28 / 03 / 2024

konut verileri haziran

konut verileri haziran

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2017 yılı Haziran ayı verileri açıklandı. GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, veriyi değerlendirdi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Haziran ayında yüzde 2,6 ile 2011 yılının Haziran ayından beri yıllık bazdaki en büyük düşüşü gösterdi.

Soytaş Foça'nın örnek dairesi tamam! Konut teslimleri Haziran'da! 

Soytaş Holding imzasıyla hayata geçirilen Soytaş Foça projesiin örnek dairesi tamamlandı. Projede yer alan konutların Haziran 2023'te teslim edilmesi planlanıyor. 

Soytaş Foça'da teslimler Haziran 2023'te! 

Soytaş Holding imzasıyla İzmir Foça’da hayata geçirilen Soytaş Foça projesinde konut teslimleri Haziran 2023'te gerçekleştirilecek. İşte Soytaş Foça ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Doğal gaz faturaları bu kış 2 bin lira gelecek!

Doğal gazda konut abonelerine Haziran ayından sonra bir zam da 1 Eylül’de geldi. Peki 1 Eylül’de doğal gaza gelen zam faturalara nasıl yansıyacak?

Yabancıya konut satışı Haziran'da rekor kırdı! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde yabancılara konut satışını kaleme aldı. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? İşte ayrıntılar ve Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan'ın konuyla ilgili o yazısı...

İngiltere'de konut fiyatları Haziran ayında rekor kırdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de konut fiyatları Haziran ayında yeni bir rekor kırdı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

2021'in en iyi konut satışı Haziran'da!

Konut satışların düşük performans ile başladığı 2021 yılında normalleşme bile yükselişe geçti. Bu sene en iyi konut satış rakamı Haziran ayında elde edildi. 

İstanbul konut piyasası Haziran 2021'de ne oldu? 

MinLlab tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Haziran ayı raporu yayınlandı.

ABD'de konut fiyatları yüzde 3,5 arttı!

ABD'de konut fiyatları haziran ayında yüzde yıllık yüzde 3,5 artış gösterdi. Konut fiyatları mayıs ayında yüzde 3,6 yükselmişti.

Konut kredileri Haziran'da yüzde 20.5 arttı!

Haziran 2020’de bir önceki yılın aynı dönemine göre tüketici kredilerinde yüzde 58,8, bir önceki döneme göre ise yüzde 16,4 arttı. Konut kredilerinde ise yüzde 20,5’lik bir artış yaşandı.

Konut fiyatları Haziran'da yüzde 6,34 arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran 2020 sonuçlarına göre, haziran ayında fiyatlar önceki aya göre yüzde 1,12, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 6,34 oranında arttı.

Yabancılar Haziran'da en çok bu şehirlerden ev aldı! 

Yabancıya yapılan konut satışı Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,1 düştü. Haziran 2020'de Türkiye genelinde yabancıya bin 644 konut satıldı...

Düşük faiz sonrası konuta hücum!

Konut sektöründeki kampanyalar, konut satışlarında şimdiye kadarki en yüksek Haziran satışını gerçekleştirdi. Türkiye’de konut satışı Haziran 2020’de; Haziran 2019’a göre yüzde 209.7 arttı ve 190 bin oldu. Banka kredili satışlara büyük talep oluşurken, en çok ikinci el konut satışı yapıldı. 

konut verileri haziran Haberi

konut verileri haziran

Türkiye İş Bankası’nın desteği ile hazırlanan ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ ve ‘REIDIN Emlak Endeksi’ Haziran ayı sonuçları açıklandı. ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre, Haziran ayı fiyat artışı, bir önceki aya göre %0.29, geçen yılın aynı dönemine göre ise %2.82 oranında gerçekleşti. Satışlarda banka kredisi kullanım oranının %27, senet kullanım oranının %52 olduğu Haziran ayında, stok erime hızı %2.7 olarak gerçekleşti. 


Türkiye genelinde 68 ili kapsayan ‘REIDIN Emlak Endeksi’ Haziran ayı sonuçlarına göre ise konut fiyatlarında %0.79 oranında artış yaşandı. Haziran ayında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir %2.26 ile Bursa, en çok azaldığı şehir ise %0.97 oranı ile Şanlıurfa oldu.


‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2017 yılı Haziran ayı sonuçlarını değerlendiren GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Yeni konut stok...