20 / 04 / 2024

Konut satış endeksi

Konut satış endeksi

Reidin - GYODER 2015 Nisan raporuna göre, Mart ayında, metrekare başına konut satış fiyatlarının en fazla arttığı il Adana oldu.

ABD'de bekleyen konut satışları 5 ayın rekoruna imza attı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi,  geçen sene Aralık ayında yüzde 8,3 artarak 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.  Bu artış, Haziran 2020'den bu yana görülen en yüksek aylık artış olarak kaydedildi.

Amerika'da bekleyen konut satışları yatay seyretti...

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, kasım ayında yükseliş beklentilerinin aksine değişim yaşanmadı. işte haberin detayları...

ABD'de bekleyen konut satış rakamları 22 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti

ABD'de bekleyen konut satış rakamları endeksi, ekim ayında yüzde 1,5 düşerek 2001'den bu yana en düşük seviyesini gerçekleştirdi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'de bekleyen konut satışları Eylül'de yüzde 1,1 arttı!

​​​​​​​National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Eylül ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 1,1 artış gösterdi.

Tüketicinin güveni artarken, konut satın alma beklentisi ise düştü!

Tüketici Güven Endeksi ölçümünde esas alınan alt endekslerde artış yaşanırken, gelecek on iki ayda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi. Aynı sürede otomobil alma beklentisini yansıtan endeks ise ilk defa yükseldi.

ABD’de konut satışları öngörülenden fazla düştü!

National Association of Realtors (NAR), ağustosa yönelik bekleyen konut satışları endeksini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, ağustos ayında yüzde 7,1 oranıyla piyasa beklentilerinin üzerinde düşüş yaşadı.

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2 seviyesinden 50,1'e geriledi!

Endeksa tarafından hazırlanan konut satın alınabilirlik endeksi 65,2 seviyesinden 50,1 seviyesine gerileyerek yüzde 23 oranında azaldı. İşte detaylar...

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 50,1 seviyesine geriledi!

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut satın alınabilirlik endeksini açıkladı. Buna göre 2023 2023 yılı Ocak – Ağustos ayları arasında, konut satın alınabilirlik endeksi ise; 65,2'den 50,1 seviyesine geriledi.

ABD'de bekleyen konut satışları son 3 ayda ilk kez arttı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara gör ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Haziran ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 0,3 yükselirken, son 3 aydaki ilk artışını gösterdi.

Konut satın alınabilirlik endeksi 65,2'den 46’ya geriledi! 

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa, konut fiyatları, hane halkı geliri, kredi faiz oranları ve kredi taksit tutarlarını göz önüne alarak hazırladığı ve merakla beklenen Türkiye geneli için konut satın alınabilirlik endeksini yayınladı. 

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

Türkiye'de ortalama konut satış fiyatı 2 milyon 358 bin 200 TL oldu! Konut satın alınabilirlik endeksi yüzde 23,4 azaldı

Türkiye Konut Satın Alınabilirlik Endeksi'ne göre Türkiye genelinde Nisan 2023 sonu itibariyle konut satış fiyatları bir önceki aya göre yüzde 6, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 131 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Konut Fiyat Endeksi artışta! İşte bir evin ortalama fiyatı

Konut Fiyat Endeksi KFE, bir ülkedeki konut piyasasının genel sağlığını ölçmek için birkaç farklı göstergeyi bir araya getirir. Bu göstergeler arasında konut satışları, fiyat artışları, inşaat aktivitesi ve mortgage oranları gibi veriler yer alır. Bu bağlı Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksi (KFE) O

Konut satış endeksi Haberi

Konut satış endeksi

Geçen ay, metrekare başına konut satış fiyatlarının en fazla arttığı il Adana oldu. Garanti Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatınm Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Nisan raporu yayımlandı. 



İkinci el konutlara yönelik endeks verileri, 30 büyükşehrin tamamını da kapsayacak şekilde toplamda 62 şehir için genişletildi. "Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi" kapsamındaki yeni konut fiyatlarında, bir önceki aya oranla yüzde 1,23, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yüzde 7,05 yükselme meydana geldi. 



Raporda yer alan ve 30 büyükşehri kapsayan "Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi"nde, bir önceki aya göre yüzde 0,91, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 10,79 artış gerçekleşti. Buna göre Adana, metrekare başına yüzde 2,81 değer artışıyla...