete başlanmadan kira sözleşmesi feshedildi. 

Yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

İçerisinde kiracısı olan ev veya işyerini satın alan yeni malik de bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Peki, yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

Kira sözleşmesi örneği 2017!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların sahibi veya vekili tarafından kullanımını bir başkasına bıraktığı sözleşme kira sözleşmesi oluyor. İşte kira sözleşmesi örneği 2017..

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

kira sözleşmesi başlangıç tarihi Haberi

kira sözleşmesi başlangıç tarihi

Kiracımla kira sözleşmesi yaptık. sözleşmede bir tarih var ancak kira ödemelerinin 2 ay sonra başlayacağını kararlaştırdık. Şimdi kiracım kiranın başlangıcını kira ödemelerinin başladığı tarih olarak kabul ediyor, ben ise sözleşme tarihi olarak kabul ediyorum. Hangisi doğru? 


Kira sözleşmeleri iki tarafa borç yükleyen sözleşmelerdendir. Siz kiracıya malınızı kullanması için teslim edersiniz, kiracı da bunun için bir bedel öder. Ödenecek bedelin aydan aya olması diye bir kural yoktur. Sözleşme ile kararlaştırılan dönemlerde kira ödenir. Kira bedelinin ödenmemesi, kira ilişkisinde asli unsurdur.


ANLAŞMAYA BAĞLI 


Ancak ödeme periyodu için koyulmuş bir kural yoktur. Yıllık toptan olabilir, iki ayda bir olabilir, 15 günde bir olabilir. Bu anlaşmaya bağlıdır. Sizinkinde 2 ay sonra ödemeye başlanacaktır ki bu kira sözleşmesinin iki ay sonra başladığı anlamına gelmez. Sadece ödeme şartı...