19 / 04 / 2024

Konya Uluırmak Dönüşüm Projesi son durum

Konya Uluırmak Dönüşüm Projesi son durum

Konya’nın merkez Meram İlçe Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Proje kapsamında 148 adet yapının 130’u yıkıldı.

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Meram Belediyesi tarafından başlatılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir yandan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer yandan da söz konusu bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da sürüyor.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 4 ilde 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı; Ankara, Konya, Diyarbakır ve Samsun'da 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacağını ilan etti.

Kentsel dönüşümde devrim gibi bir dönem! Dönüşüm süreci hızlanıyor!

6 Şubat deprem felaketi kentsel dönüşümün önemini bir defa daha gösterdi. Hız kazanan çalışmalarla, afet riski altındaki bölgelerin dönüştürülmesine ilişkin yasa düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemelerin ortak hedefi ise dönüşüm sürecini hızlandırmak.

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Deprem bölgesi için seferberlik devam ediyor! Yerinde dönüşüm kampanyası vatandaşlara yüz yüze anlatılıyor!

Deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle ilgili afetzedeleri bilgilendirme toplantıları yoğun kalabalıkla hız kesmeden devam ediyor.

Yerinde Dönüşüm projesine deprem bölgesinden 80 bin başvuru geldi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla 17 Temmuz tarihinde başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" için gelen başvuru sayısının 80 bine ulaştığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Deprem riskinin fazla olduğu Türkiye’de 6.5 milyon konutun dönüşmesi gerekli. Kentsel dönüşüm seferberliğinin başladığı 2012'den bu güne 1.7 milyon konutun dönüşümü yapılırken, binaları bir an önce yenilemek, çalışmalara hız kazandırmak için her geçen gün yeni hamleler yapılıyor.

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Konya Mevlana Bölgesi'ndeki dönüşüm turizmi canlandıracak!

Konya Mevlana'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ,kentsel dönüşüm bölgede turizmi canlandıracağını dile getirdi. 

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Konya Turgutreis kentsel dönüşümde son durum ne?

Konya'ya bağlı Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ederken Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yeni projeler hakkında bilgi verdi.

Konya Şükran'da kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şükran'da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için temel atma töreni gerçekleşti.

Konya Ereğli'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Konya'ya bağlı Ereğli Belediyesi, Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Konya Uluırmak Dönüşüm Projesi son durum Haberi

Konya Uluırmak Dönüşüm Projesi son durum

Konya’nın merkez Meram İlçe Meram Belediyesi tarafından ilçedeki önemli dönüşüm projeleri arasında gösterilen Uluırmak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu devirleri belediye geçen binaların yıkım ve moloz alımı çalışmalarını hızla devam ediyor.


Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, proje ile ilgili bilgi verdi. Toru, ilçenin farklı bölgelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm projelerinde hızlı bir ivme yakaladıklarına dikkat çekti. 


Toru, “Şehrin merkezinde yer alan Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında hak sahipleriyle anlaşma, tapu devirleri, binaların tahliyesi ve yıkım işlemlerinde sona gelindi. Yine bir diğer önemli dönüşüm projemiz olan Uluırmak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında anlaşma oranımız yüzde 93 olmuştur. Toplam 53 bin metrekarelik alanda intikal işlemlerinden dolayı anlaşılamayan 3 bin metrekarelik küçük bir alan kalmıştır. Anlaştığımız hak sahiplerinin tapu devirleri gerçekleştirilmiştir. Toplamda 201 adet...