19 / 04 / 2024

komşuların bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mı

komşuların bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mı

Kiracının, kontratta belirtilen hususlar doğrultusunda kiracısını evden çıkarma hakkının bulunduğunu biliniyor. Peki apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı 12 yıl evden çıkaramayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son dönemlerde yaşanan sıkıntı ve anlaşmazlıklar karşısında iki tarafta mevcut haklarını bilmediği zaman haksızlıklara neden olabiliyor. Buna göre, bir kiracı istemedikçe istisnai durumlar hariç 12 sene evden çıkarılamıyor.

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen ''yüzde 25'' sınırı kiracıyı koruyor gibi görünse de bu işten en çok zararlı çıkan kiracılar olacak. İşte ayrıntılar...

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracıyı neler bekliyor?

Kira ödemelerini günü gününe yapmayarak geç yapan kiracılar ile ev sahipleri arasında sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Buna göre, kira ödemelerini günü gününe yapmayan kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya geliyor. Kirasını geciktiren kiracıyı neler bekliyor?

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Komşularını çileden çıkarttı! Bina sakinleri çareyi evlerini satmakta buldu

İstanbul Güngören'de 5 katlı binanın 4. katında iki kardeş evlerinin her odasına kurdukları ses düzenekleri ile komşularını çileden çıkarttı. Bina sakinleri ise çareyi evlerini satmakta buldu. İşte filmleri aratmayan o olay...

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

Ticaret Bakanlığı’nın “ikinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz” kuralı stokçuların kart etme hayalini yıktı ve zarar etme dönemi başladı.

Konut kiralarındaki yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getirdi!

Konutlarda kira artışında yüzde 25 sınırı kiracılar ve ev sahipleri arasında yeni sorunlara neden olmaya başladı. Bazı ev sahiplerinin yüzde 25 sınırına uymadığı ortaya çıktı. 

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Buğday'da son durum: Fiyatları sadece bir gün içinde yüzde 8'den fazla arttı

Rusya, Tahıl Koridoru anlaşmasından çekilmesi buğday fiyatlarının artmasına neden oldu. Avrupa borsalarında buğday fiyatları sadece bir gün içinde yüzde 8'den fazla yükseldi. İşte detaylar...

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıkladı!

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıklayarak yatırımcıları uyardı. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüşün gramı kaç lira olacak?

komşuların bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mı Haberi

komşuların bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mı

Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?

Eğer kiracı, söz konusu daireyi kanuna ve ahlaka aykırı bir durumda kullanıyorsa ve bu durumundan diğer apartman sakinleri rahatsızlık duyuyorsa kiracının yetkili yerlere şikayet edilmesi söz konusu olabiliyor. Peki apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır sorusunun yanıtı ise şu şekilde;


Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?

Kiracının komşuluk hukukuna aykırı davranması, diğer apartman sakinlerini rahatsız etmesi durumunda ya da yukarıda belirttiğimiz gibi evin usulsüz kullanımından dolayı oluşan rahatsızlıklar nedeni ile sulh hukuk mahkemesine başvurulabiliyor. Bu noktada kiracının haksız görülmesi durumunda kira kontratı yenilenemiyor.




Işıl Seren...