18 / 04 / 2024

konut kira sözleşmeleri 2017

konut kira sözleşmeleri 2017

Gayrimenkulde kira sözleşmelerini yenileme vakti gelen mülk sahipleri bu yıl zam yapmayı planlarken, kira bedellerinin son üç yıldır ilk kez gerileme sürecine girmesi nedeniyle hayal kırıklığına uğradı. Mülk sahipleri mülklerini kiralamakta zorlanırken, kiracılar fiyat kırma şansını yakaladı.

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Ev sahipleri aman dikkat! Bakın kira sözleşmesiyle neleri kabul etmiş oluyorsunuz?

Yüzde 25 kira zammına isyan eden ev sahipleri sıkıntılarını sosyal medya üzerinden sık sık dile getiriyor. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil'den kira sözleşmeleri ile ilgili çarpıcı bir paylaşım geldi. İşte o paylaşım...

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmesinde buna dikkat! 

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken, Avukat Tarık Çakmak resmi X hesabı üzerinden kira sözleşmeleri ile ilgili bir paylaşım yaparak, imzasız sözleşmelere değindi. İşte o paylaşım...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kira sözleşmeleri hangi gerekçeler ile feshedilebilir?

Kiracı ile ev sahipleri arasında yapılan kira sözleşmelerinin nasıl sona erdirilebileceği ve nasıl feshedildiği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, ev sahibi kira sözleşmesini hangi gerekçe ile feshedebilir?

Kira sözleşmesinde e-kontrat sistemiyle bölgedeki kiralık evler haritalandırılacak! İşte sistemin faydaları...

Artık kira sözleşmeleri de e-kontrat şeklinde yapılabilecek. İşte kirada e-kontrat sistemi ile ilgili detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

Kira sözleşmelerinde devrim gibi bir dönem başlıyor! Sistem baştan aşağı değişiyor!

Hükümet, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan birinin, kira sözleşmelerine ilişkin olacağı öğrenildi. 2024 yılı sonuna kadar yapılacak düzenleme ile birlikte kira sözleşmeleri, e-Devlet Kapısı üzerinden düzenleneceği ifade edildi.

İmzasız kira sözleşmesi geçerli mi? Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi için önem arz etmektedir. Peki imzasız kira sözleşmesi geçerli mi yoksa geçersiz midir? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi süresi en fazla kaç yıl olur? Kira sözleşmesi nasıl geçersiz olur?

Kiracı bir evi kiralarken konut sahibi ile bir kira kontratı imzalar. Peki kira sözleşmesine dair bazı huşular biliniyor mu? İşte detaylar!

konut kira sözleşmeleri 2017 Haberi

konut kira sözleşmeleri 2017

Gayrimenkulde kira sözleşmelerini yenileme vakti gelen mülk sahipleri bu yıl zam yapmayı planlarken, Türkiye genelinde kira bedellerinin son üç yıldır ilk kez gerileme sürecine girmesi nedeniyle hayal kırıklığına uğradı. Mülk sahipleri mülklerini arzu ettiği fiyata kiralamakta zorlanırken, kiracılar fiyat kırma şansını yakaladı. 


Beş çeyrek üst üste dünyanın en hızlı büyüyen emlak piyasası olan Türkiye’de kira bedelleri artık eskisi kadar yükselmiyor. Kira bedellerinin düşük kalmasında, 2016’nın yarısında teslim edilen yeni konut projeleri ile konut üreticilerinin stoklarında yer alan dairelerin düşük faiz oranları ve senetli satışlarla eritilmesi büyük rol oynadı.


Stoklar şişti, kiralar düştü 

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi verilerine göre kira değerlerinin artış hızı düşüyor, bu da emlak piyasasına yansımış durumda. Satılık konut piyasasındaki durgunluk kiralamalara da yansıdı. Mülk sahipleri dairenin kredi taksiti...