25 / 04 / 2024

konutta tüketici kredi faizi ne kadar arttı

konutta tüketici kredi faizi ne kadar arttı

Konut, araç, ticari ve tüketici kredi faizleri yükseldi. 120 ay vadeyle alınan 100 bin liralık konut kredisinin ödemesi seçim öncesine göre 18 bin lira arttı. Vatandaş, bankalara uğrayamaz oldu.

Konutta tüketici mağduriyeti önlenecek!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, "Yeni hayata geçecek projelerin devamlılığını garantiye alacak ve son tüketici açısından mağduriyetleri ortadan kaldıracak yeni bir sistemin çatısını oluşturmak adına yasal düzenlemeler için ilgili kurumlara rapor hazırladık" dedi..

Tüketici güveninde sert iniş, konutta sert çıkış!

Tüketici güveni yüzde 8 gerilemeyle son 8 yılın en sert düşüşünü gösterdi ve endeks 63.4 düzeyine indi. Şaşırdık mı, hayır. Bunca olay yaşanırken beklentilerin ve tüketimin normal akışında gitmesi zor.

Konutta değişen tüketici beklentileri pazarı yeniden şekillendiriyor!

Ufuk Kayador ve Sevgi Güngör Uyanık, tüketici beklentilerinin konut pazarını yeniden şekillendirdiğini ve önümüzdeki dönemde tüketici beklentilerine doğru cevap veremeyen firmaların başarı şanslarının düşük olacağını söyledi.

Konutta yüzde 20 peşinat tüketici aleyhine olabilir!

Onursal Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası piyasalardaki tıkanıklığı gidermek için konut alımlarında yapılan peşinat indiriminin tüketici aleyhine sonuçlanabileceğini belirtti.

Konutta tüketici kredi faizleri yükseldi!

Konut, araç, ticari ve tüketici kredi faizleri yükseldi. 120 ay vadeyle alınan 100 bin liralık konut kredisinin ödemesi seçim öncesine göre 18 bin lira arttı. Vatandaş, bankalara uğrayamaz oldu.

Konutta tüketici hakları gözetilecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, sektör temsilcileri ise kanun sayesinde bu alandaki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor.

Konutta 2015 yılı tüketici dönemi olacak!

Modern konutlar üretme hedefiyle 2012'de kurulan Yeni Yapı'nın yetkilisi Haldun Gerçek, konutta tüketici döneminin başladığını aktardı. Haldun Gerçek, 2015 yılının inşaat sektörü için önemli ve belirleyici olacağını belirttti.

Konutta tüketici dönemi sektörü temizleyecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, Ankaralı sektör temsilcileri ise kanun sayesinde sektördeki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor

Yeni tüketici kanunu konut alıcılarına yaradı!

Konutta tüketiciyi kral yapacak düzenleme konutta 'tüketici dönemi' başlıyor. Bir çok alanda vatandaşı adeta kral yapan uygulamalar yeni düzenleme ile resmen hayata geçiriliyor...

ABD'de tüketici güven endeksi beklentilerin altında!

Tüketici güven endeksi Temmuz'da 81.3 öncü değerini alarak beklentilerin altında açıklandı. euters anketine katılan analistler Haziran'da 82.5 nihai değerini alan endeksin 83 seviyesinde açıklanmasını bekliyorlardı.

Tüketici derneğinden "devre tatil" uyarısı!

" Devre tatil " satan şirketlerden bazılarının sözleşme adreslerinde bulunmaması nedeniyle "cayma bildirimleri"nin müşterilere PTT tarafından teslim edildiği ve tüketici mağduriyetinin ikiye katlandığı iddia edildi.

Yeni Tüketici Kanunu ofisleri kapsıyor mu?

İnşaat sektörüne güven getirmesi beklenen Yeni Tüketici Kanunu konut alıcısına aldığı evden teslime kadar vazgeçme hakkı tanıdı. Ev alan vatandaş ilk 14 günde karar değiştirir ya da ödeme döneminde iflas ederse evini cezasız iade ediyor...

Ayıplı mal tüketici hakları!

Ayıplı mal, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmayan mallara deniyor. Ayıplı mal karşısında tüketicinin sahip olduğu haklar kanunda açıklanıyor. İşte, ayıplı mal tüketici hakları..

konutta tüketici kredi faizi ne kadar arttı Haberi

konutta tüketici kredi faizi ne kadar arttı

7 Haziran seçimlerinden önce tek parti iktidarını fiyatlandıran bankalar, sandıktan farklı bir sonuç çıkınca faiz oranlarını arttırmaya başladı. Sandıktan tek parti iktidırı çıkmamasının faturasını vatandaşa çıkarmaya başlayan bankaların uyguladığı konut, araç, ticari ve tüketici kredi faizlerinde ciddi artışlar oldu. Seçimin ertesi başlayan kredi maliyetlerindeki artışlar bazı kalemlerde iki katına yaklaştı. Vatandaş, finansman temini için bankalara uğrayamaz oldu. Yılbaşından bu yana özellikle konut finanslanı kullanımında yaşanan artış bıçak gibi kesildi.


100 BİN TL KREDİNİN MALİYET 2 HAFTADA 18 BİN LİRA ARTTI

Son aylarda iyice aşağıya çekilen ve bazı bankaların aylık 0,87 ile vermeye başladığı konut faizi kredileri aylık yüzde 1,50'lere kadar fırladı. Seçim öncesinde özel bir bankadan yüzde 0.87 faiz oranıyla 100 bin liralık kredi çeken bir tüketicinin, toplam geri ödemesi 161...