29 / 03 / 2024

kiralık ev fiyatları

kiralık ev fiyatları

Konut sektöründeki stok sorunu ve yüksek kira tutarları sebebiyle bir süredir Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorun resmen boyut değiştirdi. Konut sahipleri maaş bordrosu, findeks raporu gibi şartlar istemeye başladı. İşte ayrıntılar...

Kiralık ev fiyatlarındaki artış tam gaz! Kira fiyatları geçen yıla göre 3 katına çıktı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde konut kiralarını kaleme aldı. Par, "Yeni kiraya verilen daireler bugün geçen yılın 2.5- 3 katından ilana sunuluyor" açıklamasında bulundu.

Ev sahiplerinin yüksek kira pişmanlığı! Kiralar ödenmiyor, evler hor kullanılıyor!

Yüksek kira fiyatları pişmanlıkları da beraberinde getirdi. Yükselen kiraları kar olarak gören mülk sahiplerinin ‘ödenmeyen kiralar' ve ‘hor kullanma' şikayetlerinde patlamalar yaşandı. İşte kiralık konut piyasasındaki son durum...

İstanbul'da fiyatlar her gün artıyor! Asgari ücretliler dikkat!

Megakent İstanbul'daki emlak krizi büyüyor. Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu tarafından açıklanan Mayıs ayı raporunda dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. İşte o sonuçlar...

Kiralık ev fiyatları Şubat 2022'de en çok hangi illerde arttı?

Türkiye'de ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatlarında gerçekleşen senelik yükseliş oranı Şubat 2022'de yüzde 84,2 olarak belirlenirken, ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatı 30 Türk Lirası'na yükseldiği tespit edildi.

Ev kiralarında fahiş artışa düzenleme kapıda! Detaylar belli oldu!

Fırsatçı konut sahiplerine ve fahiş konut kiralarına karşı yeni bir adım atılıyor. Geçici zam kısıtlaması, tavan belirlenmesi ve 5 senesini tamamlayan kiracıdan rayiç tutar talep etme süresinin 8seneye yükseltilmesi talep ediliyor...

Kiralık konutlarda açık artırma dönemi başladı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu, bugünkü köşesinde kiralık konut sektörünü ve Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik'in konuya ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Oya Armutçu'nun 'Kiralık evde açık arttırma dönemi' başlıklı yazısı... 

Aylık 10 TL’ye kiralık mini konut!

İsveçli mobilya devi Ikea, dünyanın en yoğun nüfuslu şehirlerinden Tokyo’da yer alan 10 metrekare büyüklüğündeki mini dairesini, ayda sadece 10 TL’ye kiraya verecek.

Kiracılardan kiralık ev dönemi!

Yüksek kira fiyatları kiracıları zor duruma düşürüyor. Kirasını ödemekte güçlük çekenler, ‘acil ev arkadaşı aranıyor’, ‘paylaşımlı ev’, ‘aile yanında kiralık oda’ başlığında ilanlar vermeye başladı...

Kiralık ev krizi nasıl çözülecek?

Ekonomist Doç. Dr. Hüseyin Selimler, bir süredir gündemden düşmeyen kira fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Devletin kira fiyatlarına müdahale etmesi gerektiğini dile getiren Hüseyin Selimler, ev sahiplerine ve kiralık ev arayan kişilere de uyarılarda bulundu.

Öğrenciler neden ev bulamıyor? 

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber öğrencilerin ev bulma telaşı da başladı. Çok sayıda öğrenci yurt ve ev bulamazken bahçelerde sokaklarda yatmaya başladı. 

Öğrencilerin kiralık ev sıkıntısı büyüyor!

İstanbul genelinde kiralık ev sorunu gün geçtikçe büyürken üniversite öğrencileri kalacak ev bulamıyor. Emlakçılar piyasadaki son durumu anlattı. 

Kiralık ev arayışları arttı!

Hepsiemlak Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, geçmişte emlak arayanların üçte birinin kiralık, üçte ikisinin satılık konut aradığına, fakat bu sene bu oranların eşitlendiğine dikkat çekti. Tandoğan, bu talebin bu şekilde süreceğini dile getirdi.

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Ev fiyatları neden yükseliyor? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Murat Muratoğlu bugünkü köşesinde, yükselen ev fiyatlarının artışında yatan sebebi kaleme aldı.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Konutta tablo kararıyor: Satılık ve kiralık ev fiyatları durgunlukta bile artıyor!

Ev alacak milyonlarca kişi konut fiyatlarının nasıl seyredeceğini merak ediyor. Ekonomimcom köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde piyasayı değerlendirdi. Peki satılık ve kiralık ev fiyatları ne olacak?

İstanbul'un bu 3 ilçesinde ucuz fiyata konut ve kiralık ev bulmak mümkün!

Türkiye genelinde konut ve kiralık ev fiyatlarında artış devam ediyor. Ancak bazı illerin bazı ilçelerinde fırsatlar devam ediyor. İşte İstanbul'un en ucuz üç ilçesi...

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

O şehirde kiralık ev fiyatları resmen fırladı! ‘Öğrenciye uygun’ kiralar 12 bin 500 TL’den başlıyor!

Kiralık konut fiyatlarının kent merkezinde 8 bin TL ila 500 bin TL arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin TL’ye ulaştığı şehirde evler, 12 bin 500 TL’den başlıyor.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Yeni ev almak isteyen milyonlarca kişi, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek mi?

İstanbul'da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

İstanbul'da üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrenciler KYK ve özel yurtlara yerleşmeye başladı. KYK ve  yurtlara talebin artmasıyla kiralık evlere olan talep azaldı ve fiyatlar dengelendi.

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artış tam gaz! En çok artış yaşanan iller hangileri? 

REIDIN tarafından hazırlanan rapora göre, Haziran 2023'te Türkiye'de emlak piyasasındaki satılık ve kiralık ev  fiyatları yükselmeye devam etti. İşte o rakamlar... 

İstanbul'da kiralık ev fiyatları ortalama 13 bin TL oldu! Kiralar, hem asgari ücreti hem de açlık sınırını solladı!

İstanbul'da kiralık ev fiyatları bir yılda yüzde 140 arttı. Yoksulluk sınırının 33 bin lira olduğu ülkede vatandaşlar neredeyse evsiz kalırken İstanbul'da ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı. 

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

kiralık ev fiyatları Haberi

kiralık ev fiyatları

2022 yılının başından bu güne kiralık ev sorunu Türkiye'nin en önemli gündem maddesi oldu. Kiralık konut sayısındaki gerileme ve fiyatlardaki yükseliş, kiralık ev bulunmasını zorlaştırdı. Hükümet fahiş kira artışını engelleyebilmek için 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira artış oranını yüzde 25 ile sınırladı. Fakat bu hamle de konut sahiplerini durduramadı. 

Konut stokunun azlığı  sebebiyle ev bulmakta zorluk çeken kiracılara bir darbe de mülk sahibi ve emlakçıların ilanlara yazdığı koşullardan geldi.  İlanlarda medeni durumdan maaş bordrosuna, meslekten, kredi notuna kadar pek çok yeni şartlar yer alıyor. Bunlara ek olarak, 1 sene veya 6 aylık peşin kira şartı ya da en az 2-3 depozito gibi şartlar da isteniyor. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; ilan sitelerinde son dönemde ev sahiplerinin kiracılardan kredi...