25 / 04 / 2024

Köksal Ünal

Köksal Ünal

Gayrimenkul Uzmanı Ünal, ön ödemeli konut satışlarında cayma hakkına getirilen süre sınırının uzun olduğunu, cezai yaptırımın ise hafif kaldığını bildirdi.

Tapu harçları ve emlak vergisi düşürülmeli!

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, bir defalık “değer artışı affı ile gayrimenkullerin gerçek değerine getirilmesi koşuluyla tapu harçları ve emlak vergisi oranlarının düşürülmesini önerdi.

Konut sektörü darbe girişimi sonrası canlandı!

Köksal Ünal, durgun yaz mevsimi olması ve S&P’nin not indirimine rağmen 15 Temmuz sonrasında konut piyasasında gözle görülür bir canlanma yaşandığına işaret ederek, bu canlılığın devam edeceğini söyledi.

Emlak Yasası hatalı düzenleniyor!

Eskidji Ankara Bölge Ortağı Köksal Ünal: “Emlak yasasında biraz hatalı gidiliyor. Piyasa tüketici, emlakçı, müteahhit, bankalar ve devlet ayaklarını kapsayacak şekilde düzenlenmeli“ şeklinde konuştu.

Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağına sektörden öneriler geldi!

Emlakçıların çalışma hayatında köklü değişiklikler içeren "Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı" onay beklerken, uzmanlardan düzenleme için çeşitli öneriler geldi. İşte Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağına sektörden 10 öneri...

Köksal Ünal: Ankara'da birikimler konuta yöneldi!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Koksal Ünal, dinamizmini koruyan emlak ve gayrimenkul sektöründe 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ardından cok daha güdü bir canlanma yaşanacağını bildirdi.

İstanbullu inşaatçılar rotayı Ankara'ya çevirdi!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, İstanbul merkezli çok sayıda inşaat firmasının Ankara'da yatırım için yer aradığını söyledi...

Köksal Ünal: Gayrimenkul sektörünün en büyük sorunu merdiven altı emlakçılar!

Köksal Ünal, birikimlerini emlakta değerlendirmek isteyen Başkentli yatırımcılara önerilerde bulunurken, Bağlıca semtini mutlaka değerlendirmelerini istedi. Ünal, ' Bu bölgelerde fiyatlar da doyma noktasına ulaştı' dedi.

Köksal Granit Mermer Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köksal Granit Mermer Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Ali Köksal ve Ramazan Miraç Köksal ortaklığında kuruldu.

Bir emeklinin maaşı artık ev kirasına yetmiyor! Fahiş kiralar emeklileri de vurdu!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal, bir emeklinin maaşının artık ev kirasına yetmediğini belirtti. İşte Köksal'ın konu ile ilgili o açıklaması...

Kreatek İnşaat Medikal Ve Bilişim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kreatek İnşaat Medikal Ve Bilişim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Köksal ve Ünal Köksal ortaklığında kuruldu.

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Köksal Yiğit tarafından kuruldu.

Nefka Mimarlık İnşaat Tekstil Otomotiv Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nefka Mimarlık İnşaat Tekstil Otomotiv Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Altunbaş, Köksal Altunbaş ve Necmettin Altunbaş ortaklığında kuruldu.

Erkök Metal Geri Dönüşüm Palet Nakliyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erkök Metal Geri Dönüşüm Palet Nakliyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Erdal Köksal tarafından kuruldu.

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ct İstanbul Yapı İnşaat Ve Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da Coşkun Nal, Taşkın Nal ve Caner Nadas ortaklığında kuruldu.

Astro Gemi İnşa Denizcilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Astro Gemi İnşa Denizcilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Köksal Karaca tarafından kuruldu.

Köksal Holoğlu, Almanya'dan hastane satın alacak!

Köksal Holoğlu'nun hastane yatırımlarını hızlandırdığı, Avrupa'nın merkezinde hummalı bir çalışma içinde olduğu belirtiliyor. Köksal Holoğlu'nun Almanya'nın başkenti Berlin ile Hamburg ve Frankfurt gibi önemli kentlerinde hastane için yer aradığı ifade edildi.

Rekor Mimarlık Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rekor Mimarlık Yapı Sanayi Ticaret  Limited  Şirketi Sultanbeyli’nde  200 bin TL sermaye bedeli ile Köksal Öz tarafından kuruldu.

Mig İnovasyon Teknoloji Boya Kimya Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mig İnovasyon Teknoloji Boya Kimya Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de  250 bin TL sermaye bedeli Danıel Djordjevıc ve  Lokman Köksal tarafından kuruldu.

Karaköy Port Otelcilik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karaköy Port Otelcilik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Burak Aydoğdu, Elena Köksal ve Simge Köksal ortaklığında kuruldu.

Afyonkarahisar esnafının kira çıkmazı!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflar, kiralardan dert yandı. Dükkanlarını kapatma ihtimali olduğunu belirten esnaflar, kira ödemelerinde zorlandıklarını dile getirdi.

Köksal Ünal Haberi

Köksal Ünal

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, ön ödemeli konut satışlarında tüketicinin cayma hakkının 24 ayla sınırlandırılması ve cayma durumunda ödenecek kademeli tazminat yükümlülüğünün sektörün önünü görebilmesi açısından olumlu, ancak yetersiz olduğunu bildirdi.


Resmi Gazete’de yayımlanan 684 sayılı KHK ile Tüketici Kanunu’nun ön ödemeli konut satışına ilişkin hükümlerinde yapılan değişiklikle; ön ödemeli konut satışlarında, tüketicinin daha önce konutun teslimine kadar olan sürede sahip olduğu cayma hakkı, 24 ayla sınırlandırıldı. Teslim tarihine kadar olan süre içinde caymanın zamanlamasına bakılmaksızın tüketiciden masraflar ve sözleşme bedelinin yüzde 2’sine kadar alınabilen tazminat tutarı da kademeli olarak yükseltildi. Buna göre caymada süre uzadıkça tazminat artacak. Satıcı, alıcının ilk 3 ay içinde vazgeçmesi durumunda, eskiden olduğu gibi konutun satış sözleşmesi ile oluşan vergi harç gibi masraflar ve sözleşme bedelinin...