19 / 04 / 2024

kira zam hesabı

kira zam hesabı

Gayrimenkul kira sözleşmesinin bir seneliğine daha uzaması halinde kira bedelinde zam yapılabiliyor. Kira bedelinde yapılacak zam konur ve işyelerinde farklı şekilde hesaplanıyor. İşte kira artış oranı hesabı Mart 2016 Yİ-ÜFE...

2016 yılında kiraya ne kadar zam yapılır?

Mal sahibi evdeki kiracısına ÜFE oranlarında, işyerindeki kiracısına sözleşmede anlaştıkları oranda zam yapabiliyor. Peki, 2016 yılında kiraya ne kadar zam yapılır? İşte kira artış oranları 2016..

Kira zammı hesabı nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam uygulanıyor. Peki, kira zammı hesabı nasıl yapılır? Kira zammı en fazla ne kadar yapılır?

Kira zammı hesaplama Temmuz 2015!

Süresi dolan kira sözleşmeleri için mal sahibi kiracısına belli oranlarda zam yapabiliyor. Kiracı eğer mesken kiracısı ise en fazla ÜFE oranlarında zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama Temmuz 2015..

Kira zam oranı nasıl belirlenir 2015?

Kiracı ile ev sahibi ile arasında imzalanmış olan kira sözleşmesinin yenilenmesi üzerine kira bedeline zam yapılıyor. Peki, kira zam oranı nasıl belirlenir 2015?

Yıllık kira zammı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde sözleşme imzalanıyor. Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam uygulanıyor. Peki, yıllık kira zammı nasıl hesaplanır?

Kira zammı nasıl hesaplanır?

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince taşınmaz kiralamalarında yapılacak zamlar, dönemin üretici fiyat endeksi oranlarına bağlanıyor. Peki kira zammı nasıl hesaplanır? İşte kira zam hesaplama örnekleri..

Kiracılara kira artışı nasıl yapılır?

Mesken kiralamalarında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemesi gerekiyor. Peki, kiracılara kira artışı nasıl yapılır?

Kiracıya ne kadar zam yapılır?

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, sözleşmenin yenilenmesi halinde kiracısına yeni kira döneminde belirli oranlarda zam yapabiliyor. Peki, kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte kira zam esasları..

Kira bedeli 1.000 TL olan kiracıya ne kadar zam yapılır?

Kiracıya yapılacak yıllık zam, ev sahibinin veya kiracının isteği doğrultusunda değil, Kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda yapılıyor. Peki, Kira bedeli 1.000 TL olan kiracıya ne kadar zam yapılır?

Mayıs ayı kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşme süresi biten ve tekrar yenilenen kiralamalarda, kira bedelinde belli oranda zam yapılıyor. Peki, Mayıs ayı kira artışı nasıl hesaplanır? Hesaplamada hangi ÜFE baz alınır?

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son dönemlerde gündemden düşmeyen yüzde 25'lik kira zam tavanı uygulamasıyla ilgili olarak bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Tunç bunun uzatılıp uzatılmayacağının o gün belirleneceğini belirterek, "O günkü şartlar geldiğinde Meclisimizin vereceği karardır" diye konuştu

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı! Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 25'lik kira zam sınırına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Buna göre, yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı, kaldırılacak mı? İşte haberin ayrıntıları... 

Kira uyuşmazlıklarında yeni kriz: Sulh hukuk mahkemelerine dosya yağıyor!

Ev sahbi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe artıyor. Fahiş kiraların önünü kesmek isteyen hükümet yüzde 25 kira zam sınırı getirdi. ancak bu durum ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları alevlendirdi. 

Kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi?

Son zamanlarda mülk sahiplerinin fahiş kira zam talepleri kiracıları zor duruma düşürüyor. Peki kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi? İşte detaylar...

Asgari ücrette bir ilk! 4 işçi komisyonda masada olacak! İşte 2024 asgari ücret zam hesabı!

2024 asgari ücretin belirlenmesine sayılı günler kaldı. Aralık ayında toplanacak olan Asgari ücret Komisyonu'nda bu sene bir ilk yaşanacak. Masada Türk-İş heyetinin 4 üyesini garson, pompacı, berber ve kasap gibi farklı mesleklerden işçiler oluşturacak. İşte detaylar...

Asgari ücrette 2024 Ocak zammı değişti! Yüzde 45 zamla 16 bin 500 TL olacak! Milyonlara son dakika şoku!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü olacak şekilde değiştirirken, asgari ücrette de zam hesabı değişti. Peki Ocak 2024 zamlı asgari ücret ne kadar olacak?

Memur ve memur emeklilerinin yeni maaş zammı ortaya çıktı! SON DAKİKA! Ocak 2024 maaş hesabı sil baştan!

Milyonlarca memurun zam hesabı değişti. Peki memur ve memur emeklilerine Ocak 2024'te ne kadar zam yapılacak? İşte yeni oranlar...

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kira zam oranları Kasım ayının gelmesiyle gündemde yerini aldı. Peki, Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

10 bin TL kök aylık alan emeklinin maaşı 15 bin 752 TL, en düşük emekli maaşı 11 bin TL olacak! SON DAKİKA!    

Emeklilerin merakla beklediği zam hesabı ortaya çıktı. İşte SSK, BağKur emeklilerinin yeni zamlı maaşları...

Asgari ücrette buz kestiren rakam! Yeni zamlı asgari ücret 17 bin 42 TL! Son dakika gelişmesi! 

Yeni zamlı asgari ücretin kaç lira olacağı merak ediliyor. Asgari ücret zammı için flaş rakam verildi. İşte yeni zam hesabındaki o iki rakam...

Emekli ve memurlara yüzde 50 ek zam ve 12 puan refah payı müjdesi! Kök maaşlar sil baştan değişti! Flaş gelişme!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın memur ve emekli maaşlarına dair yaptığı açıklamanın ardından, zam hesabı sil baştan değişti. İşte yeni emekli ve memur maaşları...

Ev sahipleri yüksek kiralar için okul sezonunu bekliyor!

Konutlarda yüzde 25 kira zam sınırına takılmak istemeyen konut sahipleri okul sezonunu bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, birçok kiralık konut boş şekilde dururken, kiraların öğrencilere göre ayarlandığı ve bir senelik peşin ödeme gibi taleplerin de olduğu belirtiliyor.

kira zam hesabı Haberi

kira zam hesabı

Kira artış oranı hesabı Mart 2016 Yİ-ÜFE!

Gayrimenkul kira sözleşmesinin bir seneliğine daha uzaması halinde kira bedelinde zam yapılabiliyor. Kira bedelinde yapılacak zam konur ve işyelerinde farklı şekilde hesaplanıyor.


Kanunen konuttaki kiracıya en fazla üretici fiyat endeksi oranlarında zam yapılıyor. Ancak bu kural işyerlerinde 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Bu süre içerisinde işyerindeki kiracıya sözleşme serbestisi uygulanıyor. Sözleşmede herhangi bir orana yer verilmemesi durumunda mal sahibi kiracısına istediği oranda zam yapabiliyor.


Konut kira artış oranı hesabı Mart 2016

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,20 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,34 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,47 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,61 artış gösterdi.


Yukarıdaki oranlardan...