28 / 03 / 2024

kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama programı

kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama programı

Bilindiği üzere noter onayı ile yapılan kira sözleşmesi damga vergisine tabi kağıtlar arasında yer alıyor. İşte bu sene başında yeniden belirlenen kira sözleşmesi damga vergisi 2014...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kiracıların sözleşme imzalarken ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında damga vergisi yer alıyor. 2022 yılında kira sözleşmeleri için ne kadar damga vergisi ödeneceği araştırılıyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Peki 2021 kira sözleşmesi damga vergisi ne kadar? İşte 2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama...

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2021!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. İşte kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2021...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2021!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Peki kira sözleşmesi damga vergisi 2019 ne kadar? İşte kira sözleşmesi damga vergisi 2021 oranları...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2019!

Kira sözleşmesi için belli hallerde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2019 ne kadar?

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 belli oldu!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 bugün açıklandı..

Kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya dair noterde sözleşme imzalanabiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017!

Kimi taraflar kira sözleşmesini noterde imzalamayı tercih ediyor. Noterde imzalanan bu sözleşme için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşe kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017 kuralı..

Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016!

Kira sözleşmesinde kefil olması halinde damga vergisi farklı oranda hesaplanıyor. Peki, 2016 yılında kefilli kira sözleşmesi damga vergisi nasıl hesaplanır? Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Kira sözleşmesi damga vergisi 2016!

Kira sözleşmesi, taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında imzalanıyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi isteniyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015!

Kira sözleşmesinin noter huzurunda imzalanması halinde sözleşme için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Sözleşme kaç nüsha ise o kadar vergi ödeniyor. İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015 oranları..

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Sözlü kira sözleşmesi damga vergisi!

Taşınmaz mal kiralamalarında genellikle akrabalık ilişkisi bulunan kimseler arasında yapılan bu sözleşme "sözlü kira sözleşmesi" oluyor. Sözlü kira sözleşmesi damga vergisi ödenir mi?

kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama programı Haberi

kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama programı

Kira sözleşmesi damga vergisi 2014!

Kira sözleşmeleri, gayrimenkul kiralama işlemlerinde taraflar arasında imzalanıyor. Bilindiği üzere kira sözleşmesi damga vergisine tabi kağıtlar arasında yer alıyor.


Mesken kira sözleşmelerinde damga vergisi oranı, gerçek kişilerin konutlarının mesken olarak kiraya verilmesi halinde kira sözleşmeleri damga vergisinden muaf tutuluyor. 


Ancak noter onayı ile yapılan bir sözleşme varsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor. Söz konusu durumun yasal dayanağı şu şekilde karşımıza çıkıyor:


488 sayılı Damga Vergisi Kanunu’nun ekli (2) sayılı Tablo’sunun 34 numaralı fırkası:  “Söz konusu kâğıtlar (vergiden istisna edilmiş), resmi dairelere veya noterlere ibraz edildikleri takdirde bu tarih itibarıyla vergiye tâbi tutulur ve ibraz edenlerce ödenir.” 


Damga vergisi oranları, her sene başında yeniden belirleniyor. Peki, 2014 yılında kira sözleşmesi damga vergisi oranı binde kaçtır?


Kira sözleşmesi damga vergisi oranı..

2014 yılında...