29 / 03 / 2024

konut amortisman süreleri

konut amortisman süreleri

Türkiye'de konut yatırımında en hızlı dönüş olan şehirler açıklandı. En kısa sürenin 18 yıl olurken, en uzun amorti süresi ise 31 yıl olduğu belirtildi. 

İllere göre konuta yatırımının geri dönüşü!

Konut fiyatlarında talep etkisiyle görülen hızlı artışın, kira piyasasına şuan için yansımadığından bahseden TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbul'da amortisman süresinin uzadığını kaydetti.

Metrekaresi 6 bin liranın altında olan konutlara talep çok!

Son 15 yılın en dinamik, en hızlı büyüyen sektörü olan emlak geliştirme sektöründe talep metrekaresi 6 bin liranın altında olan konutlarda yoğunlaşıyor..

Gayrimenkulde fiyat-kira makası giderek açılıyor!

Türkiye’de satın alınan bir mülkün kira geliriyle kendisini karşılama süresi 15-16 yıldan 20-30 yıla çıktı.

30 bin metrekarelik bir konut projesinin iş kalemi süreleri!

Pek çok kişi inşaat projelerinde iş kalemi sürelerini merak ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden bu süreleri paylaştı. İşte 30 bin metrekarelik bir konut projesinin yaklaşık tamamlanma süreleri...

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Gayrimenkulde amortisman süreleri düşüyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın azalması, kiraların da yükselmeye devam etmesi sonrasında gayrimenkulde amortisman sürelerinin düşmeye başladığını söyledi.

Konutlarda geri dönüş süreleri azaldı!

Kiralardaki artış, satılık konut fiyat artışını geçince, konut yatırımının geri dönüş süreleri de düştü. Kiraya bağlı geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 20 sene olarak belirlenirken, bu süre bazı yerlerde 13 seneye kadar düştü.

Türkiye'de konut satış süreleri düşüyor! Konutlar 37 günde el değiştiriyor!

sahibinden Ağustos Ayı Emlak Endeksini yayımladı. Endekse göre, konut satış süresi hızla düşüyor, Türkiye’de konutlar ortalama 37 günde el değiştiriyor.

Ev alacaklar dikkat! Amortisman süresi en düşük iller belli oldu!

2019 yılı konut satış ve kira rakamlarına bakılarak yapılan ‘konutta amortisman süresi’ araştırmasına göre en avantajlı iller belli oldu. İşte o iller...

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl!

MİNT’in hayata geçirdiği MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl olarak belirtildi. Tüm projelerinde 48 ay kira garantisi veren MİNT, ilk yıl yatırımcısının konut bedelinin yüzde 6’sını geri almasını sağlıyor. 

İstanbul'da ilçelere göre konut amortisman süreleri!

İstanbul'da konut yatırımının geri dönüş süresinin en kısa olduğu beş ilçede ortalama 19 yıl, en uzun olduğu beş ilçenin ortalaması ise 31 yıl olarak belirtildi...

Konutta en hızlı amortisman süresi Esenyurt ve Beylikdüzü'nde!

TUVİMER araştırmasına göre, İstanbul'da konut amortisman süresi en kısa olan ilçelerin başında 17 yıl ile Esenyurt ve Beylikdüzü geliyor.

İşte İstanbul'un konut değer haritası!

İstanbul Raylı Sistem ve Metrobüs Hatları Konut Değer Haritası açıklandı. REIDIN; hat üzerindeki durakların çevresinde bulunan konutların satış ve kira değerleri ile birlikte, amortisman süreleri ve yıllık brüt getiri oranlarını ortaya çıkardı.

Vehbi Demirci: Konut kredilerinde süre uzamalı!

Beğen İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Demirci, konut kredilerinin vade süreleri konusunda Avrupa’dan örnek vererek Türkiye’de de bu sürelerin artmasının lazım olduğunu söyledi.

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu 2016!

Konut finansmanı kuruluşları, konut finansmanı sözleşmesinin koşullarını içeren sözleşme öncesi bilgi formunu, sözleşmenin kurulmadan makul bir süre önce tüketiciye vermek zorunda oluyor. İşte konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu 2016..

konut amortisman süreleri Haberi

konut amortisman süreleri

Türkiye genelinde konut yatırımında en hızlı kazanç sağlanan iller açıklandı. Hürriyet'te yer alan habere göre; ülke genelinde en hızlı konut yatırım dönüşü 18 yıl, en uzun ise 31 yıl oldu. İşte o liste..

Muğla'da ortalama metrekare fiyatı 7 bin 771 TL olurken ortalama geri dönüş süresi 31 yıl, Kayseri'de ortalama metrekare fiyatı 2 bin 38 TL olurken, ortalama fiyatı 316 bin TL geri dönüş süresi ise 28 yıl, Aydın'da ortalama metrekare satış fiyatı 4 bin 169 TL olurken,  ortalama fiyat 513 bin TL bu ilde geri dönüş süresi ise 27 yıl olarak hesaplandı.

Trabzon'da ortalama metrekare fiyatı 2 bin 399 TL olarak kaydedilirken ortalama fiyat 363 bin 40 TL, konutlarda amortisman süresi de 27 yıl. Balıkesir'de ortalama metrekare fiyatı...