19 / 04 / 2024

kirayı bankaya yatırma limiti 2017

kirayı bankaya yatırma limiti 2017

Kirayı bankaya yatırma zorunluluğunun kapsamı geçtiğimiz günlerde genişletildi. Peki, hangi kiracıların kira bedelini banka aracılığı ile ödemesi gerekiyor. İşte kirayı bankaya yatırma zorunluluğu 2017..

Bankalar açıkladı: Para çekme ve yatırma işlemlerine limit getirildi!

Bankalar aldıkları yeni kararla, vatandaşın para yatırma ve çekme işlemlerine limit sınırı getirdi. Son dönemde online  işlemlerin çoğalmasıyla artık  isteyen istediği parayı banka veznesine yatırıp çekemeyecek. Kararla birlikte ATM’den para çekme limitleri de değişti.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Yastık altı parasını bankaya yatırana fırsat! Ocak sonunda bankaların mevduat getirisi ne kadar?

Birikim sahibi olan pek çok kişi, yükselen enflasyon oranlarına karşı koruma sağlamak ve getiri elde etmek amacı ile mevduat faiz oranlarını araştırmaya başladılar.

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

2024 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, ulaştırma ve haberleşme sektörü için yapılacak yatırımlar tek tek açıklandı. Peki hangi projeye kaç TL ödenek verilecek? İşte o projeler ve detaylar...

Mevduat faizleri yükseliyor, bankaya para yatırırken nasıl bir strateji izlenmeli? 

Girişimci Mert Ergün, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda mevduat faizinin yükseliş trendinde olduğu dönemlerde bankaya para yatırılırken nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini yazdı. İşte Mert Ergün'ün o paylaşımı ve söz konusu paylaşıma gelen yorumlar...

Çalışan emeklilere müjde! Çalışan emekliye 5 bin Türk Lirası ikramiyenin hesaplara yatırma tarihi belli oldu...

Çalışan emekliye 5000 Türk Lirası düzenlemesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiği kaydedildi. Bu kapsamda bu hafta çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi 86 maddelik torba yasa teklifi içerisinde yer alarak Meclis'te görüşmesi yapılacak.  İşte haberin detayları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2053 yılına kadar 168 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaştırma altyapısına 2053 yılına kadar yaklaşık 168 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

500 bin TL ne kadar faiz getirir? Kesin kredi nasıl çıkar?

Elinde belli bir miktarda birikimi olan vatandaşlar bankaya yatırdıkları zaman yüzde kaç faiz getireceğini bilmek isterler. İşte 500 bin TL’si olan kişilerin yatıracakları bankaya göre alabilecekleri faiz oranları!

Binance'den dolar hamlesi! Para yatırma işlemleri askıya alındı

Binance'in ABD kolu düzenleyici kurumların aleyhine açılan davadan sonra dolar cinsi para yatırma işlemlerini askıya aldı.

Ulaştırma ve haberleşmede yeni dönem: Demir yolları, otoyol projeleri, havalimanı yatırımları peş peşe geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarına ilişkin ilk planlarını duyurdu. İşte yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar...

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Küresel kripto paralar OKX, Türkiye ekosistemindeki kripto parayı değerlendirenlere önemli bir ilerlemeyi ilan etti. Borsa aracılığı ile yapılan açıklamaya göre Türk yatırımcılar bundan böyle Türk lirası ile para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilecek. 

kirayı bankaya yatırma limiti 2017 Haberi

kirayı bankaya yatırma limiti 2017

Kira bedelinin banka aracılığıyla ödenmesiyle ilgili karar, 2008 yılında alındı. 29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor.


Söz konusu sınır konutlar için belirlenmiş olup, 500 TL sınırının üstündeki gelirlerin banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. Ancak işyerlerinde herhangi bir sınırlama olmadan kira gelirinin ne olursa olsun banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor.


Bankanın kiraya ödenmesi ile ilgili tebliğ esasları şu şekilde;

-Konutlarda, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,

             

- İşyerlerinde, işyerini kiraya verenler ile kiracıların

             

kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin 1/11/2008 tarihinden itibaren banka veya...