16 / 04 / 2024

Konuta talep artacakmı

Konuta talep artacakmı

Habertürk Gazetesi ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında 'Konutta talep patlaması ve fiyat artışının finali' başlığını ele aldı. İşte Yıldırım'ın özel haberi;

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Ziya Yılmaz: Nitelikli konuta talep çok yüksek!

Yaptığı açıklamada nitelikli konuta güçlü bir talebin olduğunu belirten DAP Holding çatısı altında faaliyet gösteren DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut fiyatlarındaki artışın temel nedeninin emtia fiyatlarındaki yükseliş olduğunu söyledi.

Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

Sakarya, son dönemlerde büyükşehirlerden göç edenlerin tercih ettiği popüler illerden biri haline geldi. TÜİK’e göre Sakarya, Türkiye’nin en fazla iç göç alan 18’inci kenti oldu. Doğası, iş olanakları ve sunduğu eğitim imkânlarıyla birçok ihtiyaca cevap veren kentte, konuta talep artıyor.

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,7 seviyesinden yüzde 7,9'a çıkarak 23 yılın yeni zirvesine ulaştı. Bu rekor seviye ile konuta olan talep azaldı.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Konuta talep hız kesmedi!

Son zamanlarda artan konut fiyatlarına rağmen konuta olan talep hız kesmeden büyümeye devam ediyor.  Mart ayında Türkiye'de konut satışları bir önceki aya göre 37.5, 2021 yılının aynı dönemine göre de 20.6 artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

Konuta talep arttı: Kredi kullanımı katlandı!

Merkez Bankası verilerine göre konut kredisi faiz oranları 28 Ocak haftasında 24 baz puan düşerek yüzde 17,94 oldu. Konut kredisi kullanımında da artış görülüyor. 

Enflasyona karşı konuta talep artıyor!

Döviz kurundaki dalgalanmalara rağman emlak sektöründe canlılık devam ediyor. TÜİK’in açıkladığı veriler baz alındğında konut satışlarındaki artış göze çarpıyor.

Konuta talep artacak!

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, konut kredisi faiz oranlarındaki indirimle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Batman'da ev kiraları cep yakıyor!

Batman'da konuta talep artınca kiralar ücretleri de hızla artıyor.  Esnaf Odalar Birliği yönetimi, mülk sahiplerine kira için çağrı yaptı. 

Konuta talep arttı!

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binhan Elif Yılmaz, son zamanlarda konut satışlarında yaşanan artışları değerlendirdi.  

Konuta talep devam ediyor!

Ülke ekonomisinde faaliyet gösteren birçok sektörde ciddi kayıplar yaşanıyor. Gayrimenkul sektöründe bu kayıplar özellikle ipotekli satışlarda yaşandı. KONUTDER Başkan Yardımcısı, Altan Elmas kampanyalarla bu açığın kapatıldığını dile getirdi. 

Kıbrıs Gazimağusa'da konuta yoğun talep!

KKTC'nin Maraş bölgesini açmasıyla birlikte Gazimağusa’nın popülerliği arttı. Altın rengi kumsallara ve tarihi güzelliklere sahip bu tarihi limana Türkiye'den de talep yoğun. Yatırımcılar içinşehirdeki konut fiyatları Girne'ye göre daha uygun görülüyor...

Konuta talep artacakmı Haberi

Konuta talep artacakmı

Konut satışlarındaki patlama mayısta yüzde 19.4 artışa inerek hız kesti. Yılın ilk beş ayında da ipotekli satışlar yüzde 50.3, diğer satışlar yüzde 8.3, toplamda yüzde 21.4 artış gerçekleştirildi. İlk satışlarda 231.7 bin, ikinci el satışlarda 292.7 bin olmak üzere 5 ayda 524 bin satış yapıldı. Aşağıdaki tablodan izlenebileceği gibi, bu satış rakamı 2009 yılının toplam satışına yakın. Patlamanın boyutu bu.



Seçim öncesi, üstelik koalisyon ihtimalinin ortaya çıktığı bir dönem, hanehalkını konut almaya teşvik edecek ortam değildir. Çünkü belirsizlik vardır ve kısa bir süre sonra da sonlanacaktır. Beklersiniz, büyük borç veya yükümlülük altına girmezsiniz. Bu nedenle zaten seçim öncesinde Türk halkı döviz hesaplarını 20 milyar dolar artırarak 158 milyar dolara yükseltti. Finansal piyasada savunmacı, reel piyasada hücuma geçen bir tutumun...