25 / 04 / 2024

kira zamları

kira zamları

Türkiye'de yaşanan konut sıkıntısı nedeniyle yükselen kiralar enflasyondaki artışla birlikte iyice yükselmeye başladı. TÜİK'in açıkladığı nisan enflasyon rakamlarından sonra kira fiyatlarındaki artış oranı da belli oldu.

Kira sözleşmesi 10 yıllık olan kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının zam ve tahliye gerekçelerini kaleme aldı.

Kiracı tahliye davası hangi şartlarda açılabilir?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kiracı tahliye davası hangi şartlarda açılabilir?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

2016 yılında kiraya ne kadar zam yapılır?

Mal sahibi evdeki kiracısına ÜFE oranlarında, işyerindeki kiracısına sözleşmede anlaştıkları oranda zam yapabiliyor. Peki, 2016 yılında kiraya ne kadar zam yapılır? İşte kira artış oranları 2016..

Kira zammı hesaplama Aralık 2015!

Ev ve dükkan sahipleri kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, zam hesabı nasıl yapılır? İşte kira zammı hesaplama Aralık 2015..

Kira artışı kanunen neye göre yapılır?

Mesken ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin yıllık olarak uzaması halinde kira bedelinde artış yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kira artışı kanunen neye göre yapılır? İşte yanıtı..

Kira zammı oranları Kasım 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Kira zam oranları TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte kira zammı oranları Kasım 2015..

Ekim ayında kiraya yüzde kaç zam geldi?

Gayrimenkul kiralamalarında, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Kira artış hesaplamalarında kullanılan oranlar, TÜİK tarafından açıklanıyor. Peki, Ekim ayında kiraya yüzde kaç zam geldi?

Kira zam oranları Ekim 2015!

Kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde yeni kira döneminde uygulanacak kira bedeli, enflasyon oranlarına göre hesaplanarak bulunuyor. Peki, kira zam oranları Ekim 2015 açıklandı mı? Kira zam oranları Ekim 2015 ne kadar?

Kira zam oranı Ekim 2015 ne kadar oldu?

Kiraya sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde zam yapılıyor. Kira bedeline yapılacak zam üretici fiyat endeksi oranlarından yüksek olamıyor. Peki, kira zam oranı Ekim 2015 ne kadar oldu?

Kiracıma ne kadar zam yapabilirim?

Kira döneminin sonunda herhangi bir ihtarda bulunulmaması durumunda sözleşme yenilenmiş kabul ediliyor. Bu noktada mal sahibinin kiracısına zam yapma hakkı doğuyor. Siz de kiracıma ne kadar zam yapabilirim, diyorsanız işte yanıtı...

Haziran'da kira zamları nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline enflasyon oranlarda zam yapılıyor. Peki, Haziran'da kira zamları nasıl hesaplanır? İşte Haziran ayı ÜFE ve TÜFE oranları..

Ev kirasına yüzde kaç zam yapılır?

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Mesken kiralamalarında kiracının evde 1 yılı doldurması halinde, kiraya zam yapılıyor. Peki, ev kirasına yüzde kaç zam yapılır?

Kirada zam oranı nedir?

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumlulukları, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, mesken ve işyerlerinde kiracıya en fazla ne kadar zam yapılabilir? Kirada zam oranı nedir?

Kira zammı ne kadar olabilir?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında, sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeli yapılacak zam ile yeniden belirlenebiliyor. Peki, kira zammı ne kadar olabilir? İşte kira zam hesaplamaları..

Yüzde 25 zam sınırı bittiğinde kira zamları ne kadar olacak? Kiracılar ve ev sahipleri dikkat!

Geçtiğimiz senelerde kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor. Peki zam sınırı bittiğinde kira zamları ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Kiracılar acil çözüm bekliyor: 'Kiraya yılda 5 kez zam uygulandı, nefes alamıyoruz, sokakta mı kalalım?'

Yüksek kira fiyatları, sık sık gündem olmaya devam ediyor. Çözüm platformu Şikayetvar'a kiracılardan gelen şikayetler, kira zamlarının vatandaşları zor duruma düşürdüğünü ortaya koydu. İşte o şikayetler... 

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

Emekli kiracılar mağdur oldu!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, konu ile ilgili olarak bir mağduriyet de emekli kiracılardan geldi. Mert Kandemir söz konusu mağduriyeti sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı...

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar sürerken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel, tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşullarını yazdı. İşte tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları...

Kira zammında yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? Son dakika açıklaması geldi: Gerek kalmayacak!

Ev sahipleri ve kiracılar tarafından, kira zamlarına yüzde 25 sınırı getiren uygulamanın devam edip etmeyeceği sık sık araştırılıyor. Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

İş yeri kiralarında 6 kata ulaşan zam! Kira krizi büyüyor: İş yeri kiralarına sınırlama talebi!

Konutta sık sık gündem olan fahiş kiralar, iş yerlerine de sıçradı. 6 kata ulaşan kira zamlarının ardından, iş yerleri kiraları için sınırlama talebi geldi. İşte ayrıntılar..

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Gelirin yüzde 30'unu aşmayacak şekilde kira düzenlemesi geliyor!

Yeni bir sistemle fahiş kira zamlarına son verilmesi planlanıyor. 'GYODER Yeni Konut Modeli' yakında devreye girecek ve bu modelle konut sektöründe yeni bir dönem başlayacak. Yeni sistemle arsa maliyetlerinin ciddi şekilde düşmesi ve ev sahipliğinin şirketler tarafından üstlenilmesi bekleniyor.

Kiracılar dikkat! Kira zammı enflasyonun üzerine çıktı! Kira fiyatlarını duyanlar adeta çıldırdı!

Fahiş kira zamları enflasyonu da körüklüyor. Yıllık enflasyon yüzde 61,5 olarak gerçekleşirken, gerçek kira endeksi yüzde 95’lik oranla enflasyonun üzerinde arttı. Aylık artış ise yüzde 9,5 oldu.

kira zamları Haberi

kira zamları

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Mayıs ayı kira artış oranı belli oldu. TÜFE’nin on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Mayıs ayı için yüzde 34,46 oldu.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu. Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Mayıs ayı için yüzde 34,46 oldu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, TÜFE 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleşti.

İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ YÜZDE 100'Ü GEÇTİ

Türkiye genelinde mart ayı sonu itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 127 seviyesinde...