19 / 04 / 2024

Kocaeli imar planı

Kocaeli imar planı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Karamürsel'de hasarlı binaların yıkımını inceledi.

Doğuş GYO'dan Kocaeli imar planı davası açıklaması!

Doğuş GYO, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisince onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın iptali istemiyle dava açtı.

Gölcük Sivritepe kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Kocaeli Gölcük ilçesi, Sivritepe Mevkii’nde 7,45 hektarlık rezerv yapı alanına ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarılıyor...

Doğuş GYO'dan Kocaeli imar planı açıklaması!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 17 Eylül 2015 tarih ve 516 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na Doğuş GYO 11 Ocak'ta iptali istemiyle dava açıldığı bildirilmişti.Dava süreci devam ediyor.

Kocaeli MİA planı Meclis'te kabul edildi!

Temmuz Ayı Meclis toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez ve Sanayi Mahallesi sınırları dâhilinde yer alan bölgede teklif edilen Merkezi İş Alanı (MİA) uygulama imar planı kabul edildi.

Kandıra'daki nazım imar planı değişikliği arsa fiyatlarını artıracak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun 1 yıl süren Kefken, Kerpe, Cebeci ve Bağırganlı sahillerini kapsayan imar planı bugün meclisten geçiyor. Projeyle birlikte Kandıra sahillerindeki arsaların değeri 3 kat artacak.

Kocaeli Derince Limanı'nda imar planı değişikliği durduruldu!

DANIŞTAY 6. Dairesi, 543 milyon dolara ihale edilen Kocaeli Derince Limanı’nın imar planı değişikliklerinin yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. Peki imar planı değişikliği neden durduruldu?

Doğuş GYO'dan Kocaeli nazım imar planına iptal davası!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre,Doğuş GYO Kocaeli nazım imar planına iptal davası açtı.

Kocaeli Çayırova'nın 1/5000 ölçekli imar planı hazırlanıyor!

ÇAYIROVA Belediye Başkanı Şevki Demirci, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000 ölçekli imar planının tamamlanmasını bekliyoruz. Ardından biz de 1/1000 ölçekli planı hazırlayacağız." dedi.

TOKİ Kocaeli Ortaköy evleri imar planı belli oldu!

TOKİ Kocaali Caferiye-Ortaköy evlerinin 652 m2 alanda eğitim, sağlık, kültür, ticaret alanında sosyal donatıları yeterli; sosyal tesisleriyle insanlara çağdaş yaşam olanakları sunan yerleşim alanının imar planı belli oldu.

Gölcük Donanma Komutanlığı Tersanesi imar planı askıda!

Bakanlık tarafından onaylanan Kocaeli Gölcük Donanma Komutanlığı kışlasına ait Askeri Amaçlı Tersane Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Kocaeli Dilovası Liman Alanı imar planı askıya çıktı!

Kocaeli Dilovası liman alanı kıyı kesiminde G23A21C1C ve G23A21C1C paftalarını içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve plan açıklama raporu bugün askıya çıkarıldı. Planlar 30 gün boyunca askıda kalacak...

Kocaeli Başiskele, Yeniköy Mahallesi'nde imar planı değişikliği!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsamında bulunan Kocaeli Başiskele, Yeniköy Mahallesi Maliye Hazinesine kayıtlı 2100 numaralı parselin imar planı değişikliğini onayladı. Özelleştirme İdaresi'nin açıklaması Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli Dilovası Dilüstü Mevkinde Kıyı Kesiminde Revizyon Uygulama İmar Planı 2 Mayıs'ta askıya çıkacak!

Daha önce Danıştay 6. Dairesince kısmi olarak iptal edilen Kocaeli Dilovası Dilüstü Mevkinde Kıyı Kesimi revizyon uygulama imar planı değişikliği 2 Mayıs 2014 tarihinde askıya çıkacak...

Kocaeli imar planı Haberi

Kocaeli imar planı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Karamürsel'de hasarlı binaların yıkımını incelerken önemli açıklamalar yaptı. Kocaeli Belediyesi'nde yer alan habere göre; Başkan Büyükakın iş makinesini kullanarak ağır hasarlı binanın yıkımı için ilk kepçeyi vurdu.

Büyükakın, ağır hasarlı binaların yıkımına geçen yıl kasım ayında Darıca'da başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi: ”Şu ana kadar hasarlı 67 bina yıkıldı. Kentte orta hasarlı ve ağır hasarlı toplam 1400 civarında yapı var. Bunların 28'si ağır hasarlı, diğerleri orta hasarlı. Ağır hasarlılarla ilgili gereken kararlar alındı ve yıkım çalışmaları yapılacak." 

“67 AĞIR HASARLI BİNANIN YIKIMI YAPILDI”

Büyükakın, kenti depreme hazırlamak için çalışmaların sürdüğünü anlatarak, şu açıklamalarda bulundu: "Geçmiş depremin izlerini kaldırmaktan daha da önemli olan; depreme hazırlıklı olmaktır. Bu esasen bir farkındalık çalışması. Bir yandan...