18 / 04 / 2024

komisyon ve dosya masrafı

komisyon ve dosya masrafı

Konut kredisi ve diğer ihtiyaç kredisi kullanan tüketicilerden talep edilen komisyon ve dosya masrafları Tüketici Derneklerinin girişimi sonucunda Yargıtayın aldığı karar ile iade ediliyor. Konut kredisi dosya masrafının iadesi ve detayları haberimizde...

Benzin ve motorine 1.55 TL'lik yeni zam! Sürücülere komisyon yansıtılacak!

Akaryakıt fiyatları peş peşe yapılan zamlarla her gün gündeme geliyor. Şimdi de benzin ve motorinde 1.55 TL'lik komisyon zammı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

İBB’den yeni hamle! Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları için harekete geçti!

Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının İBB’nin elinden alınıp Hazine’ye devredilmesinden sonra büyükşehirin başlatmış olduğu hukuki süreçte kapanan dosya yeniden açıldı. İBB’nin başvurusu üzerine yeniden açılan dosyada konu ile ilgili son kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu verecek.

Merkez Bankası'ndan bankalara KKM talimatı: Oranı tutturamayan komisyon öder!

Merkez Bankası bankalara Kur korumalı mevduat (KKM) talimatı geçti. Buna göre KKM yenileme ve TL ye geçiş oranını tutturamayan bankalar komisyon ödemek zorunda kalacak.

Konutta periyodik denetim kapıda: 81 ilde kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temelleri oluşturuluyor! 

Ülkemizi afetlere karşı hazır ve dirençli hâle getirmek için düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası” çerçevesinde 6 farklı komisyon oluşturuldu. Peki hangi çalışmalar yürütülecek?

Aydın Nazilli'de Kargir Ev ve Kirazlık İcradan Satışta

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yer alan bir kargir ev ve kirazlık, icra yoluyla satışa çıkarıldı. Bu taşınmazın detayları ve satışla ilgili şartlar, esatis.uyap.gov.tr adresinden 2019/581 TLMT dosya numarası ile erişilebilir.

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Erzincan'da Valilik tarafından mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.

Anadolubank'tan dijitale özel kredi faizi! Dosya masrafı da yok

Anadolubank, düşük faizle 100 bin TL'ye kadar ihtiyaç kredisi imkanı sunuyor. Anadolubank'ın yeni ürünü dijital ihtiyaç kredisi, dijitale özel avantajlı faiz oranlı ve dosya masrafsız ve gelire uygun ödeme planı ile müşterilerine sunuluyor. 

Yatırım için en düşük komisyon hangi kripto borsasında? Kripto para yatırımcıları dikkat

Kripto para piyasasında seyreden düşüş trendine rağmen Bitcoin ve diğer kripto paralara olan talep giderek artarken yatırımcılar için en düşük komisyonu hangi kripto para borsaları uyguluyor? Komisyon fiyatlarını hangi faktörler etkiliyor? 

Emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıya belli oranlarda komisyon ödemedi yapılıyor. Peki, yapılan işlemden vazgeçilmesi halinde emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Mega inşaat projelerinde veri paylaşımı dönemi başlıyor!

İletişim, iş birliği ve dosya takibi için ortak çalışma platformu EDMS Küresel Doküman Yönetim Sistemi, metro projelerinde veri paylaşımı yaparak projelerde büyük kolaylık sağlıyor. 

Nakit döviz çekiminden alınan komisyon kaldırıldı!

Bankadan nakit döviz çekenlerden komisyon alınmasının önünü açan Merkez Bankası talimatnamesi hukuki tartışmalara neden olmuştu. Müşterilerin itirazı ve hakem heyetlerine başvuruların ardından bu sabahtan itibaren bu komisyon kaldırıldı.

SGK: Yaşlılık, malullük ve ölüm aylıkları en az 1500 TL olacak!

SGK, malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının nasıl düzenleneceğine ilişkin genelge yayınladı. Buna göre malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları dosya bazında 1500 TL'nin altında olmayacak.

Çeşme Turizm Projesi’nde uzlaşma için komisyon kuruldu!

Çeşme Turizm Projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda toplantı düzenlendi. Toplantıya, hem projeye destek veren hem de karşı çıkan kuruluşlar katıldı. Mehmet Nuri Ersoy, proje için bir komisyon oluşturulduğunu belirtti...

komisyon ve dosya masrafı Haberi

komisyon ve dosya masrafı

Konut kredisi dosya masrafının iadesi!

Kredi kuruluşlarının konut kredisi kullanan tüketicilerden farklı isimler altında dosya masrafı ve komisyon talep etmesine karşın Tüketici Dernekleri girişimleri doğrultusunda Yargıtay, bu hususu değerlendirerek 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10/B maddesinde kredi kuruluşlarının talep ettiği masrafların ne olduğunun açık şekilde belirtilmesi gerektiği yönünde karar aldı. Ayrıca bugüne kadar tüketicilerden bu şekilde alınan konut kredisi dosya masrafının iade edilmesi gerekiyor. Peki konut kredisi dosya masrafının iadesi nasıl yapılıyor, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Alınan karar doğrultusunda bankalar yapılan kredi sözleşmelerinde zorunlu dosya masraflarının neler olduğunu ve miktarını ispatlamak mecburiyetinde kaldığı için, farklı başlıklar altında masraf talep edemiyor. Eğer zorunlu masraf dışında ücret alınmışsa tüketici konut kredisi dosya masrafının iadesini talep edebiliyor.


Bu şekilde keyfi olarak komisyon ve dosya masrafı...