26 / 04 / 2024

konut teşviki 2017

konut teşviki 2017

Hükümet KDV, damga vergisi ve tapu harçlarında birçok düzenleme yaptı. Söz konusu düzenlemeler ile konut almak isteyenler için gerçek bir fırsat dönemi başladı..

Sadece 1 haftada 394.9 milyar TL'lik konut kredisi kullanıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı resmi rakamlara göre tüketici kredilerinin 394 milyar 932 milyon 629 bin lirası konut... İşte kalem kalem o rakamlar...

Tüketici kredilerinin 394.3 milyar TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 394 milyar 326 milyon 932 bin lirası konut... İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Konut satışları 3 itici gücün etkisiyle canlandı!

Konut satışlar üç itici gücün etkisiyle anlandı. Devlet teşviki ile kredi oranını yüzde 0.69’a kadar düşüren Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne soluk olurken, döviz yatırımından kazananlar da karını yönlendirecek uygun limanlar aramaya başladı. 

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın tüm Model 3 araçlarının, ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan yeni batarya tedariki kriterleri kapsamında vergi teşvikinden faydalanabileceği bildirildi.

İşçi başına 35 bin-48 bin TL prim teşviki veriliyor! EYT’lilere ekstra müjde var!

Sigortalı istihdamın artırılması; gençlere, kadınlara iş kapısı açılması kapsamında milyonlar vatandaş için prim indirim, teşvik ve destekler verilirken, bu imkânlardan yararlanan kişi sayısı 12 milyonu geçti. 18 başlıkta verilen prim prim teşvikinin detayları araştırılıyor.

Otomobilde hurda teşviki! Bu uyarıya dikkat

Sıfır otomobillerde fiyat artışlarının yanı sıra bulunabilirlik sorunu vatandaşları ikinci el araçlara yönlendiriyor. Ancak ikinci el alırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar söz konusu. ‘Zombi araç’ olarak ifade edilen binlerce ağır hasarlı araç trafikte dolaşmakta. İşte dikkat çeken uyarı...

Konut krizi nasıl çözülür?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye genelinde yaşanan konut krizinin çözümünde planlı bir şekilde özel sektörün yeni konut üretiminin teşviki ile çözülebileceğini kaleme aldı. 

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Geçtiğimiz ay açıklanan konut teşvik paketi sonrasında konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Konutta arzın talebi karşılamaması ve yabancıya konut satışları nedeniyle konuta erişim iyice zorlaştı. Peki ucuz konut artık hayal mi? İşte detaylar..

Merkez Bankası'ndan, dövizden TL mevduata geçiş için teşvik hamlesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz mevduattan ve döviz cinsi katılım fonu hesaplarından, vadeli TL mevduata ve katılma hesaplarına geçen tutarlara zorunlu karşılık ve komisyon teşviki uygulama kararı aldı. 

Almanya'da konut teşviki üç ay uzatıldı!

Almanya’da bu ayın başında yine bir dizi yeni kanun ve uygulamalar yürürlüğe girdi Federal hükümet, korona pandemisiyle ilgili gelişmeleri dikkate alarak, konut teşvik programına başvuru süresini üç ay süreyle uzattı.

Son dakika haberi! İstihdam teşviki ve borç yapılandırmasına ilişkin teklif meclisten geçti!

TBMM Genel Kurulunda, borç yapılandırması ve istihdam teşvikine ilişkin düzenlemeleri de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

konut teşviki 2017 Haberi

konut teşviki 2017

Hükümet, hem ev alacakları hem de gayrimenkul şirketlerini yakından ilgilendiren birçok düzenlemeye imza attı. Gayrimenkul sektöründe atılan adımlar, konutta satış sezonunu başlattı.


KDV, damga vergisi ve tapu harçlarında yapılan düzenlemeler ile hem alıcılar daha uygun şartlarda ev sahibi olabilecek, hem de gayrimenkul stoğu hızla eriyecek.


İşte konut alım kararlarını hızlandıran teşvikler..


1. Konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı tanındı

Konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı tanındı. 12 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulamaya göre en az 1.000.000 Amerikan Doları tutarında taşınmaz satın alan yabancıya vatandaşlık hakkı verilecek.


Vatandaşlık hakkı için tapu kayıtlarında ilgili taşınmaz için üç yıl satılmaması şerhi konacak ve satın alım işlemi Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilecek.


2. Konut alan yabancı ve gurbetçiye KDV muafiyeti geldi

Konut alımı için yapılan bir diğer teşvik ise,...