19 / 04 / 2024

Konut kira kontratı örneği

Konut kira kontratı örneği

Ev sahibinin evini kiraya verdiğini, kiracının da bu evden yararlanma karşılığında bir bedel ödeyeceğini gösteren belgeye konut kira kontratı deniyor. Peki, konut kira kontratı nasıl doldurulur?

Daire kira kontrat örneği!

Kiracı ile kiralayan arasında imzalanması gereken daire kira kontrat örneği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Konut kira kontrat örneği!

Konut kiralarken, ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan konut kira kontrat örneği ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Konut kira kontratı 2013!

Kiralama işlemlerinde iki taraf arasında da imzalanması gereken konut kira kontratı 2013 ve detayları haberimizde...

Konut kira kontratı örneği 2013!

Kiracı ile ev sahibi arasında imzalanması gereken konut kira kontratı örneği 2013 için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Konut kira kontratı örneği!

Konut kiralarken kiracı ile ev sahibi arasında bir anlaşma imzalanıyor. Bu anlaşmaya konut kira kontratı deniyor. Konut kira kontratı örneği ev detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Kira kontratı örneği 2021 word indir!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2021 word indir....

Kira kontratı örneği 2019!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşme kira kontratı oluyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2019...

Konut kira kontratı damga vergisi 2016!

Taşınmaz mal sahipleri ile kiracıları arasında kira sözleşmesi imzalanabiliyor.Bazı durumlarda kira kontratı için damga vergisi ödenmesi gerekebiliyor. Peki, damga vergisi ne zaman ödenir? Konut kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira kontratı feshi şartları!

Kira kontratı, kiralama anlaşmasına istinaden yapılıyor. Kontrat ancak kanunda belirtilen koşulların doğması halinde feshedilebiliyor. Peki, kira kontratı feshi şartları nelerdir? Peki, kira kontratı feshi şartları nelerdir?

Kira kontratı kuralları 2015!

Kira kontratı, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte kira kontratı kuralları 2015..

Kira kontratı örneği dolu!

Ev ve işyeri kiralamalarında yapılan kira anlaşması için kira kontratı imzalanıyor. Kira kontratı yaparken bazı hususlara dikkat ediliyor. Peki, kira kontratı nasıl yapılır? İşte kira kontratı örneği dolu..

Konut kira artışı ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Konut kiralamalarında sözleşmenin yıllık olarak yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, Ekim ayı kira artış oranı nedir? Konut kira artışı ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Konut kira artış oranı hesabı Ekim 2015!

Kiracılar, kira süresi boyunca kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kiracının ödediği kira bedelinde, sözleşmenin yenilendiği zaman artış yapılabiliyor. Peki, artış nasıl yapılır? İşte konut kira artış oranı hesabı Ekim 2015..

Kira kontratı süresi dolunca tahliye!

Taşınmaz mal kiralarında kiracı ile mal sahibi arasında kira kontratı imzalanıyor. Kira kontratı genellikle senelik olarak hazırlanmak ile birlikte süresiz olarak da yapılabiliyor.Peki, kira kontratı süresi dolunca tahliye yapılır mı?

Kira kontratının yenilenmeyeceği ihtarı!

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Ancak 10 yılı dolduran kiracı gerekçesiz bir şekilde tahliye edilebiliyor. İşte kira kontratının yenilenmeyeceği ihtarı..

Hisseli işyeri kira kontratı örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, taşınmaz mal hisseli ise ne olur? Hisseli işyeri kira kontratı nasıl yapılır? İşte hisseli işyeri kira kontratı örneği..

Kira kontratı nasıl yazılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira kontratı hazırlanıyor. Kira kontratı, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Peki, kira kontratı nasıl yazılır? İşte kontrat örneği..

Konut kira kontratı örneği Haberi

Konut kira kontratı örneği

Konut kira kontratı nasıl doldurulur?

Konut kira kontratı, ev sahibinin evini kiraya verdiğini, kiracının da bu evden yararlanma karşılığında bir bedel ödeyeceğini gösteren resmi belge niteliği taşıyor. 


Kira kontratında iki tarafın da kişisel bilgilerinin doğru ve net bir şekilde yazılması gerekiyor. İsim, soyisim, T.C. kimlik no bilgilerinin ve irtibat bilgilerinin eksik olmaması gerekiyor. 


Kira kontratında kiralama işlemine konu olan konut ve kiralama işlemi ile ilgili bilgilerin verilmesi gerekiyor. Örneğin, kiralamadan önce evin durumu, kiralama süresi, kiralama bedeli gibi.. 


Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanması gereken kira kontratında kira artış oranında yasal zorunluluk olan Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre bir fiyat artışı belirlenmesi gerekiyor. Evdeki bütün demirbaşlar kiralayan tarafından kontratta açıkça belirtilmiş olması önem teşkil ediyor. 


Konut kira kontratı örneği...

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik...