29 / 03 / 2024

kiracısına karşı tahliye taahhütnamesi yapan ev sahibi

kiracısına karşı tahliye taahhütnamesi yapan ev sahibi

Ev sahibinin kiracısından evini tahliye etmesini isteyebilmesi için bazı şatlar gerekiyor. Bunlardan biri tahliye taahhütnamesi alınmasıdır. Kiracının ev sahibi tahliye taahhütnamesi örneği haberimizde yer alıyor...

Ev sahibi kiracısını evden nasıl çıkarır? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanalar sıkıntılar her geçen gün artıyor ve gündemi de meşgul ediyor. Kiracısını evden çıkarmaya ikna edemeyen ev sahipleri maalesef mahkeme yoluna gidiyorlar. Buna göre, ev sahipleri hangi gerekçeler ile kiracılarını evden çıkarabilirler?

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Kiracı mağduru doktora mahkemeden sevinçli haber! 20 ayın sonunda kiracısını tahliye etti!

20 aydır kiracısı ile mücade eden ünlü doktor Dağıstan Ayan'a mahkemeden sevinli haber geldi. Kiracısını çıkardığını duyuran Dağıstan mutlu haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, sunucu ve köşe yazarı Pınar Aydın resmi X hesabı hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldiğini söyledi. İşte Pınar Aydın'ın o paylaşımı...

Boş taahhütname ile kiracıya tahliyeyi, Yargıtay onayladı...

Ankara'da bir kişi, kira sözleşmesi sırasında kiracısına boş haldeki tahliye taahhütnamesini de imzalattı. Söz konusu evrak ile tahliye davası açtı ve yargı, ev sahibini haklı buldu.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Ev sahibi ve kiracı arasındaki kriz büyüyor! Kiracısına hem dava açtı hem de saldırdı!

İstanbul'daki barınma sorununa neden olan kira fiyatları ile ilgili her geçen gün yeni sorunlar yaşanmaya devam ediyor. İstanbul'da bir ev sahibi tahliye davası açtığı kiracısının kardeşine saldırdı.

Çatalla kiracısına saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi!

Bakırköy'de yüzde 100'ün üzerinde kira artışını kabul etmeyen kiracısına çatalla saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi. 

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar ve tahliye şartları şu sıralar gündemden düşmüyor. Peki iyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü?

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 

Adana'da bir ev sahibi kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek kiracı adaylarına dilini, dinini, ırkını ve hangi mezhepten olduğunu sordu. Kiracı bu olay üzerine şikayette bulunarak, ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Taraflar zam sınırına tabi olmadan kirayı artırabilecek!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar artık anlaşmayla neticeleniyor. Diğer taraftan, İzmir 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi kiracısına yasal zam oranı yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan konut sahibinin 'kötü niyet' tazminatı ödemesine ilişkin karar verdi.

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

kiracısına karşı tahliye taahhütnamesi yapan ev sahibi Haberi

kiracısına karşı tahliye taahhütnamesi yapan ev sahibi


Ev sahibi tahliye taahhütnamesi örneği!


Ev sahibinin kiracısından evini tahliye etmesini isteyebilmesi için bazı şatlar gerekiyor. Bu şartlar 6570 sayılı kanuna ve Borçlar Kanununa göre belirleniyor. 6570 sayılı kanuna göre tahliye davası açabilmek için ev sahibinin göstermesi gereken sebeplerden tahliye taahhütnamesini şöyle açıklayabiliriz:


Kiracıdan tahliye taahhüdü alınması durumudur. Kiracı, tahliye taahhüdü ile, evi belli bir tarihte tahliye edeceğini taahhüt etmişse, o tarihte evi boşaltmak zorundadır. Boşaltmadığı takdirde kiralayan, kiracıdan evi tahliye etmesini isteyebilecektir. Söz konusu tahliye taahhüdünü için de bazı şartlar gerekmektedir. Yazılı yapılma şartı bulunan tahliye taahhütnamesinin noterden yapılma şartı bulunmuyor. Ancak, noter kanalıyla yapılması halinde kiralayan için daha güvenceli bir durum oluşur. İkinci şart, tahliye taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarihin belirtilmesi zorunluluğudur. Üçüncü ve son şart ise, tahliye taahhüdünün...