28 / 03 / 2024

kiralayanın hapis hakkı dilekçe örneği

kiralayanın hapis hakkı dilekçe örneği

Mal sahibi, kiraya verdiği gayrimenkulünün kira bedelini güvence altına almak için, hapis hakkını kullanabiliyor. İşte Türk Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen mal sahibinin hapis hakkı hükümleri...

Kiralayanın hapis hakkı dilekçe örneği!

Türk Borçlar Kanununa göre kira hukukunda kiralayanın kiralananda bulunan ve kiralananın döşenmesine veya kullanılmasına yarayan taşınırlar üzerinde hapis hakkı bulunuyor. Kiralayanın hapis hakkı dilekçe örneği...

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Gram altın hakkında analistlerden flaş açıklama geldi. Analistler hemen baksın

Gram altın fiyatları hakkında analistlerden flaş bir açıklama geldi. Analistlerin gram altın fiyatları hakkındaki görüşlerini herkes merak ediyor. İşte analistler tarafından yapılan açıklamanın detayları.:.

Altın hakkında bomba tahmin. Daha zirveyi görmedi dedi. Altın 1, 5 ay sonra bu kadar olacak

Ekonomist Selçuk Geçer'den altın fiyatları hakkında bomba bir tahmin geldi. Geçer, altın fiyatlarının henüz zirveyi görmediğini dile getirdi. Analistlerden ise altına ilişkin yeni bir tahmin var.

Altın fiyatları hakkında vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı geldi

Altın hala Türk vatandaşları açısından çok önemli bir yatırım aracı olmaya devam ediyor. Altın fiyatları hakkında son olarak vatandaşlara yönelik önemli bir uyarı geldi.

Altın fiyatları hakkında flaş bir gelişme yaşandı

Altın fiyatları hakkında flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Uzman isimlerden altın fiyatlarıyla ilgili flaş açıklamalar geldi.

Altın fiyatları hakkında son dakika önemli bir uyarı geldi

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların ardından uzmanlardan da altın fiyatları hakkında peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Son olarak İslam Memiş altın fiyatları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 31966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

kiralayanın hapis hakkı dilekçe örneği Haberi

kiralayanın hapis hakkı dilekçe örneği

Mal sahibinin hapis hakkı!

Mal sahibi, kira bedelinin güvencesi için kiralananda bulunan ve kiralananın döşenmesine veya kullanılmasına yarayan taşınırlar üzerinde hapis hakkı kurabiliyor. 


Söz konusu hapis hakkı ile ilgili yasal düzenlemelere Borçlar Kanununun 336, 337 ve 338. maddesinde yer alıyor.


Mal sahibinin hapis hakkını kullanabilmesi için, sulh hâkiminin veya icra müdürünün kararı gerekiyor. Bir dilekçe ile başvuruda bulunan kiraya verenler, alıkoyma kararı ile alacağı kadar malları hapis altında tutabiliyor. 


Mal sahibinin hapis hakkı

I. Konusu

MADDE 336- Taşınmaz kiralarında kiraya veren, işlemiş bir yıllık ve işlemekte olan altı aylık kira bedelinin güvencesi olmak üzere, kiralananda bulunan ve kiralananın döşenmesine veya kullanılmasına yarayan taşınırlar üzerinde hapis hakkına sahiptir.


Kiraya verenin hapis hakkı, alt kiracının asıl kiracıya olan kira borcunu aşmamak üzere, alt kiracının kiralanana getirdiği aynı nitelikteki...