26 / 04 / 2024

Konut kiracısı

Konut kiracısı

Para zor kazanılır... Kolay kaybedilir... Para civaya benzer... Akışkandır... Yanlış adresi sevmez... Gittiği adres yanlışsa hızlı bir şekilde adres değiştirir... Yanlış adreste durmaz...

Kiracısıyla mahkemelik olan ev sahibi yandı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten mahkemelerin kira davalarında 2025'e güven verdiğini söyleyerek, kiracısıyla mahkemelik olanları uyardı.

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Satılık konut ilanlarında tercihler yine değişti. Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor. Peki kiracısız ev avantajlı mı?

Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısına çıktı!

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kırdığı gerekçesiyle hakkında "silahla konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 seneye kadar hapis istemiyle dava açılan 93 yaşındaki Naim Akgün hakim karşısına çıktı.

Konut kira sözleşmesi örneği 2016!

Konut kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında sözleşme imzalanıyor. Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, 2016 yılında konut kira sözleşmesi nasıl yapılır?

TOKİ 692 bin 221 konut sayısına ulaştı!

TOKİ "Toplu Konut Üretim Raporu" Aralık ayı verileri yayınlandı. Rapora göre 81 il, 3 bin 151 şantiyede 692 bin 221 konut sayısına ulaşıldı. TOKİ, 558 bin 886 konutu teslim etti.

Konut kredisi sözleşmelerinde yeni dönem!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: "Konut finansmanı sözleşmelerinde tüketici, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabilecek veya kredi borcunun tamamını erken ödeyebilecek" dedi.

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nasıl olmalı?

Tüketicilere konut kredisi sözleşmesi imzalatmadan önce, konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formunun verilmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nasıl olmalı?

Konut kredisi sözleşmesi şartları!

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için bazı şartlara uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Sözleşmeden önce kredi kuruluşunun ön bilgilendirme formu vermesi zorunlu oluyor. İşte konut kredisi sözleşmesi şartları..

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut kredileri ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler 28 Mayıs 2015'te Resmi Gazete'de yayımlandı; 28 Kasım 2015 tarihinde ise yürürlüğe girdi. Peki, yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi!

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği 28 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İşte yapılan düzenlemeler...

Bursa yabancılara konut satışı sıralamasında üçüncü oldu!

TÜIK verilerine göre, Bursa yabancılara konut satışı sıralamasında üçüncü sırada yer aldı. TÜIK verilerine göre, Türkiye'de yabancılara konut satışı, geçen yılın aynı ayına göre ekimde yüzde 23,8 artarak 2 bin 236 oldu.

İzmir'de konut açığı sürüyor!

Yeni projelere hazırlanan Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, "Mevcut stok yeterli değil, konut talebi yüksek, İzmir'de konut açığı sürüyor" diye konuştu. İşte açıklamaları...

Konut kiracısı Haberi

Konut kiracısı


Yazının devamını görüntülemek için...