28 / 03 / 2024

kiracılar apartman giderlerine katılmak zorunda mı

kiracılar apartman giderlerine katılmak zorunda mı

Kiracının apartman giderlerinden sorumluluğu nedir? Apartmanda kalıcı bir değişiklik veya tadilat yapılması durumunda bu giderleri kiracı mı öder, ev sahibi mi öder? İşte kiracının apartman giderlerinden sorumluluğu...

Kiracılar dikkat etmeli! Aidatı ödemeyen kiracı evden çıkarılır mı? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak maalesef devam ediyor. Kiracı ve sahipleri şimdi de apartman veya site aidatları için de karşı karşıya gelip sıkıntı yaşayabiliyorlar. İşte haberin detayları...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yarın belli oluyor!

Mart 2021 kira artış oranları ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konular arasında yer alıyor. Kira sözleşmeleri Mart 2021 içerisinde yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı yarın belli oluyor.

TSKB GYO'dan AVM kiracılarına kira indirimi!

TSKB GYO'nun portföyünde yer alan Alışveriş Merkezinde faaliyet gösteren kiracılarına desteklenmesini teminen; kira bedellerinde indirim uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususunda Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı.

Akiş GYO'dan kiracılarına Şubat ayına özel kira desteği!

Akiş GYO, Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezleri'ndeki kiracılarına Şubat ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlayacak.

Yozgat Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Yozgat Belediyesi, Şubat ayı Olağan meclis toplantısında kiracılarını rahatlatacak kararlar aldı. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yarın açıklanacak!

Şubat 2021 kira artış oranları ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konular arasında Kira sözleşmeleri bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı yarın açıklanıyor...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! O ödemelere zam geldi!

Ev sahibi ve kiracıları ilgilen apartman aidat ücretleri pandemiye rağmen artıyor. Aidat ücretleri geçen yıla oranla yüzde 12 arttı.

Mülk sahibi ve kiracılar arasında tartışma: Stopaj mı, KDV mi?

Mülk sahibi değişen kiracılı taşınmazlarda, taşınmazın yeni sahibinin durumuna göre mülk sahipleri ile kiracılar arasında stopaj ve KDV tartışması ortaya çıkıyor. Peki kiralar nasıl belirleniyor? Mülk sahibi değişince kira sözleşmesi de değişiyor mu? Kira tartışmalarında kim haklı? İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! O tarihte açıklanıyor!

Şubat ayı kira artış oranları ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konular arasında yer alıyor. Kira sözleşmeleri Şubat ayında yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı 3 Şubat Çarşamba günü açıklanacak.

Mağaza kiracıları da AVM sahipleri de zor durumda!

Kovid-19 salgını sebebiyle sıkıntıya giren işletmeler arasında AVM'lerde yer alıyor. Bir süre kapalı tutulan daha sonrasında da kısıtlamalarla açılan AVM’lerde sadece dükkanları işleten kiracılar değil, AVM’lerin sahipleri de zor durumda...

Panora GYO'dan kiracılarına Ocak ayı kira desteği!

Panora GYO, Covid-19'a karşı alınan yeni tedbirler ve kısıtlamalar dikkate alınarak, salgınla yapılan mücadele kapsamında bünyesinde faaliyet gösteren kiracılarına finansal destek verecek. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracılarına 2021'de kira artışı yapılmayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce kiracılarına 2021 yılında kira artışı yapılmayacağı duyuruldu.

Talas Belediyesi kiracıların 10 aylık kira borcunu sildi!

Kayseri Talas Belediyesi, pandemi döneminde faaliyetleri duran ve işleri durma noktasına gelen belediye kiracılarının 10 aylık borcunu sildi. 

kiracılar apartman giderlerine katılmak zorunda mı Haberi

kiracılar apartman giderlerine katılmak zorunda mı

Kiracının apartman giderlerinden sorumluluğu!

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre tüm apartman sakinlerinin apartmanın giderlerine katılması zorunlu oluyor. Konutta kiracının oturması durumunda, hangi giderlerin kiracı tarafından, hangi giderlerin ev sahibi tarafından ödeneceği en çok merak edilen hususlar arasında yer alıyor.


Peki, kiracının apartman giderlerinden sorumluluğu nedir? Apartmanda kalıcı bir değişiklik veya tadilat yapılması durumunda bu giderleri kiracı mı öder, ev sahibi mi öder?


Kanuna göre kiracılar, apartmandaki günlük hizmetlerin bedeli; apartman aidatını öderken; apartmanda yapılan kalıcı değişilikler ve tadilatlar ev sahibinin sorumluluğuna giriyor.


Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma 

Madde 20 – (Değişik birinci fıkra: 13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: 

a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; 

b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine...