25 / 04 / 2024

kira sözleşmesi her yıl yenilenir mi

kira sözleşmesi her yıl yenilenir mi

Kira sözleşmelerinde kiraya dair bilgilere yer veriliyor. Örneğin kira bedeli, kiranın ne zaman ödeneceği, kira süresi gibi. Peki kiranın uzatılması isteniyorsa ne yapılmalı? Kira sözleşmesi her yıl yenilenir mi?

Daire kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mesken ihtiyacınızı karşılamak için bir daire kiralayacağınızı farz edelim. Söz konusu daire kira sözleşmesi nasıl yapılır, kira sözleşmesi damga vergisi ne kadardır? Yanıtı ve diğer detayları haberimizde...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı? Kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında kiralanan mülk için bir kira sözleşmesi imzalanır. İki tarafında imzaladığı bu kontrata dair kiracıların bazı soruları vardır. İşte merak edilen sorular ve yanıtları!

Kira sözleşmesi örneği 2022! Kira sözleşmesi nasıl doldurulur?

Kira sözleşmesi diğer bir ifade ile kira kontratı kiraya verenle kiralayacak kişi arasında gerçekleştirilen ve her iki tarafa da belli sorumluluklar ve haklar tanıyan bir sözleşme olarak biliniyor. İşte Kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir?

Kira sözleşmesine dair hükümler 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nda (TBK) düzenlemiştir. Kira sözleşmeleri her iki tarafa borç yükleyen ve sürekli edimli bir sözleşmedir. Peki, Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi yaparken dikkat!

Kira sözleşmesi örneği, her dönem kiracılar ve ev sahipleri tarafından araştırılıyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasında çeşitli anlaşmazlıkların yaşanmaması için kira sözleşmesinin nasıl doldurulması gerektiğinin bilinmesi gerekiyor.

Kira sözleşmesi hesaplama kuralı Eylül 2018!

Kira hesaplamasında kullanılan enflasyon oranlarını her ay Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor. İşte kira sözleşmesi hesaplama kuralı Eylül 2018...

Kira sözleşmesi ölümle sona erer mi?

Kira sözleşmesinde taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getiren önemli sebeplerin varlığı durumunda, sözleşmeyi feshedebiliyor. Peki, kira sözleşmesi ölümle sona erer mi?

Kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği!

Kira sözleşmesi her istenildiği zaman değil, kanunda belirtilen durumlarda dava açılarak feshedilebiliyor. Öncesinde kiracıya kira sözleşmesi fesih ihbarı verilmesi gerekiyor. İşte kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

kira sözleşmesi her yıl yenilenir mi Haberi

kira sözleşmesi her yıl yenilenir mi

Kira sözleşmesi her yıl yenilenir mi?

Kira sözleşmesi, kanunda "kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme" olarak tanımlanıyor.


Kira sözleşmesi yazılı olarak yapılabileceği gibi sözlü olarak da yapılıyor. Ancak, olası bir sorunda ispat açısından yazılı sözleşmeler tercih ediliyor. 


Kira sözleşmelerinde kiraya dair bilgilere yer veriliyor. Örneğin kira bedeli, kiranın ne zaman ödeneceği, kira süresi gibi.. Peki kira süresi uzarsa ne olur? Kira sözleşmesi her yıl yenilenir mi?


Taraflar, kira sözleşme süresinin dolması halinde herhangi bir bildirim veya talepte bulunmaz ise, sözleşme yenilenmiş olarak kabul ediliyor. Ancak, kira yenilenmeyecek ise, kontrat süresi dolmasından 1 ay önce kiranın yenilenmeyeceğinin bildirilmesi gerekiyor. 


Aksi halde kira akdi kendiliğinden yenilenmiş sayılıyor. Bu durumda kiracı...