20 / 04 / 2024

konut fiyatlarını neler yükseltiyor

konut fiyatlarını neler yükseltiyor

İstanbul’un bazı semtlerinde aynı lokasyonda olmasına rağmen konut fiyatları arasında makas giderek açılıyor. Yolun bir yanındaki milyonluk daireler anında satılırken hemen karşısındaki uygun fiyatlı daireler alıcı bulamıyor.

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

Bundan sonra konut piyasasını neler bekliyor?

Ekonomi seçim sonuçlarının ardından yeniden şekillenirken, konut piyasasında neler olacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Calman, konut kredilerinde beklenen hareketin olmayacağını söyledi.

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Ocak'ta yüzde 2.3 ve son bir senede yüzde 68 artan konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösterdiğini belirtti. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. Peki Çin'de konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

KONUTDER Başkanı Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek formülü açıkladı!

KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek bir formülü açıkladı. İşte o formül...

2024’te konut piyasasını neler bekliyor?

Endeksa 2023 yılının konut satış eğilimlerini ve yaşanan dalgalanmaların nedenlerini değerlendirdi. Ayrıca 2024 yılında konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peki, 2024’te konut piyasasını neler bekliyor? İşte detaylar...

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

Emlak Danışmanı Özcan Kılıç, Ankara’da yükselen konut fiyatlarını değerlendirdi. Kılıç, “Piyasada yanlış bir algı var. Fiyatları biz yükseltmiyoruz. Talebin artması fiyatlara yansıyor. Aksine, artan konut fiyatları bizim işimizi düşürüyor” diye konuştu.

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yunanistan'da fiyatların en hızlı arttığı kent ise başkent Atina oldu.

Sahte ilanları engelleyen düzenlemenin devreye girmesi Bursa'da konut fiyatlarını düşürdü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığının sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için getirmiş olduğu ilan yasağının uygulanmaya başlamasıyla Bursa'da konut fiyatlarında gerileme görüldüğü kaydedildi.

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? 

Konutların turizm amaçlı kiralanması konusunda yapılan yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

konut fiyatlarını neler yükseltiyor Haberi

konut fiyatlarını neler yükseltiyor

İstanbul'da konut fiyatları arasındaki farkı artık E-5 ve TEM gibi ana yollar belirliyor. Cepheleri birbirine bakan ancak aralarına yol giren dairelerin fiyat farkı dudak uçuklatıyor. Örneğin, Şirinevler ve Ataköy'ü birbirinden sadece E-5 yolu ayırıyor ancak iki semt arasındaki daire fiyatları beş kata çıkıyor. 


ATAKÖY ŞİRİNEVLER FARKI


Ataköy'de daire fiyatları 1 milyondan (trilyon) başlarken yolun karşısında bulunan Şirinevler'de 200 bin liraya bir daire bulmak mümkün. Markalı ve yüksek fiyatlı konutlar Ataköy tarafında büyük şirketlerce inşa edilirken yolun karşısındaki binaları küçük müteahhitler inşa ediyor. Örneğin Yalı Ataköy Apart projesinde villa tarzı konutlar 1 milyon 350 bin lira ile 13 milyon lira arasında değişiyor. Yine Sea Pearly Ataköy projesinde daireler 1 milyon dolardan başlıyor. Ataköy ile aralarında bir yol bulunan ve bir üst geçitle...