19 / 04 / 2024

Konut fiyatları son durum

Konut fiyatları son durum

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve fiyatların mercek altına alındığını belirtti. 

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Türkiye’nin önemli gayrimenkul geliştiricilerinden birisi olan intAvrasya Uluslararası İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Konutta fiyat artışı devam edecek!

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Uzmanlar ise sektörde hiperenflasyon endişesinin olduğunu dile getiriyor. 

Konut kredisi faiz oranları düştü, fiyatlar tavan yaptı!

Dolardaki artış ve kredi oranlarının düşmesi bazı ev sahipleri için fırsat kapısı oldu. Son iki ay içerisinde satılık konut fiyatları yüzde 50 arttı. 

Konut sektöründe döviz korkusu!

Dikencomtr yazarlarından Burak  Boyoğlu bugünkü köşe yazısında konut dövizin konut sektöründeki etkilerini kaleme aldı.

Konut fiyatları için yol haritası belirleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomide yol haritasının belirleneceğini dile getirerek konut fiyatlarının aşağı çekilmesi için gerekli adımların atılacağını dile getirdi. 

Konut fiyatları yüzde 45 artacak!

Türkiye genelinde satılık ev fiyatlarında artış devam ediyor. Uzmanlar ev fiyatlarındaki artışın durmayacağını bu nedenle ev sahibi olmak için doğru zaman olduğunu dile getirdi. 

Yeni konutların fiyatı yüzde 50 artacak!

Pandemi ile beraber durgunlaşan inşaat sektörü hareketlenmeye bekliyor. Sektör temsilcileri de yeni konut fiyatlarının yüzde 50 artacağını dile getiriyor. 

Türkiye'nin en pahalı ilçelerinde konut fiyatları ne oldu?

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hepsiemlak, Ekim 2021 Emlak Endeksi'ni açıkladı. Türkiye'nin satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı ili 10 bin TL ile Muğla oldu.

Sosyal konutlarda kitle üretimine geçilmeli!

Rizeninsesinet köşe yazarlarından Mustafa Semih Arıcı bugünkü köşe yazısında konut fiyatlarındaki artışa karşı yapılacakları kaleme aldı. 

Konut fiyatları neden arttı?

Konut fiyatlarında artış hız kesmiyor. Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay, gayrimenkul fiyatlarında yükselişin nedenini anlattı. 

Türkiye'de konut açığı sorunu nasıl ortadan kalkar? 

Fikirturucom köşe yazarlarından Osman Balaban bugünkü köşe yazısında konut Türkiye'deki konut stoku ve çözümlerini kaleme aldı.

Konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor!

Konut fiyatlarındaki artış hakkında değerlendirme yapan Mint Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, ev fiyatlarındaki düşüş beklenmediğini dile getirdi. 

Konut ve kira sorunu nasıl ortadan kalkacak?

Starcom yazarı Halit Keskin kaleme aldığı köşe yazısında konut ve kira sorununu değerlendirdi. 

Kiralardaki artış sorunu nasıl çözülür?

Türkiye'de barınma sorunu hızla büyürken, ilk el konut tercihleri de azalmaya başladı. 

Konut fiyatları son 2 yılda yüzde 600 arttı! Şimdi düşüş bekleniyor mu?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Peki son 2 yılda yüzde 600 artan konut fiyatları hangi şartlarda düşer? İşte ayrıntılar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

Hollanda’da son 6 aydır konut fiyatları yükselmeye devam ediyor! Ortalama konut fiyatları 421 bin euroyu aştı!

Hollanda’da son altı ayda konut fiyatları peş peşe yükselmeye devam ediyor. Kasımda ortalama konut fiyatı 421 bin euroyu aştı.

İstanbul'da konut fiyatları son 5 yılda 10 kat arttı!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. İstanbul’da konut birim metrekare fiyatını Ekin ayında 41,766 TL olurken kentte son 5 yılda konut fiyatları yaklaşık 10 kat arttı.

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre İngiltere'de konut fiyatları yüzde 1,7 oranında düşüş göstererek, son 5 senenin en büyük gerilemesini yaşadı

Konut fiyatları Ankara’da yüzde 126, Antalya’da yüzde 100 arttı!

Türkiye genelinde konut fiyatları son iki senede arttı. Konut arzının talebi karşılayamaması konut ve kira fiyatlarını arttırdı. Peki, en çok artış hangi kentlerde görüldü? İşte konut fiyatlarına ilişkin tüm detaylar...

Ekonomist Dr. Cüneyt Akman: Konut fiyatları aniden dibi bulmayacak yükselişler devam edecek!  

Konut fiyatları son dönemde oldukça arttı. Bu kapsamda ev almak isteyen vatandaşlar fiyatların yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Ekonomist Dr. Cüneyt Akman fiyatların bir süre daha hareketli devam edeceğini belirtti. İşte detaylar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 14 yılın en sert düşüşü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları, geçen ay yıllık bazda yüzde 4,6 gerileme göstererek, son 14 senenin en sert düşüşünü kaydetti.

Konut fiyatlarında son dakika: Üst segmentteki konutların ortalama fiyatı 13.2 milyon TL'yi aştı! 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Peki İstanbul'da ve Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki son durum ne? Konut fiyatları düşecek mi? 

Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 yıl sonra ilk kez çift hanede! Konut fiyatlarında son durum ne? 

Son günlerde hızla yükselen ev fiyatları sık sık gündem oluyor. Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 sene sonra ilk defa çift haneye indi. Peki konut fiyatlarında son durum ne? 

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

Konut fiyatları son durum Haberi

Konut fiyatları son durum

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut ve temizlik sektörü temsilcileriyle görüştü. Nureddin Nebati, konut sektörüne ilişkin açıklanan destek paketi ve ev fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konut sektörüne ilişkin açıklanan destek paketi de dahil olacak şekilde piyasadaki fiyatları mercek altına aldıklarını ve pek çok sektörde denetimlerin hızla devam ettiğine dikkat çekti. 

Peki Bakan Nebati konut fiyatlarına ilişkin neler söyledi? İşte ayrıntılar...

"Fiyat değişimlerini yakından takip ederek detaylı bir şekilde denetliyoruz" açıklamasında bulunan Nebati, "Birlikten Berekete temasıyla konut sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarımız ile bir araya geldik. Hepimizin ortak meselesi olan enflasyonla mücadelede vatandaşlarımızı rahatlatacak adımların atılması hususunda kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik" diye konuştu. 

"Çözüm alternatifleri üreterek yenilikçi uygulamalar geliştiren, iyi niyetli ve cesur girişimlerde bulunan kurumlarımızı sonuna kadar destekleyeceğimizin altını çizerek...