19 / 04 / 2024

kontrat bitmeden çıkmak

kontrat bitmeden çıkmak

Kontrat süresi bitmeden evden çıkmak istediğinizi, ancak bu durumu ev sahibinin kabul etmediğini düşünelim. Bu durumda ne olur, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kira sözleşmesi bitmeden iş yeri kiracısı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının kontrat bitmeden tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Kontratı biten kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Yatırımlık bir ev aldım, kiraya verdim. Kiracıma kontratı bitmeden 1.5 ay önce kontratı uzatmayacağımı ve evi tahliye etmesini söyledim. Kontrat 4 ay önce bitti, ne evi tahliye etti ne 4 aydır kira ödüyor. Ne yapmam lazım bu durumda?' sorusunu yanıtladı.

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenler, dikkat!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenleri uyardı. İşte erken tahliye halinde kiracının sorumluluğu...

Markalar ve AVM yatırımcısı arasında kontrat kavgası!

Markalar ile AVM yatırımcısı arasında kontrat kavgası yaşanıyor. Markalar “AVM’den çıkmak istediğimizde ceza ödüyoruz” diye belirtirken AVM yatırımcısı, “Bunu bilerek kontrata imza attınız” diye ifade ediyor.

Kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı? Kira kontratı bitmeden kiracı evden çıkarsa ne olur?

Kiracı kontrat bitmeden çıkarılır mı?

Kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, kiracı kontrat bitmeden çıkarılır mı?

Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?

Mesken ve işyerleri için kira sözleşmesi imzalayan kiracılar bazı hak ve sorumlululara sahip oluyor. Peki kiracılar sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

Dükkan kira kontratı nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında kira kontratı imzalanıyor. Peki, bir dükkan kiraladığınızı düşünelim. Kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira kontratı nasıl yapılır? İşte kontrat örneği...

Belirsiz süreli kira kontratı örneği!

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme, kira kontratı oluyor. Peki, belirsiz süreli kira kontratı nedir? İşte belirsiz süreli kira kontratı örneği...

Kira kontratının devri nasıl olur?

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam ediyor. Peki, kira kontratı devredilir mi? Kira kontratının devri nasıl olur?

Kira kontratını kaybettim ne yapmalıyım?

Ev ya da işyerinizi kiraya verdiğinizi ancak kira kontratını kaybettiğinizi farz edelim. Bu durumda "Kira kontratını kaybettim ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira kontratını kim imzalayabilir?

Mal sahibi taşınmazını kiraya vererek malın, bir bedel karşılığında geçici olarak kullanım haklarını bir başkasına bırakmış oluyor. Peki, kira kontratını kim imzalayabilir? İmzada yetki kimdedir?

Kira kontratı avukatlık ücreti 2015!

Kira kontratı kimi zaman bir avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Bu hizmetten dolayı avukata belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki, kira kontratı avukatlık ücreti 2015 ne kadar?

kontrat bitmeden çıkmak Haberi

kontrat bitmeden çıkmak

Kontrat süresi bitmeden evden çıkmak!

Kontrat süresi bitmeden evden çıkma hususu, kira kanununa göre keyfi nedenler söz konusu olduğu takdirde mümkün olamıyor. Kiracı keyfi olarak çıkmak istiyorsa, mümkün olmadığı için yapılan kontratta belirtilen süresinin bitmesini beklemesinden başka çözümü olmuyor.


Kiracının kontrat süresi bitmeden evden çıkması halinde kontrat bitmediği için ev boşaltılmış olsa bile, ev sahibinin kira bedellerini kiracısından isteme hakkı oluyor. Kiracı hakkında dava açabiliyor. 


Kontrat süresi bitmeden kiracının evden çıkmasını mümkün kılan iki istisnai durum söz konusu..

*Bunlardan ilki, kiraya konu olan evin yararlanma işlevi yoksa, evin kullanılmasında bir zorluk ya da bir engel varsa bu durum gerekçe gösterilerek kontrat süresi bitmeden evden çıkmak mümkün.


*Bir diğer durum ise, ev sahibinin de kontratın erken sona ermesini istemesidir. Bu durumda da karşılıklı olarak sözleşme...