24 / 04 / 2024

konut fiyatları arttı mı

konut fiyatları arttı mı

Açıklanan resmi rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE), Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 8 arttı ve 507,6 seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu endekste yıllık bazda ise yüzde 173,8 artış görüldü.

İngiltere'de konut fiyatları Haziran ayında rekor kırdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de konut fiyatları Haziran ayında yeni bir rekor kırdı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

Konut fiyatları roket hızıyla artıyor! Yıllık artış şimdilik yüzde 183,6 oldu!

BETAM tarafından açıklanan Nisan 2022 Satılık Konut Piyasası Görünümü raporuna göre senelik bazda evlerin metrekare fiyatı yüzde 153,9 arttı ve 9 bin 723 liraya yükseldi. 

Konutta üretim yavaşladı mı? Sektörü neler bekliyor? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Şubat Ayı Konut Fiyat Endeksi'ne göre konut fiyatları geçtiğimiz senenin Şubat'ına göre yüzde 96.4 yükseldi. Peki konutta üretim azaldı mı? İşte ayrıntılar...

Ocak 2022'de yüzde 85.7 arttı! Fiyatlar durdurulamıyor!

3. Göz Danışmanlık CEO'su Hikmet Baydar ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Öz, TCMB'nin faiz değişimlerine ve konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni konut fiyat endeksi Ocak'ta yüzde 85.7 arttı ve duyan şok oldu.

Ocak 2022'de rekor kırıldı! Yüzde 77,4'lük fiyat artışı yaşandı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) merakla beklenen Konut Fiyat Endeksi'nin 2022 Ocak sonuçları belli oldu. Peki Konut Fiyat Endeksi Ocak 2022'de ne oldu? Üç büyük kentte konut fiyat artışı rakamları ne oldu? İşte Konut Fiyat Endeksi ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Konut fiyatlarının en çok arttığı ilk 10 kentten 3'ü Türkiye'de!

Dünya genelinde son bir senede ev fiyatlarının en çok yükseldiği ilk 10 kentten 3'ü Türkiye’de yer alıyor. 2020 ile 2021'in ikinci çeyrekleri arasında 55 ülke ve 150 şehri kapsayan araştırmada İzmir, İstanbul ve Ankara ilk 10'da yer aldı.

Konut Fiyat Endeksi yüzde 59,6 arttı!

Resmi olarak açıklanan ve merakla beklenen rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi, 2021 yılının Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 7,9 artış gösterdi.

Konutlarda yıllık değer artışı en çok hangi illerde yaşandı?

Kovid-19'la beraber başlayan konut sektöründeki hareketlilik şu an da devam ediyor. Peki Türkiye'de konut fiyatlarında son durum ne oldu? Konutta en çok değer artışı hangi illerde yaşandı? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları hangi illerde yüzde 100'ün üzerinde arttı?

Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan hepsiemlak, son 1 senede satılık ev fiyatlarında yüzde 100’den fazla yükseliş sergileyen şehirleri açıkladı. Endekse göre; en çok fiyat artışı yüzde 126 ile Antalya’da kaydedildi. 

Konut fiyatları yüzde 50 arttı!

Fiyatlardaki yükselişle birlikte konut, yeniden yatırım için tercih edilmeye başlandı. Diğer yatırım araçlarına karşı ‘güvenli liman’ olma özelliğini tekrar ele geçiren konut, Türkiye’de bir yılda ortalama yüzde 50 kazandırdı.

Konut fiyatları 2 yılda yüzde 132 arttı!

Teknoloji Odaklı Gayrimenkul Değerleme Platformu Endeksa’nın güncel verilerine göre, Türkiye'de konut satış fiyatları son 1 senede yüzde 63, 2 senede ise yüzde 132 arttı.

Satılık konut fiyatları 2021'de fırladı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, köşesinde konut sektöründeki son durumu ve konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Konut fiyatları 2021'de en çok hangi illerde arttı?

