25 / 04 / 2024

konutta talep

konutta talep

KONUTDER Başkanı ve SUR YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konutta ertelenen taleplerin satışa döneceğini ve tüketicilerin kazançlı çıkacağını söyledi.

Konut fiyatları 10 yıl boyunca yükselmeyecek!

Bursa Haber Gazetesi köşe yazarı olan Özgür Cihan Berk, bugünkü köşe yazısında konut sektörünün sorunlarını anlattı. Berk, konut sektöründe balonun patlatılması gerektiğini belirtti.

Konutta talep, arzı karşılamaktan çok uzak!

İnşaat sektörü son yıllarda en çok dikkat çeken, en göze çarpan gelişmeyi gösteren sektör. Gelişme dediysek, her zaman da olumlu olmuyor bu.

Ömer Faruk Çelik: Konutta talep yetersizliği beklenmiyor!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Doğru fiyat ile arz edilmiş konutlar alıcısına ulaşır. Orta ve uzun vadede sektörde talep yetersizliği beklemiyoruz" dedi.

Faiz yükselse de konutta talep hız kesmiyor!

Finans piyasalarındaki dalgalanmaya rağmen konut piyasası hız kesmiyor. ABD Merkez Bankası'nın faiz alım programını sonlandıracağı sinyalleri ve Suriye gerginliği her alanda olduğu gibi gayrimenkul cephesinde yeni bir dönemin başlangıcı oldu...

Doların yükselişi konutta talebi artırıyor!

Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) parasal genişlemede yavaşlama sinyali vermesinin konut sektörüne yansımalarını değerlendiren JP Morgan Chase Başekonomisti Mehmet Özhabeş, kararın pazarda önemli değişikliklere sebep olduğunu söyledi...

Konutta faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörü, krediye erişim zorluğu, yüksek faiz ve fahiş fiyatlarla yılı kapattı. Satışlardaki düşüş ve yükselen maliyetlere değinen sektör temsilcileri, “Faiz arttıkça talep azalıyor, doğru fiyat bulunamıyor. Fonların önü açılırsa canlanma olur” dedi.

Konutta talep resmen çakıldı! Önceki aylara göre yüzde 50'lik sert düşüş!

Konut talebinin önceki aylara göre yüzde 50 oranında azaldığı belirtiliyor. Peki, konut piyasasındaki sert düşüşün temel nedeni ne? İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, merak edilenleri yanıtladı.

Deprem bölgesinde konutta arz talep dengesizliği kiraları uçurdu!

Deprem bölgesinde yaşanan konutta arz talep dengesizliği kira fiyatlarının artmasına neden oldu. İşte detaylar...

Satılık ev ilanlarında rekor artış! Konutta talep arttı, satışlar katlandı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yükselen konut değiştirme talebi, şehirler arası göç ve yatırım için alınan evlerin yüksek fiyattan satılmak istenmesi ikinci el piyasayı etkiledi. Fiyatlar resmen fırladı. 

'Ekoevler'e talep katlanıyor! Konutta tercihler sil baştan!

Tüketicilerin konut tercihleri değişti. Konut sektöründe tercihler sil baştan yazılıyor. Bu kapsamda ekoevlere olan talep artıyor. İşte ekoevler ile ilgili merak edilenler...

Konutta arz talep dengesi bozuldu mu? Yeni konut satışlarında son durum ne? 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Erdal Eren, konut sektöründe arz talep dengesizliğinin artarak sürdüğüne dikkat çekti ve yeni konut satışlarının yavaşladığını aktardı...

Konutta talep ve fiyat artıyor! Peki sektörü gelecek günlerde neler bekliyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve sektörü kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Negatif faiz, pozitif konut fiyatları' başlıklı yazısı...

Bursa Orhaneli'de konutta talep patlaması yaşanıyor!

Olaycom yazarlarından Mustafa Özdal bugünkü yazısında Bursa Orhaneli'de konut piyasasını kaleme aldı.

Konutta talep patlaması emlak balonu mu?

Sabah köşe yazarlarından Kerem Alkin bugünkü köşe yazısında dünya genelinde konut fiyatlarını kaleme aldı.

Konutta stok azaldı, talep arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, konutta stokların azaldığını ve yeni konut talebinin arttığını söyledi.

İnşaat sektörü konut açığı için destek bekliyor!

Konutta talep ciddi oranda artmasına rağmen emtia fiyatları ve faiz oranları nedeniyle konut üretiminde hareketlilik durdu. Sektör temsilcileri konut açığı olacağını belirterek destek talep ediyor.

Konutta satışlar arttı, stoklar eridi!

Düşük faizli kredi kampanyaları, konutta satışlarla birlikte stok erimesine de hız kazandırdı. Bu yılın sonuna kadar mevcut stokun tüketileceği görüşünde olan sektör temsilcileri, artan talep paralelinde yeni konut projeleri için de harekete geçildiğine dikkat çekiyor. 

Konut sektöründe talep ikinci ele kaydı!

Tüketiciler, konutta cazip kredilere hızlı cevapladı. Hafta başı açıklanan yeni kredi faizleri ile birlikte konut sektörü için talep hızlı arttı. Sektörde fiyatı daha uygun ikinci ele dönük ilgi daha çok arttı.

konutta talep Haberi

konutta talep

2018 yılının ikinci yarısında büyüyen ekonominin kurdan kaynaklı dalgalanma sonucunda gerilediğini kaydeden KONUTDER Başkanı ve SUR YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, gayrimenkul sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Yeni Akit Gazetesi'nden Mehmet Canıtatlı'nın haberine göre, sektördeki genel tabloyu ve beklentilerini anlatan Altan Elmas, “Eylül, ekim ve kasım ayları bunun yansımalarını gördük. Senenin sonunda tabloya bir bütün olarak baktığımızda ise konut satışlarında, küçük bir farkla da olsa başarılı bir sonuç elde edildi. Bu sürece hükümetin aldığı tedbirler ve uygulamaya soktuğu kararların da katkısı oldu. Tapu harcı ve KDV indiriminin yanı sıra yabancı alıcılara sağlanan imkânlar ile şirketlerin düzenlediği kampanyalar sektörde bir hareketliliğin yaşanmasına vesile oldu” açıklamasında bulundu.

Altan Elmas, konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Bu sonuç dikkate alınmalı

''2018 satış rakamlarında belki bir...