19 / 04 / 2024

Konya Şükran Mahallesi kensel dönüşüm

Konya Şükran Mahallesi kensel dönüşüm

Konya Meram'da yapımı süren kentsel dönüşüm projesi Belediye Başkanı Fatma Toru tarafından incelendi. Toru, yıkım, uzlaşma süreçlerinin sona yaklaştığını belirtti.

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Meram Belediyesi tarafından başlatılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir yandan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer yandan da söz konusu bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da sürüyor.

Konya Şükran’da birinci etabın temeli atıldı

Konya’nın en büyük dönüşüm projelerinden biri olan Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 3. perde açıldı. 2 milyar TL üzerindeki bütçesi ile Türkiye’nin sayılı projelerinden biri olan projenin birinci etabının temel atma töreni gerçekleşti.

Konya'da 12 taksitle 4 arsa satılacak! Sakın kaçırmayın!

Konya İli Karatay Belediye Başkanlığı Konya Mezbaha Mahallesi'nde yer alan 4 arsayı 12 taksitle satışa çıkardı.

Konya'da 8 taksitle imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Alakova Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. İşte yatırımcıların merakla beklediği ihale ile ilgili detaylar...

Konya Şükran'da kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şükran'da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için temel atma töreni gerçekleşti.

Konya Meram'da 11.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Çomaklı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 11 milyon 600 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Konya Şükran'da kentsel dönüşümün temelleri atılıyor!

Konya Meram'a bağlı Sahibata Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk temelleri  atılıyor. Proje ile 6 bina yenilenecek. 

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde mahallede 6 bina yenilenecek. 

TOKİ'nin Konya Sille Mahallesi’ndeki projesi iptal edildi!

Konya Selçuklu'ya bağlı Sille Mahallesi’ndeki dağlık kesimde 201 bin metrekare büyüklüğe sahip arazide TOKİ tarafından hayata geçirilen projenin iptal edilmesine karar verildi.

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Konya Şükran Mahallesi'nde dönüşüm başladı!

Konya'nın Şükran Mahallesi'nde devam eden çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dönüşümle birlikte kentte bulunan tarihi surlar gün yüzüne çıkıyor. 

Meram Şükran Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum ne?

Konya Meram Belediyesi tarafından Şükran Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşümde çalışmalar devam ediyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mahallenin kentsel dönüşümle cazibe merkezi haline geleceğini açıkladı.

Konya'da 20.1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Dere Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 20 milyon 56 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Konya Şükran Mahallesi kensel dönüşüm Haberi

Konya Şükran Mahallesi kensel dönüşüm

Konya Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Şükran Mahallesi’nde süren kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuştu. 


Sıradan bir proje olmadığını söyleyen Toru,  "Herhangi bir inşa işlemi değil, burada yaptığımız dönüşüm şehre damgasını vuracak ve önümüzdeki yüz yıl konuşulacak bir dönüşüm" diye konuştu.


Beraberindeki heyet ile "Dönüşüm Meram" projesi kapsamındaki alanda incelemelerde bulunan Toru, 1 yıldan fazla süredir devam eden anlaşma, yıkım, uzlaşma süreçlerinin sona yaklaştığını açıkladı.


Toru, “Şuanda da yıkımı devam eden bir binanın önündeyiz. Sahayı hep beraber gezdik. Birlikte gözlemleme imkanımız oldu. Hepinizin gördüğü üzere çok kolay bir iş değil. Konut, bağımsız birimler, dükkanlar, iş yerleri gibi pek çok yapı var burada. Bunların çoğunu şuana kadar belediye olarak anlaşıp yıktık ve sahayı boşalttık” dedi.


İlçedeki dönüşüm projesinin 2 etaptan oluşacağını söyleyen Toru, "Toplamda...