24 / 04 / 2024

Konak Tüneli bitti mi

Konak Tüneli bitti mi

Konak Tüneli'nin Yeşildere çıkışına kadar olan bölümünü inceleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, tünelin söz verdikleri gibi 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacağını dile getirdi...

Antalya Demirkapı Tüneli 2022'de açılacak!

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da inşaatı devam eden Demirkapı Tüneli 2022'de hizmete açılacak. 5 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak 5 kilometrelik çift tüp şeklindeki Demirkapı Tüneli'nde, fiziki çalışmaların yüzde 80'i bitti. 

Yeni Zigana Tüneli 29 Ekim 2019'da açılacak!

Bittiğinde Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 2. en uzun tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli 2019'da hizmete açılacak.

Ardahan Sahara Tüneli'nin projesi hazır!

Vali Bilmez: "Sahara Tüneli projesi tamamlandı, ihale aşamasına gelindi. Ardahan gibi bir ilde, bir değil, birkaç tünel yapımı aynı anda sürüyor. İpek Demiryolu üzerindeki tünel bitti bitecek." dedi.

Ovit Tüneli yıl sonunda açılacak!

İnşaatında 773 kişinin dönüşümlü olarak çalıştığı Ovit Tüneli yıl sonuna kadar açılacak. Tünelin inşaat çalışmalarının yüzde 90'ı bitti.

Aşık Şenlik Tüneli'nin bin 817 metresi bitti!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çıldır-Aktaş yolunda Aşık Şenlik Tüneli'ndeki çalışmaları inceledi. Arslan, 4 bin 600 metrelik tünelin bin 817 metresinin bittiğini söyledi.

Sahil yolundaki Avrasya Tüneli düzenlemesi bitti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sahil yolunun, düzenleme çalışmaları tamamlanarak Avrasya Tüneli ile uyumlu hale getirildiğini bildirdi.

İzmir Konak Tüneli seyahati 20 dakika kısalttı!

İzmir'de trafiğin rahatlatılması amacıyla yapılan Konak Tüneli, günlük 40 bin civarında araca hizmet vererek trafiğe nefes aldırdı. Geçen yıl hizmete açılan tünel, seyahat süresini 20 dakika kısalttı, akaryakıt ve işletme giderlerinde yıllık yaklaşık 30 milyon lira tasarruf sağladı.

Kırık Tüneli'nin yüzde 35 bitti!

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan Erzuram-Rize Karayolu'ndaki Ovit Tüneli'nin devamı konumunda bulunan ve yapımı süren Kırık Tüneli tamamlan dığm da, yol 33 kilometre kısalarak sürücüler bir saat kazanacak.

İzmir Varyant Tüneli Köprüsü'nde sona gelindi!

İzmir Konak Tüneli yaya köprüsünün montajı tamamlandıktan sonra son rötuşları da yapılıyor. İzmirliler üst geçidin bir an önce hizmete açılmasını sabırsızlık ve heyecanla bekliyor.

2. Göcek Tüneli'nin yapımı tamamlandı!

Göcek tünelinin yapımı bitti. Vatandaş artık adı 'Deli Dumrul Tüneli'ne çıkandan değil, devletin yaptığı tünelden Muğla yönüne ücretsiz geçecek.

Avrasya Tüneli'nde Boğaz'ın altındaki kazı işlemi tamam!

Avrasya Tüneli'nde İstanbul Boğazı'nın altındaki kazı işlemi bitti. 3.4 kilometrelik tünel ile 2 kıta bir kez daha denizin altından bağlandı. Proje ile Kazlıçeşme Göztepe arası 100 dakikadan 15 dakikaya inecek.

Avrasya Tüneli'nde kazı çalışmaları tamam!

Avrasya Tüneli'nde İstanbul Boğazı'nın altındaki kazı işlemi bitti. 3.4 kilometrelik tünel ile 2 kıta bir kez daha denizin altından bağlandı. Proje ile Kazlıçeşme Göztepe arası 100 dakikadan 15 dakikaya inecek.

Avrasya Tüneli'nin delme işlemi tamamlandı!

İstanbul'un trafiğini bitirecek olan Avrasya Tüneli'nde 'delme işlemi' tamamlandı. Asya ve Avrupa deniz altından birleştirildi. Proje bittiğinde otomobiller 15 dakikada karşıdan karşıya geçebilecek.

Konak Tüneli bitti mi Haberi

Konak Tüneli bitti mi


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, Konak Tüneli'nin 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacağını söyledi.

Tünelin Konak bağlantı girişinden Yeşildere çıkışına kadar olan bölümünü gazetecilerle inceleyen Binali Yıldırım, tünelin söz verdikleri gibi zamanında bittiğini söyledi. İzmir'e parti rozetiyle değil hizmet gözüyle baktıklarını belirten Yıldırım, "Bunun bilinmesi lazım. Gördüğünüz bu eser İzmir'in kalbi olan Konak ve Alsancak'ı rahatlatacak, dışarıdan gelen trafiği doğrudan Yeşildere'ye aktaracak güzel bir proje oldu" dedi.

310 milyonluk yatırım

Konak Tünelleri'nin zor bir proje olduğunu belirten Yıldırım, "Yerleşim yerlerinde olan bir projeydi. Olumsuzluk yaşanmaması için itinali çalışma yapıldı. Tünelin ve bağlantı yollarının toplam maliyeti 310 milyon lirayı buldu. 2011 seçimleri öncesi söz vermiştik. 21 Mayıs itibariyle tünel hizmete vermeye hazır hale geliyor. Başbakanımızın 24 Mayıs İzmir mitinginde açılışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kendisine...