20 / 04 / 2024

Konut sektörü 2017

Konut sektörü 2017

Konut satışlarında yıl sonunda 1.4 milyon rakamlarının görüleceğini söyleyen KONUTDER Başkanı Elmas, yılı yüzde 6 artışla kapatacaklarını belirtti. Sektörde kötüye giden bir şeyin olmadığını vurgulayan Elmas, "Fazlasıyla iyiye gidiyor" dedi.

Emlak yatırımı kazandırır mı?

AVEB Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Çelik, kriz dönemlerinde konut sektöründe ki satış ve pazarlama sorunlarının incelenmesini kaleme aldı. 

Konut sektörü borç batağında mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, gayrimenkul sektöründe çok konuşulan "borç" konusunu kaleme aldı...

Gençler kampanyalarla ev alıyor!

Konut projeleri için sunulan ödeme kampanyaları gençlerin ev alma iştahını artırıyor. Müteahhitler evlerin yüzde 70'ini 25-45 yaş arası gençlere sattıklarını söylüyor..

Konut sektöründe beklentiler yüksek!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Devlet, yerel yönetimler, STK’lar ve geliştiricilerin ortak çalışmaları olur ve belirlenen sorunlara akılcı çözümler getirilirse, Türkiye’deki gayrimenkul sektörü kesinlikle dünyadaki örnekler ile yarışacak potansiyeldedir” dedi

Konut talebi ve yatırımlar hız kesmiyor!

TÜİK, ağustos ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; “Türkiye genelinde konut satışlarının 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 oranında artarak 120 bin 198 oldu.” Sektör temsilcileri konut satışlarını değerlendirdi...

Türkiye'deki konut pazarının dengeleri!

Yenibirlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya, bugünkü yazısında Cıtyscapre Global 2017 fuarındaki izlenimleri anlattı. Gökkaya, konut sektöründeki son gelişmeleri de yasında paylaştı.

Gurbetçilere bu yaz ilk kez gayrimenkul satılacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Uğur Civelek bugünkü yazısında gurbetçilere bu yaz ilk kez KDV'siz konut ve iş yeri satışı ile ilgili detayları paylaştı. İşte o haber...

Ağustos 2017'de satışa çıkacak konut projeleri!

İstanbul'da yer alan dört yeni proje ve Ankara'da yer alan 1.800 konutluk proje Ağustos ayı içerisinde satışa çıkmaya hazırlanıyor. İşte projelerin detayları...

Konut sektörüne güven tam!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç, Sefa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Öztürk ve ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay konut satış verilerini değerlendirdi.

Konut satışları 2017’de arttı mı?

2017’nin ilk 5 ayında konut satış rakamları 2016 yılının ilk 5 ayının yüzde 6 üzerinde seyretti. Gayrimenkul temsilcileri satış verileri ile ilgili görüşlerde bulundu.

Müteahhitler yurtdışında iş alanlarını artırmalı!

Müteahhitlerin yurtdışında iş yaptığı alanların daraldığını açıklayan TMB Başkanı Mithat Yenigün, Eximbank’ın sermayesinin arttırılması için çalıştıklarını söyledi.

Şehrin mimarisi psikolojiyi etkiliyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında yapısal yoğunlaşmanın ve şehrin mimarisinin psikoloji üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Yabancı yatırımcılar konut satışını artırdı!

TÜİK 2017 Mayıs ayı konut satış verileri açıklandı. Türkiye'de Mayıs ayında en çok konut alan yabancı vatandaşlar ise Suudi Arabistanlılar oldu.

Gayrimenkul sektörü Türkiye'yi büyütüyor!

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün ekonomiye katkılarından bahsetti. Yetgin, “Yatırımlar sektöre ivme kazandırıyor” diye konuştu.

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu hazır!

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu 2017 4. çeyrek hazırlandı. Raporda konut satışları, konut fiyat endeksi , değer değişim analizleri yer alıyor..

Konut sektörünün 15 yıllık fotoğrafı!

Dün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından inşaat ruhsatları ve yapı kullanma izin belgelerine ilişkin 2017 verileri yayınladı. Peki, konut sektöründe durum ne?

Gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor!

Geçen yıl 1.3 milyon konut satışı ile tarihi rekor kıran gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor. Yılın ilk 10 ayında 1 milyon 153 bini aşkın ev sahibini buldu. Konut satışlarındaki artışta KDV ve vergi düzenlemeleri ile yapılan kampanyalar etkili oldu.

6 maddede konut sektöründe neler değişiyor?

3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve bugün yürürlüğe giren "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği" ile konut sektöründe neler değişiyor?

Konya'daki inşaat sektörü 2017'den umutlu!

Öğrenci kentlerinden biri olan Konya'da markalı konut sektörü giderek büyüyor. Konya'daki inşaat şirketleri 2017 yılından umutlu olduklarını vurguladı.

Konut sektörünün yükselişi 2017'de devam edecek!

Realty World Elfi Gayrimenkul brokerı Özkan Aydemir, tüm olumsuz koşullara rağmen 2015 ve 2016 yıllarında ülke ekonomisine adete nefes aldıran konut sektörü yükselişini 2017'de sürdüreceğini söyledi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Konut sektörü 2017 Haberi

Konut sektörü 2017

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Demeği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kumlu Başkam Altan Elmas gayrimenkul piyasasını değerlendirdi. Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; her şeye rağmen müteahhitlerin, inşaatçıların işlerine "dört elle sarıldığını belirten Elmas, bugüne kadar sektöre ilişkin olumsuz bir şey duymadıklarım vurguladı. Yılın ilk 10 ayında 2016’mn aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 8,2 yukarıda olduklarım dile getiren Elmas, ocak-ekim döneminde 1 milyon 150 bin konut satıldığını söyledi. Elmas, yıl sonunda 1 milyon 100 bin gibi. bir rakama çıkılacağını kaydederek, “Yani yüzde 6-6,5 gibi yukarıda kapatacağız. Sektörde kötüye giden bir şey yok, fazlasıyla iyiye gidiyor. Karlılıkta bir düşüklük var ve rekabet yoğun ancak sektörün geleceği sağlam” dedi. İstanbul’da bir parça da olsa konut stokunun bulunduğunu vurgulayan Elmas, bunun...