Türkiye'de ortalama konut metrekare satış fiyatı 5 bin 137 Türk Lirası, ortalama konut fiyatı 678 bin 84 Türk Lirası oldu. Peki konut fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Konut fiyatlarına döviz kuru ayarı!

Konut piyasası son aylarda fazlaca hareketli seyrediyor. Farklı yatırım araçlarından gelir elde edenler gayrimenkule yöneldi. Fakat arzın sınırlı, talebin fazla olması fiyatlara yansırken, kura bağlı maliyet yükselişi de yeni konutları ulaşılabilir olmaktan çıkarıyor...

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve kooperatifleri kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Konut fiyatları yükselince kooperatifte rota turizm bölgelerine kaydı' başlıklı yazısı...

İngiltere'de konut fiyatları arttı!

İngiltere'de konut fiyatları son 3 ay içerisinde son 15 senenin en hızlı artışını yaşadı.

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları arttı?

İstanbul Beykoz'da imar planlarının çözüme kavuşmasının ardında ilçe içerisinde konut fiyatları artış yaşadı.

Hangi illerde konut fiyatları arttı?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre son bir yıl içerisinde konut fiyatları yüzde 34,7 artış kaydetti. Buna göre; ortalama konut fiyatı 385 bin 320 TL olarak gerçekleşti.

O ilde arsa ve konut fiyatları arttı!

Pandemi nedeniyle yazlık kentlere akın başladı. Şehirden uzak yaşamak isteyen vatandaşlar tatil bölgelerinden kente dönüş yapmadı. Bu durum da arsa ve konut fiyatlarında değişime neden oldu. 

Konut fiyatları en çok Türkiye’de arttı!

Küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank’in 3. çeyrek verilerine göre, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke, yüzde 27.3’lük oranla Türkiye oldu

Konut fiyatları yüzde 29.2 arttı!

Merkez Bankası'nın açıkladığı verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 29.2 oranında arttı. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerine ilgi artarken, gözde şehir Antalya oldu.

Bursa’da konut fiyatları son 1 senede yüzde 23,95 arttı!

Son dönemlerde konut satışlarında ciddi bir artış gösteren Bursa’da, satılık konut fiyatları yüzde 23,95 oranında arttı. En çok tercih edilen bölgeler  İznik, Gemlik, Nilüfer, Orhangazi ve Kestel oldu.

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 2.6 arttı!

Sahibindencom'dan yayınlanan emlak endeksi verilerine Türkiye'de Ekim ayında konut fiyatları önceki aya oranla yüzde 2,6 arttı.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 30 arttı!

Toplam konut satışlarının yüzde 17’sinin gerçekleştiği İstanbul’da, ilk sekiz ayda 176 bin konut satışı gerçekleşti. Temmuz 2020'de sıfır konut fiyatları yüzde 30, ikinci el konut fiyatları ise yüzde 21 arttı.

Konut fiyatları yüzde 22 arttı!

Ağustos'ta Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 2 arttı ve son 1 yıllık değer artışı yüzde 22 seviyesinde gerçekleşti.

İngiltere'de konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 2 arttı!

Konut finansman kuruluşu Nationwide'nin verilerine göre; İngiltere’de ağustos ayında konut fiyatları aylık bazda yüzde 2 arttı.

konut fiyatları arttı mı Haberi

konut fiyatları arttı mı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Temmuz 2022 dönemine ilişkin merakla beklenen Konut Fiyat Endeksi verileri resmen açıklandı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek için hesaplanan (KFE) (2017=100), temmuzda bir önceki aya göre yüzde 8 arttı ve 507,6 şeklinde kayıtlara geçti.

Merakla beklenen rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi, Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 173,8 artarken, bu dönemde reel yükseliş yüzde ise 52,6 şeklinde oldu.

Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de konut fiyatları ne kadar arttı. İşte üç büyül şehirdeki konut fiyat endeksi değişimi...

Üç büyük şehir için konut fiyat endeksi değişimine bakıldığında Temmuz ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 8,2, yüzde 8,4 ve yüzde 7 artış gözlemlendi.

Yine aktarılan detaylara göre, söz konusu...