28 / 03 / 2024

konut kredisiyle ev alırken dikkat edilmesi gerekenler

konut kredisiyle ev alırken dikkat edilmesi gerekenler

Konut kredisi ile ev almadan önce iyi bir araştırma yapılmalı, bütçeye uygun seçenekler değerlendirilerek doğru banka seçimi yapılmalıdır. Peki konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmelidir?

89 bin TL’ye müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

Son zamanlarda yükselen konut fiyatları ev sahibi olmayı da maaşesef zorlaştırmaktadır. Müstakil ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir kampanya yapılacağı kaydedildi. 89 bin TL'si bulunan 1+1,2+1, 3+1 müstakil ev alma fırsatından faydalanıyor.

Konutta nakit dönemi mi başladı?

Merkez Bankası dahil konut krizinin çözümü için çeşitli adımlar atılmasına rağmen konut fiyatları artarken, satışları geriledi. Ocak ayında konut alanların sadece yüzde 7,4’ü konut kredisi kullanarak ev sahibi olabildi. Konut kredisiyle ev almak artık hayal oldu.

Gençlerin hayali fazla sayıda ev sahibi olmak! 

Yüksek konut fiyatları, ev sahibi olmayı güçleştirirken, gençlerin de fazla sayıda ev sahibi olmak istediği gündeme geldi. 232,9 bin takipçisi olan girişimci Serkan J. İnci, X sosyal medya hesabından konuya değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ucuz krediyle konut alan ev sahiplerine çağrı: 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyona çıktı, kiradan da kar etme!

Konut kredisi faiz oranları şu anda özel bankalarda aylık olarak 2.85 seviyelerinde. Zamanında ucuz kredi ile ev alanlar şanslı. 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyon liraya yükselirken kiralar fahiş fiyatlara yükseldi. 

Ev sahiplerinden 1 yıllık peşin kiraya yüzde 20 indirim!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklardan biri de konut kiraları. Ev sahipleri daireleri için 6 aylık ya da 1 yıllık peşin ödeme talep ediyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim yapılıyor.

Konut kredisi faiz oranları ne kadar? Ziraat Bankası, Garanti BBVA, ING Bank, Akbank konut kredi ödeme tablosu

Son dönemlerde artan konut fiyatları ev alma hayali bile kurduramıyor. Ayrıca yüksek kredi faizleri, konut kredisi çekerek ev almak isteyen birçok kişi için büyük bir engel haline geldi.

Konut kredisi alırken gerekli evraklar nelerdir?

Konut kredisi, ev satın almak isteyen kişilere sağlanan maddi destek fırsatıdır. Bu kredi, belirli değerlendirmeler sonucunda belirlenir ve bireylere hak tanınır. Peki konut kredisi alırken hangi evraklar gereklidir ve en önemli evraklar nelerdir? İşte konut kredisi ile ilgili bilgiler...

Konut kredisi faizleri neye göre belirlenir?

Konut kredisi, ev sahibi olmak isteyen kişiler için sunulan bir kredi türü olarak bankalar tarafındnan sunulur. Bu kredi, bankaların belirlediği oranlarda farklı faiz planlarında seçenekler halinde sunulur. Konut kredisi faizleri belirli faktörler dahilinde değişken olabilir.

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen konut sahipleri konutlarını boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşlarının da hem tatil bir hem kâr satışı için evlerini kiralamadığı, boş tutulan 'hayalet evlerin' yeni zammı tetiklediği belirtildi.

Ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı! 

Ucuz konut kredisi ev almak isteyen binlerce kişi tarafından merakla bekleniyor. Peki ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı!

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi emlak sektörünü nasıl etkileyecek? Konut fiyatları düşecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eylül ayında açıkladığı TOKİ Sosyal Konut projesine başvurular tam gaz devam ediyor. Peki TOKİ Sosyal Konut projesi, kur ve enflasyondaki artış ile her geçen gün darbe alan konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? TOKİ 250 bin sosyal konut projesi ev fiyatlarını düş

Muğla Fethiye’de tam tamına 225 ucuz konut! Ucuza ev almak isteyenlere güzel haber

2023 yılı girene kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmesi hedefler arasında bulunduran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı beklenen Muğla Fethiye Projesi’nin detaylarını paylaştı. İşte detaylar…

TOKİ sosyal konut projesi kaç taksit? TOKİ sosyal konut asgari ücretli taksitleri ne kadar olacak?

TOKİ sosyal konut projeleri ev almak isteyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bu bağlamda TOKİ sosyal konut asgari ücretli taksitleri ne kadar olacak? sorusu sıklıkla soruluyor. İşte merak detaylar!

konut kredisiyle ev alırken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

konut kredisiyle ev alırken dikkat edilmesi gerekenler

Konut kredisi ile ev almadan önce iyi bir araştırma yapılmalı, bütçeye uygun seçenekler değerlendirilerek doğru banka seçimi yapılmalıdır. KrediPazari.com'un derlediği bilgilere göre yapılacak olan araştırmayı beş ana başlık altında toplamak mümkündür.



Konut kredi faizlerinde son durum Eylül 2015!



1. Düşük Faiz Oranı

Kullanacağı krediye karar verme aşamasında olan tüketici için konut kredisi faiz oranının düşük olması ilk bakışta en avantajlı seçenek gibi görünür. Oysa kredi kullandırım esnasında tüketiciden alınan masrafların da hesaba katılması gerekir. Masraflar dahil faiz oranına bakarak tüketicinin bütçesine uygun, en hesaplı krediye karar verilmelidir.


2.Yeniden Yapılandırma

Masraflar dahil faiz oranının yanında faiz oranları düştüğünde yeniden yapılandırma yapabilen bankalar tercih edilmelidir. (Katılım Bankaları yeniden yapılandırma işlemi yapmamaktadır.) Yeniden yapılandırma ile düşük faiz oranından kredi ödemelerine devam edilebilir. Daha düşük taksit ödeyerek...