23 / 04 / 2024

konut kredisi 2015

konut kredisi 2015

Yavaşlayan Türkiye ekonomisi için bir risk daha büyüyor. Kredisini geri ödeyemeyip bankalar tarafından takibe alınan kredilerin oranı son 5 yılın zirvesine çıktı. Tüketiciler 15 milyar lirayı geri ödeyemedi, takibe düştü.

Konutta tüketici kredi faizleri yükseldi!

Konut, araç, ticari ve tüketici kredi faizleri yükseldi. 120 ay vadeyle alınan 100 bin liralık konut kredisinin ödemesi seçim öncesine göre 18 bin lira arttı. Vatandaş, bankalara uğrayamaz oldu.

Konut kredisinde 4 yönetmelik değişiyor!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar altı ay sonra yürürlüğe giriyor.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, konut finansmanıyla ilgili dört yönetmeliği sadeleştirerek yeniledi.

5 soruda konut kredisi!

Hayallerindeki eve ulaşmak için konut kredisi kullanan ya da kullanacak olan kimselerin bu konuda merak ettikleri bir çok konu var. İşte, 5 soruda konut kredisi!

Konut kredisi sigortası nasıl hesaplanır?

Bireysel kredilere bağlı yapılan sigortalarda değişikliğe gidildi. Bankalar kredi verirken sigorta şirketi konusunda sınırlama getiremeyecek, kredi sözleşmesine şart koyamayacak. Tüketici istediği şirketten poliçe yaptıracak.

Konut ve ihtiyaç kredileri hız kesti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), 2013 yılının sonunda yürürlüğe giren kredi kullanımına yönelik düzenlemelerinin ardından geçen yıl kredi büyüme hızında önemli oranda yavaşlama görüldü.

‘2015 yılında 420 bin kişi konut kredisi kullanacak’

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tosun, “2014’te 390 bin kişi konut kredisi kullandı. 2015’te bu sayı 420 bin olacak” dedi. İşte Tosun'un açıklamaları...

Ev almak için kredi kullanmaktan mı çekiniyorsunuz?

Dumankaya D planı uygulaması "Ev almak için kredi kullanmaktan mı çekiniyorsunuz?" sloganıyla tanıtılıyor. D planı uygulaması Dumankaya Mozaik ve Dumkankaya Hi-Fit projelerinde geçerli oluyor.

Konut kredilerine yeni düzenleme geliyor!

Taşınmaz yatırımlarındaki artışın kontrol edilebilmesi amacıyla gayrimenkul kredilerine yönelik mevcut vergi avantajları, konut sahipliği sayısı ve kredi miktarı gibi kriterlere göre gözden geçirilecek.

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

ICBC Turkey, konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.88'a çekti!

Tekstilbank’ın çoğunluk hisselerini devralarak Türkiye’de faaliyete geçen ilk Çin bankası olan ve 22 Mayıs 2015’ten bu yana Türkiye’de hizmet veren ICBC Turkey, 12 Ağustos tarihi itibariyle konut kredisi fiyatlarında rekabetçi bir kampanyayı daha hayata geçirdi.

Konut kredisi faizlerindeki düşüş sektöre ivme kazandıracak!

Gayrimenkul sektöründe yaşanan son gelişmeleri değerlendiren EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, satışların 2015 yılı verileriyle yaklaşık aynı düzeyde olduğunu, konut kredisi faizlerinde yaşanacak düşüşün ise sektöre ciddi ivme kazandıracağını kaydediyor.

Konut kredisi faiz oranları yönünü arıyor!

Konut kredisi faiz oranları 2015 yılı son çeyreğinden bugüne stabil bir dönem geçiriyor. 2007 yılı dışında daha önceki dönemlerde konut kredisi faiz oranlarının yükseldiğinde böylesi uzun bir stabil dönem olmamıştı.

Konut kredisi hacmi 5 yılda 2 kat arttı!

Türkiye'de konut kredisi hacmi 2011-2015 yıllarında yüzde 92,4 artışla 74 milyar 588 milyon 807 bin liradan 143 milyar 546 milyon 906 bin liraya yükseldi.

Türkiye konut kredisi büyümesinde dünyada ilk sırada!

Cansel Turgut Yazıcı, açıklanan raporlara göre Türkiye'nin konut fiyatları artışında 2015 ilk çeyreğinde dünyada 7'inci sırada, konut kredisi reel artışında ise ilk sırada yer aldığını belirtiyor.

Konut kredisi faiz oranları 2016'da düşecek!

Konut kredisi, hem yatırımcı hem de sektör için kritik öneme sahip. 2015 yılında yüksek seyreden faiz oranlarının 2016'da ne yönde ilerleyeceği ise günün merak konusu olarak öne çıkıyor.

2015 biterken konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Seçimlerden sonra konut kredisi faiz oranlarının düşmesi beklenirken, beklentileri karşılayan bir hareketlenme yaşanmadı. İşte bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum...

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut kredileri ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler 28 Mayıs 2015'te Resmi Gazete'de yayımlandı; 28 Kasım 2015 tarihinde ise yürürlüğe girdi. Peki, yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Kasım 2015!

Erken seçimden sonra konut kredisi faiz oranlarında düşüş beklenirken, Abank faiz oranlarını aşağıya indirdi. Geçtiğimiz hafta katılım bankalarından Kuvey Türk faiz oranını düşürürken, Albaraka Türk faizleri yükseltmişti. İşte son durum...

Konut kredisi sigorta yasası!

Konut kredisi sigortaları ile ilgili yasal esaslar Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde yer alıyor. İşte 28 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik esasları..

Konut kredisi geç ödeme cezası 2015!

Konut kredisi kullanan kimi tüketiciler, ödemelerinde zorluk yaşayabiliyor. Bu nedenle ödemelerini olması gerekenden daha geç bir şekilde geriden ödeyebiliyor. Peki, konut kredisi geç ödeme cezası 2015 nedir?

Bankaların Konut Kredisi faiz oranları 2015 Ekim!

Konut kredisi veren bankalar, faiz oranlarını yükseltmeye devam ediyor. 7 Haziran Genel Seçimler öncesi en düşük faiz oranı yüzde 0,91'den başlarken, bugün en düşük faiz yüzde 1,15.

konut kredisi 2015 Haberi

konut kredisi 2015

Alınan önlemlere rağmen kredilerin takibe düşen kredilerde alarm zilleri çalıyor. Takipteki krediler 2014 yıl sonunda 36 milyar lirayken, haziran ayı itibariyle 42 milyar liraya çıktı. Artış KOBİ ve tüketici kredilerinden kaynaklandı. KOBİ’lerin yıl başında 11 milyar lira olan takipteki kredileri 13 milyara, tüketici kredileri de 12 milyardan 15 milyara çıktı.  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre takipteki krediler 2010 yılında 20 milyar liraydı. 2011 yılında gerileyerek 19 milyar lira oldu. 2012 yılında 23 milyar lira olan takipteki krediler, 2013 yılında 30 milyar lira, 2014 yılında da 36 milyar liraya yükseldi. Son 6 aylık dönemde artış yüzde 16.6 oldu. 2014 yılının sonundan itibaren KOBİ kredileri ile tüketici kredileri ve kredi kartlarında takibe dönüşüm artış gösterdi. KOBİ kredilerinde takibe...