19 / 03 / 2024

kiracının hakları nelerdir

kiracının hakları nelerdir

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının haklarının kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kiralanan evde masraf çıkarsa kiracının hakları neler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Oturduğum dairede akıntı başladı ve katlanılamaz hale geldi. Ev sahibine bildirdim. ‘Benim dairede niye yok’ gibi bir gerekçe ile ilgilenmedi. Bu durumda bu akıntının giderilmesi için dava açabilir miyim?' sorusunu cevapladı.

5 maddede mal sahibi ve kiracı hakları!

Gayrimenkul danışmanı Sercan Göller 5 maddede mal sahibi ve kiracı haklarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...

Kiracının hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Ev sahibi evi satacağını söyleyerek 3 ay sonra bitecek sözleşmemiz sonunda evden çıkmamızı istiyor. Bu konuda kiracı olarak haklarımız nedir? ‘Evden çıkmıyoruz’ dersek ev sahibinin hakları nelerdir?' sorusunu yanıtladı.

Kiracıyı ve ev sahibini koruyan haklar!

Ev sahibi ve kiracı arasında maalesefki sorunlar yaşanabiliyor. Tahliye talebinin reddi, habersiz tahliye talebi, yasa dışı kira artışı... İşte mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri...

7 soruda kiracının hakları!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların sorumluluklarının yanı sıra bazı hakları da bulunuyor. Peki, kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi hangi durumlarda tahliye talep edebilir?

Apartmanda kiracı hakları nelerdir?

Konut kiralamalarında ev sahibinin olduğu gibi kiracının da birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor.Bu hak ve sorumluluklar kanun ile şekilleniyor.Peki apartmanda kiracı hakları nelerdir?

Kiracı hakları 2014!

Kiracının kanuni hakları, 2012'de yürürlüğe giren Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanun gereğince kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan kira kontratında belirtilen hükümlere uyulması gerekiyor. İşte kiracı hakları 2014...

Ev sahibi ve kiracı hakları!

Bir kiralama işi söz konusu olduğu takdirde, ev sahibi ile kiracı birbirlerine karşı hak ve sorumluluğa sahip olmuş oluyor. Söz konusu ev sahibi ve kiracı hakları haberimizde...

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kiracının hakları nelerdir? 

Ev sahibi ve kiracıların bazı hakları bulunuyor. Ev sahibi ile anlaşmazlık yaşayan kiracılar sahip oldukları haklarını merak ediyor. Peki, Kiracı hakları nedir? İşte detaylar...

Kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kiracılar, kira ücretlerinde yaşanan yüksek artışlardan rahatsızlık duyarken, ev sahipleri evlerini kiralayanların ortalama kira fiyatlarına göre daha ucuz oturmasından şikayetçi. Anlaşmazlıklar giderek artıyor ve sonunda mahkemeye taşınıyor. Peki kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

Kiracılar dikkat! Oturduğunuz ev riskli çıktıysa hemen bunlara bakın! Kiracıların hakları peş peşe açıklandı!

Evi riskli çıkan kiracılar, pek çok sorunun yanıtını araştırıyor. En başta haklarını merak ediyorlar. Peki kentsel dönüşümde kiracıların hakları neler?

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

Kiracı ve ev sahipleri bunları bilmeli! Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi? Hemen bakın!

Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir, ev sahibi ve kiracıların hakları nelerdir? İşte merak edilenler!

Kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir?

Evinizi kiraya verirken yazılı bir sözleşme yapma zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak sözleşme olmasa da kiracının birtakım hakları vardır. Peki, kira kontratı olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

Yalan söyleyen ev sahibine tazminat şoku! Kiracınızı çıkarırken 2 kez düşünün!

Astronomik seviyede artış gösteren ev kiraları, mülk sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getiriyor ve sorunlar büyüyor. Uzman isimler, konut sahibi baskısıyla karşı karşıya kalan kiracıların yasal haklarının altını çiziyor. Peki kiracıların hakları neler? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kiracının evi satılırsa ne olur?

Kira sözleşmesi halihazırda devam eden kiracıların evleri satışa konu olabiliyor. Peki, kiracının evi satılırsa ne olur? Hakları nelerdir?

kiracının hakları nelerdir Haberi

kiracının hakları nelerdir

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının haklarının kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kiracıyım. Yaşadığım sitede söz hakkımın olmasını istiyorum. Kat malikleri kuruluna katılıp oy kullanmak istiyorum. Böyle bir imkan var mı?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 30 ve devamı maddeleri gereği, kat malikleri kuruluna kat maliklerinin katılması gereklidir. Kiracıların kat malikleri kuruluna katılma zorunluluğu bulunmamakla birlikte, dinleyici olarak katılmaları mümkündür. Kiracıların veyahut da konutu fiilen kullanan kişilerin kat malikleri kurunda oy kullanabilmeleri için, ilgili kat maliki tarafından açıkça ve yazılı bir şekilde yetkilendirilmiş olması gerekir.

2021 Nisan ayı kira artış oranları belli...